ODLUKA

O VRSTAMA USLUGA ZA ČIJE PRUŽANJE AGENCIJA ZA PRIVREDNE REGISTRE PRIVREMENO NEĆE NAPLAĆIVATI NAKNADE

("Sl. glasnik RS", br. 67/2014)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se vrste usluga za čije pružanje Agencija za privredne registre privremeno neće naplaćivati naknade, propisane Odlukom o naknadama za poslove registracije i druge usluge koje pruža Agencija za privredne registre ("Službeni glasnik RS", broj 119/13).

Naknade za vrste usluga u smislu stava 1. ovog člana, Agencija privremeno neće naplaćivati od pravnih lica, fizičkih lica i preduzetnika sa registrovanim sedištem, odnosno prebivalištem na teritoriji poplavljenih područja, i to opština: Šabac, Sremska Mitrovica, Krupanj, Šid, Mali Zvornik, Koceljeva, Vladimirci, Obrenovac, LJig, Ub, Lajkovac, Osečina, Mionica, Paraćin, Svilajnac, Smederevska Palanka, Trstenik, Kosjerić i Bajina Bašta.

Član 2

Vrste usluga za čije pružanje Agencija privremeno neće naplaćivati naknade su:

1. registracija promene privremenog prekida obavljanja delatnosti preduzetnika;

2. registracija promene nastavka obavljanja delatnosti preduzetnika;

3. registracija neblagovremeno podnete registracione prijave ukoliko je istek zakonom propisanog roka za podnošenje prijave pao u vreme trajanja vanredne situacije proglašene Odlukom o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Republike Srbije ("Službeni glasnik RS", broj 52/14) i ukoliko je sedište ili prebivalište podnosioca na teritoriji poplavljenih područja;

4. izdavanje izvoda, potvrda, prepisa rešenja i kopije dokumenata sadržanih u registrima Agencije.

Član 3

Lica iz člana 1. stav 2. ove odluke, koja su od 15. maja 2014. godine, odnosno od dana proglašenja vanredne situacije na teritoriji Republike Srbije, platila naknadu za vrste usluga iz člana 2. ove odluke, imaju pravo na povraćaj plaćenog iznosa naknade, na osnovu podnetog zahteva.

Član 4

Ova odluka, po dobijanju saglasnosti Vlade, objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije", stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja i primenjivaće se do 1. septembra 2014. godine.