ODLUKA

O IMENOVANJU ODGOVORNIH LICA I ODREĐIVANJU TELA U SISTEMU UPRAVLJANJA PROGRAMIMA PRETPRISTUPNE POMOĆI EVROPSKE UNIJE ZA PERIOD 2007-2013. GODINE

("Sl. glasnik RS", br. 62/2014)

1. Ovom odlukom imenuju se nacionalni IPA koordinator, nacionalni službenik za akreditaciju, nacionalni službenik za odobravanje i službenik za odobravanje programa i određuju Tehnički sekretarijat nacionalnog IPA koordinatora, Nacionalni fond, odgovorna lica i tela za poslove operativne strukture za upravljanje programima pretpristupne pomoći EU u okviru IPA komponente I - Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija, odgovorna lica i tela za poslove upravljanja programima pretpristupne pomoći u okviru IPA komponente IIa - Prekogranična i transnacionalna saradnja sa državama članicama i odgovorna lica i tela za poslove operativne strukture za upravljanje programima pretpristupne pomoći u okviru IPA komponente IIb - Prekogranična saradnja sa državama korisnicama IPA.

2. Imenuje se Jadranka Joksimović, ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije, za nacionalnog IPA koordinatora.

3. Imenuje se Lazar Krstić, ministar finansija, za nacionalnog službenika za akreditaciju.

4. Imenuje se Nikola Ćorsović, državni sekretar u Ministarstvu finansija, za nacionalnog službenika za odobravanje.

Odgovorno lice za poslove Nacionalnog fonda zamenjuje nacionalnog službenika za odobravanje u njegovom odsustvu.

5. Imenuje se Nataša Šimšić, pomoćnik ministra finansija u Sektoru za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije za službenika za odobravanje programa u okviru IPA komponente I - Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija i IPA komponente IIb - Prekogranična saradnja sa državama korisnicama IPA i za odgovorno lice za poslove Tela za ugovaranje u operativnoj strukturi za upravljanje programima pretpristupne pomoći EU u okviru IPA komponente I - Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija, Tela za prvostepenu kontrolu u okviru IPA komponente IIa - Prekogranična i transnacionalna saradnja sa državama članicama i Tela za ugovaranje u operativnoj strukturi za upravljanje programima pretpristupne pomoći EU u okviru IPA komponente IIb - Prekogranična saradnja sa državama korisnicama IPA.

6. Određuje se Kancelarija za evropske integracije - Sektor za planiranje, programiranje, praćenje i izveštavanje o sredstvima EU i razvojnoj pomoći, za Tehnički sekretarijat nacionalnog IPA koordinatora.

7. Određuje se Ministarstvo finansija - Sektor za nacionalni fond za upravljanje sredstvima Evropske unije, za Nacionalni fond.

8. Određuje se Ministarstvo finansija - Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije, za Telo za ugovaranje u operativnoj strukturi za upravljanje programima pretpristupne pomoći EU u okviru IPA komponente I - Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija.

9. Određuje se Kancelarija za evropske integracije - Sektor za programe prekogranične i transnacionalne saradnje, za Nacionalno telo za sprovođenje programa pretpristupne pomoći u okviru IPA komponente IIa - Prekogranična i transnacionalna saradnja sa državama članicama.

Za odgovorno lice za poslove Nacionalnog tela za sprovođenje programa pretpristupne pomoći u okviru IPA komponente IIa - Prekogranična i transnacionalna saradnja sa državama članicama imenuje se Sanda Šimić Stambolić, pomoćnik direktora Kancelarije za evropske integracije u Sektoru za programe prekogranične i transnacionalne saradnje.

Određuje se Kancelarija za evropske integracije - Grupa za podršku rukovodiocu Operativne strukture i Nacionalnog tela IPA II, za jedinicu zaduženu za podršku odgovornom licu za poslove Nacionalnog tela za sprovođenje programa pretpristupne pomoći u okviru IPA komponente II - Prekogranična i transnacionalna saradnja sa državama članicama.

Određuje se Ministarstvo finansija - Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije, za Telo za prvostepenu kontrolu u okviru IPA komponente IIa - Prekogranična i transnacionalna saradnja sa državama članicama.

10. Za odgovorno lice za poslove operativne strukture za upravljanje programima pretpristupne pomoći u okviru IPA komponente IIb - Prekogranična saradnja sa državama korisnicama IPA imenuje se Ana Ilić, pomoćnik direktora Kancelarije za evropske integracije u Sektoru za planiranje, programiranje, praćenje i izveštavanje o sredstvima EU i razvojnoj pomoći, koji privremeno obavlja poslove zamenika direktora i koordinatora za EU fondove.

Određuje se Kancelarija za evropske integracije - Grupa za podršku rukovodiocu Operativne strukture i Nacionalnog tela IPA II, za jedinicu zaduženu za podršku odgovornom licu za poslove operativne strukture za upravljanje programima pretpristupne pomoći u okviru IPA komponente IIb - Prekogranična saradnja sa državama korisnicama IPA.

Određuje se Kancelarija za evropske integracije - Sektor za programe prekogranične i transnacionalne saradnje, za Telo za programe prekogranične saradnje u operativnoj strukturi za upravljanje programima pretpristupne pomoći u okviru IPA komponente IIb - Prekogranična saradnja sa državama korisnicama IPA.

Određuje se Ministarstvo finansija - Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije, za Telo za ugovaranje u operativnoj strukturi za upravljanje programima pretpristupne pomoći EU u okviru IPA komponente IIb - Prekogranična saradnja sa državama korisnicama IPA.

11. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".