ODLUKA
O IZRADI IZMENA I DOPUNA GENERALNOG PLANA BEOGRADA 2021.

("Sl. list grada Beograda", br. 36/2014)

Član 1

Pristupa se izradi izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021. ("Službeni list grada Beograda", br. 27/03, 25/05, 34/07 i 63/09).

Član 2

Okvirnom granicom izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021. obuhvaćena je teritorija dvanaest gradskih opština, i to cela teritorija gradskih opština: Vračar, Zvezdara, Novi Beograd, Savski venac, Stari grad, Čukarica, Rakovica i delovi teritorija gradskih opština: Zemun, Voždovac, Palilula, Surčin i Grocka koji su obuhvaćeni granicom Generalnog plana Beograda 2021.

Član 3

Izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021. sadržaće naročito: granicu plana i obuhvat građevinskog područja, granice obuhvata planova generalne regulacije za celo građevinsko područje, generalnu namenu površina koje su pretežno planirane u građevinskom području na nivou urbanističkih zona, generalne pravce i koridore za saobraćajnu, energetsku, komunalnu i drugu infrastrukturu.

Izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021. predstavljaće planski osnov za izradu planova generalne i detaljne regulacije i izdavanje informacija o lokaciji.

Član 4

Izrada izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021. poverava se JUP "Urbanistički zavod Beograda", Beograd, Palmotićeva br. 30 koji je dužan da Nacrt plana izradi u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Član 5

Sredstva za izradu izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021. obezbediće se iz budžeta grada Beograda.

Član 6

Za potrebe izrade izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021. ne pristupa se izradi strateške procene uticaja planiranih namena na životnu sredinu.

Za potrebe izrade izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021. ne pristupa se izradi koncepta plana.

Član 7

Podaci o načinu izlaganja izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021. na javni uvid i trajanju javnog uvida, oglasiće se u dnevnim sredstvima informisanja i u informativnim glasilima gradskih opština Stari grad, Vračar, Savski venac, Palilula, Zvezdara, Čukarica, Rakovica, Voždovac, Novi Beograd, Zemun, Grocka, Surčin.

Nacrt izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021. dostaviće se ne mišljenje gradskim opštinama Stari grad, Vračar, Savski venac, Palilula, Zvezdara, Čukarica, Rakovica, Voždovac, Novi Beograd, Zemun, Grocka, Surčin.

Član 8

Elaborat izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021. izradiće se u tri primerka originala u analognom i digitalnom obliku koji će se po overi čuvati kod Skupštine grada Beograda kao donosioca plana, Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove dva primerka i jedan primerak originala u digitalnom obliku za potrebe Ministarstva građevinarstva i urbanizma i 18 primeraka kopija u analognom i digitalnom obliku za potrebe Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda (po dve kopije), Republičkog geodetskog zavoda, JUP "Urbanistički zavod Beograda" i gradskih opština Stari grad, Vračar, Savski venac, Palilula, Zvezdara, Čukarica, Rakovica, Voždovac, Novi Beograd, Zemun, Grocka, Surčin (po jedna kopija).

Član 9

Obaveštenje o donošenju Odluke o izradi izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021. oglasiće se u sredstvima dnevnog informisanja i u informativnim glasilima gradskih opština Stari grad, Vračar, Savski venac, Palilula, Zvezdara, Čukarica, Rakovica, Voždovac, Novi Beograd, Zemun, Grocka, Surčin.

Član 10

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".