PRAVILNIK
O UPOTREBI SLUŽBENOG MOBILNOG I STACIONARNOG TALEFONSKOG APARATA I NAČINU KORIŠĆENJA

("Sl. glasnik grada Jagodina", br. 7-1/2014)

Član 1

Ovim Pravilnikom određuju se lica koja imaju pravo na upotrebu službenog mobilnog i stacionarnog telefonskog broja a to su:

1. pomoćnici gradonačelnika,

2. sekretar skupštine,

3. gradski javni pravobranilac,

4. načelnici gradskih uprava,

5. šefovi gradskih uprava,

6. inspektori,

7. direktori ustanova, pomoćnici i zamenici,

8. ovlašćena zaposlena lica,

9. vozači.

Ovlašćena lica koja imaju pravo na upotrebu stacionarnog telefona bez ograničenja su: gradonačelnik, zamenik gradonačelnika, predsednik skupštine i zamenik predsednika skupštine.

Lica iz ovog člana, dužna su da se o službenim mobilnim i stacionarnim telefonima staraju sa pažnjom "dobrog domaćina", da iste koriste isključivo u službene svrhe i da ne prekorače dozvoljeni mesečni limit.

Član 2

Osim ovlašćenih lica iz člana 1. ovog Pravilnika stacionarne telefonske aparate koriste i odeljenja i stručne službe gradskih uprava, mesne zajednice grada i sela, agencije i ustanove koje je osnovao grad Jagodina.

Član 3

Ovlašćuje se gradonačelnik da utvrdi mesečni limit utroška telefonskih minuta i impulsa za ovlašćena lica.

Član 4

Korisnici ADSL usluga imaju pravo na uvećanje telefonskog računa za visinu ADSL pretplate.

Član 5

Utvrđeni limit (maksimum) utrošenih telefonskih minuta biće dostavljen operateru, a korisniku će u slučaju prekoračenja utvrđenog limita biti onemogućeno pozivanje telefonskih brojeva osim prijema poziva.

U slučaju prekoračenja limita utroška impulsa na stacionarnom telefonskom aparatu, lice koje je učinilo prekoračenje dužno je da iznos prekoračenja uplati u roku od 5 dana ili će isti biti odbijen od plate ukoliko ne izmiri obavezu.

Ukoliko telefonski broj koriste više zaposlenih lica, troškove prekoračenja snose solidarno.

Član 6

Stupanjem na snagu ovog Pravilnika prestaje da važi Pravilnik o upotrebi službenog telefonskog mobilnog i stacionarnog aparata i načinu korišćenja ("Službeni glasnik grada Jagodina", broj 8/11).

Član 7

Ovaj Pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Jagodine".