ODLUKA
O PRAVU NA KORIŠĆENJE I NAČINU KORIŠĆENJA PRENOSNIH RAČUNARA ZA SLUŽBENE POTREBE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 12/2011 i 17/2014)

Član 1

Ovim odlukom utvrđuje se pravo na korišćenje i način korišćenja prenosnih računara za službene potrebe izabranih, imenovanih, postavljenih i zaposlenih lica u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine, Vladi Autonomne Pokrajine Vojvodine, Sekretarijatu Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, organima pokrajinske uprave, direkciji, službama i upravama koje osniva Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine, kao i Pokrajinskom ombudsmanu i Pokrajinskom javnom pravobranilaštvu (u daljem tekstu: korisnici).

Član 2

Pravo na korišćenje jednog prenosnog računara za službene potrebe u organima imaju:

- Predsednik Skupštine AP Vojvodine,

- Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine,

- Predsednik Vlade AP Vojvodine,

- Potpredsednik Vlade AP Vojvodine,

- Član Vlade AP Vojvodine,

- Sekretar Skupštine AP Vojvodine,

- Sekretar Vlade AP Vojvodine,

- Rukovodilac organa,

- Direktor službe,

- Direktor uprave,

- Pokrajinski ombudsman,

- Pokrajinski javni pravobranilac,

- Direktor direkcije.

Pravo na korišćenje prenosnog računara iz stava 1. ovog člana, ne isključuje pravo na korišćenje personalnog računara.

Pravo na korišćenje jednog prenosnog računara za službene potrebe u organima mogu imati:

- Zamenik rukovodioca organa,

- podsekretar,

- pomoćnik,

- Šef kabineta predsednika Vlade AP Vojvodine,

- Savetnik predsednika Vlade AP Vojvodine,

- Inspektor u pokrajinskom organu uprave i interni revizor,

- Zamenik pokrajinskog ombudsmana,

- Zamenik pokrajinskog javnog pravobranioca.

Pravo na korišćenje prenosnog računara iz stava 2. ovog člana, isključuje pravo na korišćenje personalnog računara.

Član 3

Rukovodilac organa, ima pravo da u skladu sa potrebama izvršenja zadataka i poslova, dodeli još dva prenosna računara zaposlenima u organu.

Član 4

Predsednik Skupštine AP Vojvodine i predsednik Vlade AP Vojvodine imaju pravo na prenosni računar u dinarskoj protivvrednosti do 1500 evra.

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine i potpredsednik Vlade AP Vojvodine, član Vlade AP Vojvodine, sekretar Skupštine AP Vojvodine, sekretar Vlade AP Vojvodine, rukovodilac organa, direktor službe, direktor uprave, pokrajinski ombudsman, pokrajinski javni pravobranilac i direktor direkcije imaju pravo na prenosni računar u dinarskoj protivvrednosti od 800 do 1000 evra.

Zamenik rukovodioca organa, podsekretar, pomoćnik, šef kabineta predsednika Vlade AP Vojvodine i savetnik predsednika Vlade AP Vojvodine, zamenik pokrajinskog ombudsmana i zamenik pokrajinskog javnog pravobranioca imaju pravo na prenosni računar u dinarskoj protivvrednosti od 600 do 800 evra.

Inspektor u pokrajinskom organu uprave, interni revizor i zaposleni iz člana 3. ove odluke imaju pravo na prenosni računar u dinarskoj protivvrednosti do 600 evra.

Navedene cene su bez poreza na dodatu vrednost.

Član 5

Prenosni računar dat na korišćenje može se zameniti samo u slučaju nemogućnosti popravke istog.

U slučaju nestanka prenosnog računara iz poslovnih prostorija korisnika, korisnik je dužan da podnese pisanu prijavu o nestanku Komisiji za raspored i opremanje službenih zgrada i poslovnih prostorija, koja o tome odlučuje.

U slučaju nestanka prenosnog računara van poslovnih prostorija korisnika, korisnik je dužan da nadoknadi njegovu tržišnu vrednost u vreme nestanka, obustavom od plate, a novi prenosni računar se nabavlja po utvrđenoj proceduri.

Prilikom preuzimanja prenosnog računara, korisnik je dužan da potpiše izjavu o obustavljanju dela plate na ime izmirenja vrednosti računara iz stava 3. ovog člana.

Obrazac Izjave sastavni je deo ove odluke.

Član 6

Dodelu prenosnih računara vrši Komisija za raspored i opremanje službenih zgrada i poslovnih prostorija, na osnovu pismenog zahteva rukovodioca organa.

Član 7

Evidenciju o korisnicima i broju dodeljenih prenosnih računara u svakom organu, vodi Uprava za zajedničke poslove pokrajinskih organa.

Član 8

Po prestanku funkcije ili radnog odnosa, korisnik vraća prenosni računar Upravi za zajedničke poslove pokrajinskih organa.

Član 9

O sprovođenju ove odluke stara se Uprava za zajedničke poslove pokrajinskih organa.

Član 10

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Uputstvo o uslovima i načinu korišćenja prenosnih računara za službene potrebe koje je donelo Izvršno veće Autonomne Pokrajine Vojvodine, na sednici održanoj 16. maja 2006. godine, broj: 108-06-00112/2006.

Član 11

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu AP Vojvodine".

 

Samostalni član Odluke o izmenama
Odluke o pravu na korišćenje i načinu korišćenja prenosnih računara za službene potrebe

("Sl. list AP Vojvodine", br. 17/2014)

Član 4

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

Napomene

Obrazac Izjave koju korisnik potpisuje prilikom preuzimanja prenosnog računara, koji je sastavni deo ove odluke, nije objavljen u "Sl. listu AP Vojvodine", br. 12/2011.