ODLUKA
O SPROVOĐENJU POSTUPKA ZA DODELU SREDSTAVA IZ BUDŽETA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE PO KONKURSIMA U OBLASTI KULTURE U 2014. GODINI

("Sl. list AP Vojvodine", br. 17/2014)

Član 1

Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje (u daljem tekstu: Sekretarijat) ovom odlukom pokreće postupak za dodelu sredstava iz budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine po konkursima u oblasti kulture u 2014. godini na ime finansiranja i sufinansiranja programa i projekata.

Član 2

Pokrajinskom skupštinskom odlukom o Budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2014. godinu ("Službeni list AP Vojvodine", br. 50/13) i Finansijskim planom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje za 2014. godinu br. 132-402-131/2013-08 od 8. januara 2014. godine za namene iz člana 1. ove odluke planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 13.380.000,00 dinara (slovima: trinaestmiliona-tristaosamdesethiljadadinara i 00/100).

Član 3

Sekretarijat će sufinansirati proizvodnju dugometražnih igranih, kratkometražnih, dokumentarno-igranih i dokumentarnih filmova u ukupnom iznosu od 9.280.000,00 dinara (po klasifikaciji korisnika: 4541 - Tekuće subvencije privatnim preduzećima).

Član 4

Sekretarijat će sufinansirati programe i projekte u kulturi u oblasti savremenog umetničkog stvaralaštva AP Vojvodine u ukupnom iznosu od 4.100.000,00 dinara (po klasifikaciji korisnika: 4541 - Tekuće subvencije privatnim preduzećima).

Član 5

Opšti uslovi i kriterijumi za dodelu sredstava utvrđeni su Pravilnikom o načinu, kriterijumima i merilima za izbor projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine ("Sl. list AP Vojvodine", br. 1/13) i Pravilnikom o izmenama i dopunama Pravilnika o načinu, kriterijumima i merilima za izbor projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine br. 132-451-19/2013-1 od 17. aprila 2014. godine.

Rok za podnošenje prijava na konkurs i drugi podaci od važnosti za sprovođenje konkursa biće utvrđeni u tekstu konkursa.

Konkursi će se objaviti na zvaničnoj internet strani Sekretarijata, u "Službenom listu AP Vojvodine" i u jednom od dnevnih javnih glasila na srpskom jeziku koje pokriva celu teritoriju AP Vojvodine, a obaveštenje o objavljivanju konkursa će biti objavljeno i u javnim glasilima na jezicima nacionalnih manjina u službenoj upotrebi u AP Vojvodini.

Član 6

Prijave na konkurse iz članova 3. i 4. Odluke podnose se u pismenoj formi na obrascu koji je sastavni deo konkursa, a mogu se dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu i javno informisanje, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 16, ili na internet stranici Sekretarijata: www.kultura.vojvodina.gov.rs.

Član 7

Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje će obrazovati posebne Komisije za dodelu sredstava (u daljem tekstu: Komisija), koje odlučuju o izboru projekata i programa po raspisanom konkursu za svaku oblast, na osnovu čega pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje donosi odluku o raspodeli sredstava.

Sekretarijat će o rezultatima konkursa pismeno obavestiti podnosioce prijava.

Član 8

Odluka se objavljuje u "Službenom listu AP Vojvodine".

Član 9

Odluka stupa na snagu danom donošenja.