ODLUKA

O ZADUŽIVANJU GRADA VRANJA RADI KAPITALNIH ULAGANJA

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 10/2014)

Član 1

Ovom odlukom se odobrava zaduživanje Grada Vranja u iznosu odobrenom od strane Ministarstva finansija, a za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda - projekata, i to:

1) Infrastrukturno uređenje privredno-radne zone "Bunuševac";

2) Sufinansiranje kapitalnih projekata sa nadležnim ministarstvima Republike Srbije;

3) Kapitalno održavanje puteva u mesnim zajednicama;

4) Izgradnja zelene pijace u naselju Ogledna stanica;

5) Izgradnja vodovodne mreže u Kajmakčalanskoj ulici;

6) Investicioni projekti planirani Programom izgradnje i uređenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini za Grad Vranje;

7) drugi investicioni projekti iz nadležnosti lokalne samouprave utvrđeni Strategijom razvoja grada Vranja i Planom kapitalnih investicija.

Član 2

Odobrava se zaduživanje Grada Vranja za finansiranje deficita tekuće likvidnosti ukoliko nastane neuravnoteženost kretanja u javnim prihodima i javnim rashodima u iznosu koji ne sme preći 5% ukupno ostvarenih prihoda budžeta Grada Vranja u 2013. godini.

Ukupan iznos zaduživanja iz stava 1. ovog člana mora se vratiti pre kraja budžetske 2014. godine u kojoj će eventualno biti ugovoreno i ne može se refinansirati ili preneti u narednu budžetsku godinu.

Član 3

Visina zaduženja iz člana 1. i 2. ove odluke je u okvirima koji su propisani članom 36. Zakona o javnom dugu ("Službeni glasnik Republike Srbije", broj 61/05, 107/09 i 78/11).

Član 4

Grad Vranje zadužiće se kod domaćih poslovnih banaka pod najpovoljnijim uslovima, a po proceduri koju propisuje Zakon o javnim nabavkama.

Kredit za finansiranje investicionih projekata iz člana 1. tačka 1, 2. i 7. ove Odluke biće realizovan preko Razvojnog fonda u iznosu od 90 (slovima: devedeset) miliona dinara a za investicione projekte iz tačaka 3, 4, 5. i 6. biće realizovan preko JP "Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja" u iznosu do 107 (slovima: sto sedam) miliona dinara.

Član 5

Ovlašćuje se Gradonačelnik Grada Vranja da sa izabranom poslovnom bankom zaključi Ugovore o kreditu.

Član 6

Odobrava se korišćenje neutrošenih sredstava po osnovu zaduživanja iz prethodne godine u tekućoj godini u iznosu od 46.620.000,00 dinara za finansiranje kapitalnih investicija iz člana 1. Odluke o zaduživanju grada Vranja radi kapitalnih ulaganja ("Službeni glasnik grada Vranja", br. 28/13).

Član 7

Odluka stupa na snagu 8 dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Vranja".