POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA
O SPROVOĐENJU STATUTA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 20/2014)

Član 1

Statut Autonomne pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Statut) se primenjuje od dana stupanja na snagu.

Član 2

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Skupština APV) nastavlja sa radom i vrši poslove u skladu sa važećim propisima.

Član 3

Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine nastavlja sa radom i vrši poslove u skladu sa važećim propisima kao Pokrajinska vlada.

Član 4

Pokrajinski ombudsman nastavlja sa radom i vrši poslove u skladu sa važećim propisima kao Pokrajinski zaštitnik građana - ombudsman.

Član 5

Pokrajinski organi uprave, službe, uprave i druge pokrajinske organizacije nastavljaju sa radom i vrše poslove u skladu sa važećim propisima do njihovog usklađivanja sa Statutom.

Član 6

Pokrajinske skupštinske odluke i drugi pokrajinski propisi ostaju na snazi do njihovog usklađivanja sa Statutom u rokovima predviđenim ovom pokrajinskom skupštinskom odlukom, ako ovom pokrajinskom skupštinskom odlukom nije određeno da prestaju da važe.

Član 7

Danom stupanja na snagu ove pokrajinske skupštinske odluke prestaje da važi Pokrajinska skupštinska odluka o Savetu nacionalnih zajednica ("Sl. list AP Vojvodine" br. 4/10).

Član 8

Usklađivanje pokrajinskih propisa sa Statutom izvršiće se do 30. novembra 2014. godine.

Pokrajinske skupštinske odluke o Skupštini APV, o Pokrajinskoj vladi, o pokrajinskoj upravi, o Pokrajinskom zaštitniku građana - ombudsmanu i o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine, doneće se najkasnije u roku od tri meseca od dana stupanja na snagu ove pokrajinske skupštinske odluke.

Poslovnik Skupštine APV i Poslovnik Pokrajinske vlade doneće se najkasnije u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu pokrajinskih skupštinskih odluka iz stava 2. ovog člana.

Drugi opšti i pojedinačni akti Skupštine APV i Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, nastavljaju da se primenjuju kao opšti i pojedinačni akti Skupštine APV, odnosno Pokrajinske vlade.

Član 9

Pokrajinska vlada i Sekretarijat Pokrajinske vlade nastavljaju da do 31. decembra 2014. godine izvršavaju rashode planirane Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2014. godinu ("Sl. list AP Vojvodine", br. 50/13) u razdelu pod nazivom: "Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine" i "Sekretarijat Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine".

Pokrajinski zaštitnik građana - ombudsman nastavlja da do 31. decembra 2014. godine izvršava rashode planirane Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2014. godinu ("Sl. list AP Vojvodine", br. 50/13) u razdelu pod nazivom: "Pokrajinski ombudsman".

Član 10

Danom stupanja na snagu ove pokrajinske skupštinske odluke prestaje da važi Pokrajinska skupštinska odluka o sprovođenju Statuta Autonomne pokrajine Vojvodine ("Sl. list AP Vojvodine" br. 18/09).

Član 11

Ova pokrajinska skupštinska odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".