PRAVILNIK

O NAGRAĐIVANJU UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 8/2014)

Član 1

Ovom Pravilnikom utvrđuje se pravo na dodelu jednokratnih novčanih nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Požarevca koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkom ili međunarodnom takmičenju.

Član 2

Pravo na jednokratnu nagradu imaju učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Požarevca koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkom ili međunarodnom takmičenju pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Član 3

Jednokratnom novčanom nagradom u istom iznosu nagrađuju se i profesori - mentori čiji su učenici osvojili jedno od prva tri mesta na pojedinačnom republičkom ili međunarodnom takmičenju. Ukoliko profesor - mentor ima više od jednog nagrađenog učenika, nagradiće se jednim iznosom koji odgovora nagradi za najviši rang takmičenja.

Član 4

Nagrade se dodeljuju na osnovu predloga škola pri završetku tekuće školske godine.

Član 5

Pojedinačni iznos nagrade za prvo, drugo i treće mesto na republičkom ili međunarodnom takmičenju utvrdiće posebnim aktom Gradsko veće grada Požarevca pri završetku školske godine, a pre nagrađivanja učenika.

Član 6

Gradsko veće grada Požarevca će formirati komisiju za dodelu nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkom ili međunarodnom takmičenju pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Član 7

Zadatak komisije je da utvrdi listu učenika osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkom ili međunarodnom takmičenju pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Član 8

Stručno-administrativne poslove za potrebe Komisije obavlja Gradska uprava.

Član 9

Izmene i dopune Pravilnika vrše se po postupku po kome je i donet.

Član 10

Pravilnik stupa na snagu danom donošenja.

Član 11

Pravilnik objaviti u "Službenom glasniku grada Požarevca".