REŠENJE

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA IMENOVANJA DIREKTORA JAVNIH PREDUZEĆA ČIJI JE OSNIVAČ GRAD POŽAREVAC

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 8/2013 i 4/2014)

I

Obrazuje se Komisija za imenovanja direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Požarevac (u daljem tekstu: Komisija) koju čine predsednik Komisije, zamenik predsednika Komisije i tri člana Komisije.

Predsednika Komisije, zamenika predsednika Komisije i jednog člana Komisije predlaže Komisija za imenovanja i razrešenja Skupštine grada Požarevca, jednog člana Komisije predlaže Stalna konferencija gradova i opština, a jedan član Komisije je član nadzornog odbora javnog preduzeća čiji se direktor imenuje ili razrešava.

II

U Komisiju se imenuju:

- za predsednika Aleksandar Jovanović, dipl. inž. mašinstva iz Požarevca, ul. Čede Vasovića br. 6/41, a za zamenika predsednika Veljko Albunović, dipl. ekonomista iz Požarevca, ul. Kosovska br. 30;

- za članove:

1. Makar Predrag, dipl. inženjer rudarstva iz Požarevca, ul. Bojane Prvulović br. 17;

2. Milena Nestorović, dipl. pravnik, Gradska uprava grada Požarevca, predstavnik Stalne konferencije gradova i opština u Beogradu i

3. Član nadzornog odbora javnog preduzeća čiji se direktor imenuje ili razrešava.

III

Komisija se obrazuje na period od tri godine, od dana stupanja na snagu ovog rešenja.

IV

Zadatak Komisije je da sprovodi javni konkurs za imenovanje direktora javnog preduzeća i za sprovođenje postupka za razrešenje.

V

Pravo na naknadu za vršenje funkcije, izgubljenu zaradu, troškove prevoza i dnevnicu ostvaruje se na osnovu Odluke o naknadama odbornika Skupštine grada Požarevca, članova skupštinskih radnih tela, članova Gradskog veća grada Požarevca i članova radnih tela Gradskog veća ("Službeni glasnik grada Požarevca", br. 1/11).

VI

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavljaće nadležno odeljenje Gradske uprave grada Požarevca za poslove privrede.

VII

Ovo rešenje stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku grada Požarevca".

 

Samostalna odredba Rešenja o izmeni
Rešenja o obrazovanju Komisije za imenovanja direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Požarevac

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 4/2014)

II

Ovo rešenje objaviti u "Službenom glasniku grada Požarevca".