ODLUKA
O UMANJENJU OBAVEZA PO OSNOVU NAKNADE ZA KORIŠĆENJE GRADSKOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 14/2014)

 

I Skupština grada Kragujevca, u cilju razvoja privrede i privatnog preduzetništva, omogućavanja nastavljanja delatnosti privrednih subjekata, a samim time i zaštitom opšteg interesa, imajući u vidu dugogodišnju ekonomsku krizu, obavezuje Gradsko veće da privrednim subjektima koji obavljaju delatnost na teritoriji grada Kragujevca, umanji obaveze po osnovu naknade za korišćenje građevinskog zemljišta.

II Pravo na umanjenje naknade za korišćenje građevinskog zemljišta imaju privredni subjekti koji obavljaju delatnost na teritoriji grada Kragujevca, koji se u roku od 15. dana, od dana utvrđivanja kriterijuma za umanjenje obaveza, odnosno od dana pravosnažnosti rešenja o utvrđivanju obaveze za korišćenje građevinskog zemljišta, obrate Gradskoj poreskoj upravi zahtevom za umanjenje obaveza po osnovu naknade za korišćenje građevinskog zemljišta.

III Gradska poreska uprava će sa obrazloženjem proslediti podnete zahteve Gradskom veću na dalju nadležnost.

IV Privrednim subjektima koji su izmirili obaveze po osnovu naknade za korišćenje građevinskog zemljišta, u slučaju umanjenja, razlika između naplaćenog i umanjenog će se obračunati kao deo obaveza po osnovu poreza na imovinu za 2014. godinu.

V Gradsko veće će posebnim aktom utvrditi kriterijume za umanjenje obaveza po osnovu naknade za korišćenje građevinskog zemljišta i na osnovu njih izvršiti umanjenja.

VI Obavezuje se Gradsko veće da Skupštini grada Kragujevca podnese izveštaj o realizaciji ove odluke.

VII Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".