PRAVILNIK
O KORIŠĆENJU SREDSTAVA REPREZENTACIJE

("Sl. glasnik grada Jagodina", br. 8/2011 i 3/2014)

Član 1

Ovim Pravilnikom uređuje se korišćenje sredstava reprezentacije od strane nosilaca funkcija u Skupštini grada Jagodina i ovlašćenih službenih lica Gradske uprave (u daljem tekstu: ovlašćeno lice).

Član 2

Za nosioce funkcija u Skupštini grada, sredstva reprezentacije obuhvataju konzumiranje hrane, alkoholnih i bezalkoholnih pića, kafe, čaja i ostalih ugostiteljskih usluga koje pruža bife u zgradi Skupštine grada, kao i ugostiteljski objekti van zgrade Skupštine, a radi zadovoljavanja potreba protokola.

Član 3

Za ovlašćena službena lica Gradske uprave sredstva reprezentacije obuhvataju utrošak bezalkoholnih pića, kafe, čaja i ostalih ugostiteljskih usluga koje pruža bife u zgradi Skupštine grada Jagodina.

Član 4

Pravo na reprezentaciju imaju sledeća ovlašćena lica:

- nosioci funkcija u Skupštini grada Jagodina

1. Gradonačelnik,

2. Zamenik gradonačelnika,

3. Pomoćnik gradonačelnika,

4. Predsednik Skupštine,

5. Zamenik predsednika Skupštine,

6. Sekretar Skupštine,

7. Javni pravobranilac,

8. načelnici gradskih uprava,

9. šefovi odseka u gradskim upravama,

10. ovlašćeno zaposleno lice,

Član 5

Na korišćenje sredstava reprezentacije bez ograničenja imaju pravo:

- Gradonačelnik,

- Zamenik gradonačelnika,

- Pomoćnik gradonačelnika,

- Predsednik Skupštine,

- Zamenik predsednika Skupštine,

Za ostala ovlašćena lica maksimalni mesečni limit utvrđuje Gradsko veće na predlog gradonačelnika grada.

Praćenje utroška sredstava reprezentacije i davanje saglasnosti na potpisane račune o korišćenju ugostiteljskih usluga vrši Gradska uprava za budžet, finansije, privredu i poljoprivredu.

Član 6

Spisak ovlašćenih lica iz člana 4. ovog Pravilnika, koji imaju pravo na utrošak sredstava reprezentacije sa utvrđenim maksimalnim mesečnim limitom sastavni je deo ovog Pravilnika.

Član 7

Nakon svakog konkretnog korišćenja prava na reprezentaciju, ovlašćeno lice koje je potraživalo utrošak reprezentacije dužno je da svojim potpisom overi račun o utrošenim sredstvima.

Član 8

Gradsko veće ima pravo da koriguje utvrđenu visinu utrošenih sredstava reprezentacije ovlašćenom licu za plus - minus 20% za svaki mesec ponaosob.

Član 9

Ukoliko ovlašćeno lice premaši određeni iznos predviđen za utrošak sredstava reprezentacije za konkretan mesec, dužno je da u roku od 5 dana u toku narednog meseca naknadi nedozvoljeno prekoračenje ličnim sredstvima uplatom na tekući račun budžeta grada Jagodine.

Član 10

Utvrđeni dozvoljeni iznos reprezentacije za jedan mesec, ukoliko se sav ne utroši, ne može se prenositi u naredni mesec.

Član 11

Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku grada Jagodina".

Napomene

Spisak ovlašćenih lica sa utvrđenim maksimalnim mesečnim limitima utroška sredstava reprezentacije, koji je sastavni deo ovog pravilnika, objavljen je u "Sl. glasniku grada Jagodina", br. 8/2011, str. 6.