ODLUKA

O ZABRANI PRODAJE ALKOHOLNIH PIĆA NAKON 22,00 ČASA U TRGOVINSKIM OBJEKTIMA NA TERITORIJI GRADA ŠAPCA

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 12/2010, 28/2010 - dr. odluke i 5/2014 - dr. odluka)

Član 1

Ovom odlukom uređuje se prodaja alkoholnih pića u trgovinskim objektima na teritoriji grada Šapca u zoni stanovanja.

Zonom stanovanja u smislu ove Odluke smatraju se područja koja su odgovarajućim planskim dokumentom predviđena za stanovanje.

Član 2

Trgovinskim objektom u smislu ove Odluke, smatraju se objekti u kojima se obavlja delatnost trgovine na malo (prodavnica, samoposluga, diskont, robna kuća, kiosci, benzinska pumpa i sl.).

Član 3

Prodavnice prehrambenih proizvoda, samoposluge, diskonti, robne kuće, kiosci, benzinske pumpe i drugi trgovinski objekti u zoni stanovanja ne mogu vršiti prodaju alkoholnih pića u vremenu od 22,00 do 06,00 časova.

U objektima iz stava 1. ovog člana oznaka upozorenja o zabrani prodaje alkoholnih pića u vremenu od 22,00 do 06,00 časova (u daljem tekstu: oznaka upozorenja), mora biti istaknuta na vidnom mestu.

Član 4

Oznaka upozorenja štampana je na formatu A5. Sadržina upozorenja glasi:

UPOZORENJE

"Zabranjuje se prodaja alkoholnih pića u trgovinskim objektima na teritoriji grada Šapca, u zoni stanovanja, u vremenu od 22,00 do 06,00 časova" a shodno članu 3. Odluke o zabrani prodaje alkoholnih pića u trgovinskim objektima na teritoriji grada Šapca ("Sl. list grada Šapca" br. __/2010).

Član 5

Gradska uprava će obezbediti štampanje oznaka upozorenja i izvršiti njihovu distribuciju vlasnicima trgovinskih objekata na koje se ova Odluka odnosi.

Član 6*

Nadzor nad sprovođenjem ove Odluke vrši Gradska uprava grada Šapca. Inspekcijski nadzor nad sprovođenjem ove Odluke vrši Gradska uprava, Odeljenje za inspekcijske i komunalno-stambene poslove i Odeljenje Komunalne policije.

Član 7*

Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 50.000 dinara kazniće se za prekršaj Preduzeće ili drugo pravno lice ako:

1. vrši prodaju alkoholnih pića u periodu od 22,00 do 06,00 časova

2. ne istakne oznaku upozorenja na vidnom mestu.

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana, kazniće se i odgovorno lice u Preduzeću ili drugom pravnom licu novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 5.000 dinara.

Član 8*

Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 25.000 dinara kazniće se za prekršaj preduzetnik ako:

1. vrši prodaju alkoholnih pića u periodu od 22,00 do 06,00 časova

2. ne istakne oznaku upozorenja na vidnom mestu.

Član 8a*

Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 5.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice ako postupi suprotno odredbama člana 3. ove Odluke

Član 9

Gradska uprava će u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke dostaviti oznake upozorenja objektima na koje se ova Odluka odnosi.

Član 10

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Šapca".

Napomene

* Dopune člana 6, člana 7. (stav 3), člana 8. (stav 2) i član 8a ove odluke, izvršene su Odlukom o izmenama i dopunama odluka iz oblasti komunalnih delatnosti ("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 28/2010).
Članom 11. Odluke o usklađivanju novčanih kazni za prekršaje u odlukama iz oblasti komunalnih delatnosti ("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 5/2014) izmenjeni su u celini čl. 7, 8. i 8a ove odluke.