>
REŠENJE
O OBRAZOVANJU I IMENOVANJU RADNE GRUPE ZA PRIPREMU PLANA SANACIJE I FINANSIJSKE KONSOLIDACIJE JAVNIH KOMUNALNIH I DRUGIH JAVNIH PREDUZEĆA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 26/2014)

I. Obrazuje se Radna grupa za pripremu Plana sanacije i finansijske konsolidacije javnih komunalnih i drugih javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Sad (u daljem tekstu: Radna grupa), s ciljem da se transformacijom u finansijski održiva preduzeća obezbedi trajno i efikasno pružanje komunalnih i drugih usluga svim građanima Grada Novog Sada.

II. Zadatak Radne grupe je da:

• Izvrši analizu finansijskog stanja preduzeća, i to:

- analizu rashoda prema strukturi, sa posebnim osvrtom na učešće troškova plata i drugih primanja u odnosu na ukupne rashode;

- liste poverilaca prema strukturi, sa tačnim iznosom potraživanja i rokom dospeća naplate potraživanja, kao i otpis potraživanja od strane poverilaca zbog eventualne zastarelosti;

- liste dužnika sa visinom dospelih a nenaplaćenih potraživanja, kao i sa realnom procenom naplativosti tih potraživanja, sa posebnim osvrtom na međusobna potraživanja, odnosno dugovanja između javnih komunalnih i drugih javnih preduzeća i drugih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Novi Sad, Autonomna pokrajina Vojvodina, Republika Srbija;

- popisane imovine i zaliha, i

- svih postupaka pred nadležnim sudovima, koji se vode u vezi sa imovinom preduzeća odnosno naplate potraživanja i slično.

• Izvrši analizu izveštaja o poslovanju preduzeća u poslednje tri godine, kojim će se odrediti prioriteti u radu Radne grupe.

• Sagleda i druge elemente od značaja za utvrđivanje predmeta analize.

III. Radna grupa će, nakon analize stanja u svakom preduzeću, dostaviti Gradskom veću izveštaj sa predlogom mera finansijske konsolidacije preduzeća.

IV. Nakon usvajanja izveštaja sa predlogom mera iz tačke III. ovog rešenja od strane Gradskog veća Grada Novog Sada, Radna grupa će pripremiti Predlog plana sanacije i finansijske konsolidacije javnih komunalnih i drugih javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Sad, sa tačnom dinamikom realizacije, sa presekom stanja u svakoj fazi realizacije, sa predlogom akta koje je potrebno doneti da bi se realizovao predloženi plan, sa jasno određenim nadležnostima za njegovo donošenje i sa konkretno određenim subjektima odgovornim za realizaciju predloženog plana.

V. Rok za realizaciju tačke III. ne može biti duži od sedam dana po subjektu u kojem se vrši analiza, počev od 15. juna 2014. godine.

VI. U Radnu grupu imenuju se:

Predsednik

- Ivetić Radovan, stečajni upravnik

Zamenik predsednika

- Đukić Milan, advokat

Sekretar

- Marinković Kristina, Služba izvršnih organa Grada Novog Sada

Članovi:

1. Arsović Dobrosav, Gradska uprava za finansije

2. Radosavljević Zoran, predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Grada Novog Sada, Novi Sad

3. Šalipur Predrag, predstavnik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Grada Novog Sada, Novi Sad.

Gradsko veće Grada Novog Sada ovlašćuje Gradonačelnika Grada Novog Sada da, u zavisnosti od potreba Radne grupe, u Radnu grupu imenuje i druga lica.

VII. Radi efikasnijeg rada Radne grupe, Gradonačelnik Grada Novog Sada, na predlog predsednika Radne grupe, može da obrazuje i imenuje komisije za obavljanje stručnih i operativnih poslova, iz različitih oblasti, a prema potrebama Radne grupe.

VIII. Stručne i administrativne poslove i koordinaciju između Radne grupe, komisije i preduzeća obavljaće sekretar Radne grupe.

IX. Predsednik Radne grupe je ovlašćen da traži i izvrši uvid u svu potrebnu dokumentaciju, da je preuzme, i za istu je odgovoran za vreme trajanja rada Radne grupe.

X. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada"