ODLUKA
O RADNOM VREMENU ZA ZAPOSLENE U GRADSKOJ UPRAVI GRADA KRALJEVA

("Sl. list grada Kraljeva", br. 10/2014)

I

Radno vreme zaposlenih u Gradskoj upravi grada Kraljeva počinje u 7,00 sati, a završava se u 15,00 sati.

II

Zaposleni imaju pravo na dnevni odmor u toku rada u vremenu od 9,30 sati do 10,00 sati.

III

Matičar ili zamenik matičara radiće u toku radne nedelje od 9,00 sati do 17,00 sati, a pravo na dnevni odmor u toku rada će koristiti u vremenu od 13,00 do 13,30 sati.

Raspored rada matičara i zamenika matičara odrediće načelnik Odeljenja za opštu upravu.

IV

U slučaju da ima zakazanih zaključenja brakova subotom ili nedeljom, matičar, zamenici matičara i matičari u MK radiće i u te dane, u vremenu od 9,00 do 17,00 sati.

V

Za zaposlene u Odeljenju za zajedničke poslove na radnom mestu higijeničara radno vreme počinje u 14,00 sati, a završava se u 21,30 sati.

Zaposleni na radnom mestu higijeničara radiće i jedne subote u mesecu, prema rasporedu koji utvrdi načelnik odeljenja za zajedničke poslove.

VI

Zaposleni u Odeljenju za inspekcijske poslove na radnim mestima inspektora i zaposleni u Odeljenju komunalne policije na radnim mestima komunalnog policajca radiće u smenama i noću.

Raspored rada zaposlenih po smenama i raspored na rad noću utvrdiće načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove i načelnik Odeljenja komunalne policije.

Pri sačinjavanju rasporeda rada inspektora i komunalnih policajaca načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove i načelnik Odeljenja komunalne policije moraju imati u vidu da zaposleni ne može da radi neprekidno više od jedne radne nedelje noću, odnosno da može da radi noću duže od jedne radne nedelje samo uz njegovu pisanu saglasnost.

VII

Zaposleni u Gradskoj upravi grada Kraljeva koji rade na šalteru i sa strankama pravo na odmor u toku dnevnog rada koristiće tako da se rad ne prekida.

VIII

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o radnom vremenu zaposlenih u Opštinskoj upravi opštine Kraljevo ("Službeni list opštine Kraljevo", broj 8/04 i 17/06).

IX

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kraljeva", a primenjivaće se od 01. maja 2014. godine.