ODLUKA

O USLOVIMA I NAČINU OBAVLJANJA KOMUNALNE DELATNOSTI IZGRADNJE, UREĐENJA I ODRŽAVANJA JAVNIH WC-A

("Sl. list grada Kragujevca", br. 18/2014 - prečišćen tekst)

Član 1

Ovom Odlukom propisuju se uslovi i način obavljanja komunalne delatnosti izgradnje, uređenja i održavanja javnih WC-a.

LOKACIJA

Član 2

Lokacije za izgradnju javnih WC-a, uslove i tip objekta odrediće Gradsko veće posebnim rešenjem, na predlog Gradske uprave nadležne za urbanizam.

Ovom Odlukom poverava se održavanje postojećeg javnog WC-a na zelenoj površini u ulici Kralja Petra I i postojećeg javnog WC-a u ulici Crveno barjače.

Preduzeću odnosno preduzetniku koji obavlja poverenu komunalnu delatnost pripadaju sredstva opredeljena za komunalno održavanje javnih WC-a.

Član 3

Na lokacijama na kojima će biti izgrađeni javni WC-i mogu se postavljati reklamni panoi u funkciji paravana.

Sredstva ostvarena obavljanjem komunalne delatnosti postavljanja reklamnih panoa na ovim lokacijama su prihod preduzeća odnosno preduzetnika koji obavlja delatnost iz člana 1. ove Odluke.

USLOVI ZA OBAVLJANJE DELATNOSTI

Član 4

Brisan.

Član 5

U periodu obavljanja poverene komunalne delatnosti, preduzeće odnosno preduzetnik može podneti zahtev Gradskoj upravi nadležnoj za urbanizam, za određivanje novih lokacija za postavljanje javnih WC-a.

Član 6

Grad obezbeđuje lokacije za izgradnju objekata i obezbeđuje priključke za vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Član 7

Obavljanje ove delatnosti poveriće se javnim konkursom u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu poveravanja komunalnih delatnosti.

Član 8

O poveravanju obavljanja delatnosti javnih WC-a, Gradsko veće zaključuje ugovor sa preduzećem odnosno preduzetnikom koji na javnom konkursu ponudi najpovoljnije uslove.

Član 9

Ugovor o poveravanju obavljanja delatnosti može se raskinuti pre isteka roka na koji je zaključen, ukoliko preduzeće odnosno preduzetnik ne vrši poverene poslove na ugovoreni način i u ugovorenim rokovima duže od 2 meseca.

Član 10

Pri zaključenju ugovora o poveravanju obavljanja delatnosti, preduzeće odnosno preduzetnik pisanom izjavom prihvata obavezu da u slučaju raskida ugovora pod uslovima iz člana 9. ove Odluke, nema pravo na povraćaj uloženih sredstava, niti na naknadu štete po bilo kom osnovu.

Član 11

Preduzeće odnosno preduzetnik kome bude poverena ova komunalna delatnost, ne plaća naknadu za obavljanje ove delatnosti.

Član 12

Zabranjeno je drugim preduzećima i preduzetnicima kojima ova delatnost nije poverena, da je obavljaju.

NADZOR

Član 13

Nadzor nad sprovođenjem ove Odluke vrši Gradska uprava nadležna za komunalne poslove.

Inspekcijski nadzor nad primenom ove Odluke vrši Gradska uprava nadležna za inspekcijske poslove.

KAZNENE ODREDBE

Član 14

Novčanom kaznom od 50.000 do 1.000.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice koje obavlja poverenu komunalnu delatnost ako:

1. obavlja delatnost iz člana 12.

Član 15

Novčanom kaznom u iznosu od 10.000 do 250.000 dinara kazniće se za prekršaj preduzetnik ako:

1. obavlja delatnost iz člana 12.

Član 15a

Novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 75.000 dinara kazniće se odgovorno lice za prekršaj ako:

- naloži obavljanje delatnosti iz člana 12.

PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 16

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".

Napomene

Prečišćen tekst Odluke o uslovima i načinu obavljanja komunalne delatnosti izgradnje, uređenja i održavanja javnih WC-a sadrži:
1. Odluku o uslovima i načinu obavljanja komunalne delatnosti izgradnje, uređenja i održavanja javnih WC-a ("Službeni list grada Kragujevca", br. 5/98),
2. Odluku o izmenama i dopunama Odluke o uslovima i načinu obavljanja komunalne delatnosti izgradnje, uređenja i održavanja javnih WC-a ("Službeni list grada Kragujevca", br. 2/99),
3. Odluku o izmenama Odluke o uslovima i načinu obavljanja komunalne delatnosti izgradnje, uređenja i održavanja javnih WC-a ("Službeni list grada Kragujevca", br. 35/08),
4. Odluku o izmenama Odluke o uslovima i načinu obavljanja komunalne delatnosti izgradnje, uređenja i održavanja javnih WC-a ("Službeni list grada Kragujevca", br. 29/10).
5. Odluku o izmenama Odluke o uslovima i načinu obavljanja komunalne delatnosti izgradnje, uređenja i održavanja javnih WC-a ("Službeni list grada Kragujevca", br. 8/14).
Prečišćen tekst Odluke o uslovima i načinu obavljanja komunalne delatnosti izgradnje, uređenja i održavanja javnih WC-a ne sadrži odredbe:
- članova 5. i 6. Odluke o izmenama i dopunama Odluke o uslovima i načinu obavljanja komunalne delatnosti izgradnje, uređenja i održavanja javnih WC-a ("Službeni list grada Kragujevca", br. 2/99), kojim je u članu 5. uređeno stupanje na snagu Odluke, a u članu 6. dato je ovlašćenje Komisiji za Statut, organizaciju i normativna akta Skupštine grada Kragujevca da utvrdi i objavi prečišćen tekst ove Odluke;
- članova 7. i 8. Odluke o izmenama Odluke o uslovima i načinu obavljanja komunalne delatnosti izgradnje, uređenja i održavanja javnih WC-a ("Službeni list grada Kragujevca", br. 35/08), kojim je u članu 7. dato ovlašćenje Odboru za normativna akta da utvrdi i objavi prečišćen tekst Odluke o uslovima i načinu obavljanja komunalne delatnosti izgradnje, uređenja i održavanja javnih WC-a, a u članu 8. uređeno je stupanje na snagu ove Odluke;
- članova 4. i 5. Odluke o izmenama Odluke o uslovima i načinu obavljanja komunalne delatnosti izgradnje, uređenja i održavanja javnih WC-a ("Službeni list grada Kragujevca", br. 29/10), kojim je u članu 4. dato ovlašćenje Odboru za normativna akta da utvrdi i objavi prečišćen tekst Odluke o uslovima i načinu obavljanja komunalne delatnosti izgradnje, uređenja i održavanja javnih WC-a, a u članu 5. uređeno je stupanje na snagu ove Odluke.
- članova 3. i 4. Odluke o izmenama Odluke o uslovima i načinu obavljanja komunalne delatnosti izgradnje, uređenja i održavanja javnih WC-a ("Službeni list grada Kragujevca", br. 8/14), kojim je u članu 3. dato ovlašćenje Odboru za normativna akta da izvrši pravno tehničku redakciju i utvrdi i objavi prečišćen tekst Odluke o uslovima i načinu obavljanja komunalne delatnosti izgradnje, uređenja i održavanja javnih WC-a, a u članu 4. uređeno je stupanje na snagu ove Odluke.