PROGRAM

MERA ZA UNAPREĐENJE USLOVA ŽIVOTA NA TERITORIJI GRADA SUBOTICE ZA 2014. GODINU

("Sl. list grada Subotice", br. 19/2014)

I

Ovim programom vrši se raspodela sredstava ostvarenih od naknade za korišćenje mineralnih sirovina i geotermalnih resursa kada se eksploatacija vrši na teritoriji Grada Subotice u 2014. godini, a u cilju unapređenja uslova života na teritoriji Grada Subotice.

II

Sredstva ostvarena od naknade za korišćenje mineralnih sirovina predviđena su Odlukom o budžetu grada Subotice za 2014. godinu, II. Poseban deo, prihodi i primanja budžeta Grada i prihodi i primanja indirektnih korisnika budžeta iz ostalih izvora, prihodi od imovine - Naknada za korišćenje mineralnih sirovina i geotermalnih resursa kada se eksploatacija vrši na teritoriji AP u iznosu od 8.648.000,00 dinara i preneta sredstva iz prethodne godine u iznosu od 742.000 dinara, odnosno ukupno 9.390.000,00 dinara.

III

Sredstva iz tačke II ovog programa raspoređuju se za:

1. Izgradnju infrastrukturnih i drugih objekata u cilju unapređenja uslova života u iznosu od 8.648.000,00 dinara za:

- sanacija zemljanih puteva na teritorijama Mesnih zajednica u kojima se vrši eksploatacija peska - 5.848.000,00 dinara

- nastavak finansiranja sanacije i adaptacije objekta osnovne škole "Sečenji Ištvan" (Stara škola) u Kelebiji - 2.800.000,00 dinara

2. Preneta sredstva iz prethodne godine u iznosu od 742.000,00 dinara, utrošiće se za:

- sanacija zemljanih puteva na teritorijama Mesnih zajednica u kojima se vrši eksploatacija peska - 742.000,00 dinara.

IV

Finansiranje, odnosno sufinansiranje aktivnosti iz ovog programa vršiće se u zavisnosti od priliva sredstava prikupljenih u skladu sa Zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima ("Službeni glasnik RS", broj 88/11).

V

U slučaju da se prihodi ne ostvare u planiranom iznosu, Gradonačelnik će, na predlog Službe za lokalni ekonomski razvoj, privredu i poljoprivredu Sekretarijata za lokalni ekonomski razvoj, privredu, poljoprivredu, komunalne poslove i zaštitu životne sredine Gradske uprave Grada Subotice, rešenjem utvrditi prioritetne aktivnosti.

VI

Realizaciju ovog programa, nadzor nad izvršenjem ugovorenih obaveza, realizaciju pojedinih programa, projekata i izveštaj o realizaciji programa za 2014. godinu sačinjava Služba za lokalni ekonomski razvoj, privredu i poljoprivredu Sekretarijata za lokalni ekonomski razvoj, privredu, poljoprivredu, komunalne poslove i zaštitu životne sredine Gradske uprave Grada Subotice.

VII

Ovaj program stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu grada Subotice", a po pribavljenoj saglasnosti od strane Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine.