REŠENJE

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA UTVRĐIVANJE OSNOVANOSTI ZAHTEVA I VISINE NAKNADE ŠTETE NASTALE USLED UJEDA NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA

("Sl. list grada Subotice", br. 21/2014)

I

Obrazuje se Komisija za utvrđivanje osnovanosti zahteva i visine naknade štete nastale usled ujeda napuštenih životinja (u daljem tekstu: Komisija).

U Komisiju se imenuju sledeća lica:

1. dr Đurić Dragan,

2. Kles Davor,

3. Alaker Adel,

4. Slavko Cvijetičanin i

5. Išpanović Goran.

II

Komisija će u roku od 15 dana od dana dostavljanja zahteva građana za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih životinja (u daljem tekstu: zahtev), razmotriti zahtev i obrazloženi predlog uputiti Gradskom javnom pravobranilaštvu.

III

Komisija može Gradskom javnom pravobranilaštvu predložiti da:

- prihvati zahtev i sa oštećenim licem zaključi vansudsko poravnanje o naknadi štete na visinu novčanog iznosa koji je predložila Komisija a Gradonačelnik dao saglasnost,

- odbije zahtev kao neosnovan ili

- odbaci zahtev zbog nedostavljanja potpune dokumentacije u roku koji je Komisija odredila podnosiocu zahteva da to učini i sl.

Komisija odlučuje većinom glasova.

IV

Članovima Komisije pripada naknada u visini neto osnovice za obračun zarade zaposlenih čija se zarada obezbeđuje u budžetu grada Subotice za mesec za koji se vrši isplata naknade.

V

Stručno-administrativne poslove za Komisiju obavljaće Sekretarijat za lokalni ekonomski razvoj, privredu, poljoprivredu, komunalne poslove i zaštitu životne sredine Gradske uprave Grada Subotice.

V

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Subotice".