ODLUKA

O FINANSIJSKOJ PODRŠCI NOVOROĐENOJ DECI

("Sl. glasnik grada Jagodina", br. 25/2013)

Član 1

Ovom Odlukom u skladu sa Zakonom, a u cilju povećanja nataliteta, utvrđuje se pravo na finansijsku podršku novorođenoj deci čiji roditelji imaju prebivalište najmanje dve godine pre rođenja deteta, na teritoriji grada Jagodine.

Član 2

Nezaposleni roditelji novorođene dece iz člana 1. ove Odluke, ostvaruju pravo na novčani iznos od 200 evra, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan stupanja na snagu ove Odluke.

Član 3

Pravo na finansijsku podršku, ostvaruju roditelji novorođene dece od 01.01.2014. godine, do 31.12.2014. godine.

Član 4

Zahtev za ostvarivanje prava na finansijsku podršku novorođene dece u 2014. godini, podnose nezaposleni roditelji Gradskoj upravi za društvene delatnosti, a uz zahtev prilažu: izvod iz matične knjige rođenih za novorođenče, fotokopiju otpusne liste za bebe, dokaz o prebivalištu za oba roditelja, izvod iz matične knjige venčanih i dokaz o nezaposlenosti za oba roditelja.

Član 5

Zahtev se podnosi u toku godine, a najkasnije 30 dana po isteku kalendarske godine.

Član 6

Dokaz o nezaposlenosti ne podnose roditelji za dete po redu rođenja treće i svako sledeće.

Član 7

Sredstva za isplatu finansijske podrške na osnovu ove Odluke obezbeđuju se u budžetu grada Jagodine.

O sprovođenju ove Odluke staraće se Gradska uprava za društvene delatnosti i Gradska uprava za budžet, finansije, privredu i poljoprivredu.

Član 8

Stupanjem na snagu ove Odluke, prestaje da važi Odluka o finansijskoj podršci novorođenoj deci broj 011-64/11-01-1 od 06.10.2011. godine, sa svim izmenama i dopunama.

Član 9

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Jagodine" a primenjivaće se od 01.01.2014. godine.