UPUTSTVO

ZA SPROVOĐENJE ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA NAKON REGULATORNE REFORME U GRADSKIM UPRAVAMA GRADA LESKOVCA

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 12/2014)

Februar 2014.

1. Uvod

Implementacija usvojenih preporuka za unapređenje rada gradskih uprava u sprovođenju administrativnih postupaka (u daljem tekstu: AP), predstavlja ključan element realizacije ušteda za poslovni sektor i drugih prednosti ostvarenih prethodnim postupkom regulatorne reforme. Ovaj postupak odlikovalo je nekoliko faza, počev od inventara i analize početnog stanja, prikupljanja predloga za unapređenje od strane poslovne zajednice i formulisanja konkretnih preporuka za unapređenje, da bi bio okončan usvajanjem finalnih preporuka od strane Radne grupe i davanje pravne snage kroz usvajanje odgovarajućih pravnih akata grada Leskovca.

U cilju relevantnog i efikasnog postupanja gradskih uprava prema novom pravnom okviru, svrha ovog uputstva je da pruži pregled usvojenih preporuka, utvrdi način obaveštavanja zaposlenih o novim pravilima i posebno, reguliše bitna pitanja tehničke realizacije postupanja u reformisanim administrativnim postupcima.

2. Pravni osnov za implementaciju preporuka

Pravna akta pomoću kojih su preporuke za unapređenje administrativnih postupaka uvedene u pravni sistem grada su:

1) Odluka o usvajanju preporuka za unapređenje i pojednostavljenje administrativnih postupaka grada Leskovca-doneta od strane gradonačelnika

2) Odluka o racionalizaciji rada Gradskih uprava grada Leskovca - doneta od strane Gradskog veća

3) Pravilnik o racionalizaciji rada Gradskih uprava grada Leskovca-donet od strane gradonačelnika Usvajanjem gore navedenih pravnih akata stvoreni su uslovi i obaveza svih zaposlenih da u svom radu poštuju pravila koja su uvedena i da sprovode reformisane administrativne postupke.

3. Obaveštenje zaposlenih

Kako bi se obezbedila puna implementacija reformisanih AP, odnosno usvojenih preporuka, neophodno je da su svi zaposleni u gradskim upravama upoznati sa sadržinom usvojenih pravnih akata, kao i da ih se u svom radu pridržavaju.

Potrebno je da načelnici gradskih uprava obezbede da se zaposlenima dostave pravna akta u elektronskom ili štampanom obliku. U nadležnosti načelnika je vođenje računa da se u njihovim organizacionim jedinicama usvojena pravna akta u potpunosti sprovode.

Gradonačelnik će uputiti dopis svim organizacionim jedinicama o datumu početka primene elektronskog registra administrativnih postupaka (u daljem tekstu:Registar). Po početku primene, Registar se smatra pravno sigurnim i stoga obavezujućim u smislu sprovođenja AP, u skladu sa svim elementima koji su navedeni u Registru.

4. Tehnička realizacija

Sve usvojene preporuke predstavljene su u prikazu AP u Registru. Registar predstavlja elektronsku bazu podataka koji se odnose na administrativne postupke, odnosno predstavlja tehnički prikaz svih elemenata administrativnog postupka: informacije, rokovi, dokumentacija, takse i naknade, obrasci.

Za svaki administrativni postupak ovi elementi su jasno predstavljeni i u skladu su sa usvojenim preporukama i drugim važećim pravnim aktima. Neophodno je da svi zaposleni provere postupke iz svoje nadležnosti u Registru, u cilju uočavanja i ispravki eventualnih grešaka u Registru, kao i u pogledu njegovog ažuriranja. U Prilogu 1 Uputstva date su sve usvojene preporuke za unapređenje AP.

Preporuke koje se odnose na najvažnije elemente AP su sledeće:

a. Rokovi

Odlukom i pravilnikom o racionalizaciji rada gradskih uprava uvedeno je poštovanje internih rokova, uz podelu rokova na 3 kategorije:

- rok za dostavljanje predmeta u nadležnu organizacionu jedinicu,

- rok za pregled da li je predmet potpun odnosno uredan i

- rok za rešavanje potpunog predmeta.

Ukoliko predmet nije potpun, rok koji zaposleni odobrava stranci za dopunu predmeta mora biti primeren i realan.

Rokovi za pregled i rešavanje predmeta su dati u Prilogu 1 Uputstva.

ZAPOSLENI SU U OBAVEZI DA U POTPUNOSTI POŠTUJU I PRIMENJUJU SVE ROKOVE IZ PRAVILNIKA O RACIONALIZACIJI RADA GRADSKIH UPRAVA. POMENUTI ROKOVI SE TAKOĐE NALAZE U REGISTRU I ODGOVARAJUĆIM GRADSKIM OBRASCIMA.

b. Obrasci

Obrazac za podnošenje zahteva gradskim upravama predstavlja sastavni deo administrativnog postupka. Iz Registra se mogu preuzimati gradski (pripremljeni od strane gradske uprave) i republički obrasci propisani zakonom.

Zaposleni su dužni da strankama omoguće korišćenje obrazaca za sve administrativne postupke za koje postoje, tako što će se, pored mogućnosti elektronskog preuzimanja, obezbediti postavljanje obrazaca na predviđena mesta u Uslužnom centru i ostalim organizacionim jedinicama.

Zaposleni su dužni da se pridržavaju svih elemenata administrativnog postupka koji su navedeni u obrascu i elektronskom registru.

c. Takse/Naknade

Naplata taksi i naknada vršiće se u skladu sa pozitivnim propisima kao što je prikazano u Registru i odgovarajućim obrascima.

Neće se naplaćivati administrativne takse koje su eleminisane. Prikaz eliminisanih republičkih administrativnih taksi je datu u Prilogu 1.

d. Dokumentacija

Od stranaka će se tražiti samo dokumentacija koja je utvrđena u skladu sa usvojenim preporukama, u odgovarajućoj formi i broju potrebnih primeraka, odnosno neće se tražiti dokumentacija kada je propisano pribavljanje dokumentacije po službenoj dužnosti. Sva potrebna dokumentacija i njeni elementi su navedeni u Registru i zaposleni nemaju pravo da traže dodatnu i/ili u bilo kojim elementima drugačiju dokumentaciju od stranaka.

U Prilogu 1 su navedene usvojene preporuke koje se odnose na potrebnu dokumentaciju, uključujući i dokumenta koja se traže po službenoj dužnosti.

Proces pribavljanja dokumentacije po službenoj dužnosti:

a) Interna komunikacija

Načelnici uprava će odrediti koordinatore za razmenu dokumentacije po službenoj dužnosti, tj. službenike koji će biti zaduženi za zahtevanje i dostavljanje dokumentacije po službenoj dužnosti. Koordinatori će iz svoje uprave prosleđivati zahteve sa spiskovima potrebnih dokumenata koordinatorima ostalih uprava do 12.00 sati, a potrebna-zahtevana dokumenta se dostavljaju-vraćaju odgovarajućim upravama do kraja radnog dana. Ukoliko je spisak zahtevane dokumentacije dostavljen posle 12 sati, rok za dostavu dokumentacije je kraj radnog vremena sledećeg radnog dana. Takođe, koordinatori će, u skladu sa navedenim aktom, primati zahteve od ostalih odeljenja za određenom dokumentacijom i odgovarati na te zahteve.

Spisak koordinatora po organizacionim jedinicama zaduženih za dostavljanje i primanje dokumentacije

 

 

 

 

 

Šifra

Organizaciona jedinica

Ime i prezime koordinatora

E-mail adresa

Telefon

OP

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

 

 

 

DD

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

 

 

 

PP

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

 

 

 

GS

GRADSKA UPRAVA ZA SKUPŠTINSKE POSLOVE I POSLOVE GRADSKOG VEĆA

 

 

 

UR

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

 

 

 

IM

GRADSKA UPRAVA ZA IMOVINU I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE

 

 

 

IN

GRADSKA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE

 

 

 

GRADSKA UPRAVA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

 

 

 

FN

GRADSKA UPRAVA ZA FINANSIJE

 

 

 

Zahtev za dostavu dokumentacije popunjava koordinator, a na osnovu potreba njegove uprave u skladu sa zahtevima stranaka. Zahtev se podnosi elektronskim putem, na e-mail adresu koordinatora iz uprave kojoj se upućuje zahtev, u telu teksta e-mail poruke.

Načelnici obe uprave (uprave koja podnosi zahtev i uprave kojoj se podnosi zahtev) moraju biti uključeni u e-mail prepisku (stavljanjem njihovih e-mail adresa u carbon copy polje - CC).

Zahtev za dostavu dokumenata

Broj zahteva

 

 

 

Datum

 

 

 

Gradska uprava koja upućuje zahtev

 

 

 

Koordinator gradske uprave koja upućuje zahtev

 

 

 

Gradska uprava kojoj se upućuje zahtev

 

 

 

Koordinator gradske uprave kojoj se upućuje zahtev

 

 

 

Spisak dokumenata

 

R. br.

Šifra i naziv AP (iz registra)

Naziv dokumenta koji se pribavlja po službenoj dužnosti

Broj i datum izdavanja dokumenata/matični broj/JMBG

Broj predmeta za koji je potreban dokument

1

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

4

 

 

 

 

5

 

 

 

 

Zahtev se popunjava elektronski, tačno navodeći sve potrebne podatke:

• Broj zahteva sadrži šifru gradske uprave, redni broj zahteva i poslednje dve cifre godine. Npr. IM-1-13 i nalazi se u Prilogu 1, kao i u Registru AP

• Naziv dokumenta koji se pribavlja po službenoj dužnosti - tačno navesti naziv potrebnog dokumenta iz Registra/obrasca

• Broj i datum izdavanja dokumenta/JMBG - navesti podatak na osnovu koga odeljenje kome se upućuje zahtev može obezbediti traženi dokument.

• Šifra i naziv administrativnog postupka - navesti šifru i naziv postupka iz Registra / Priloga 1 i Uputstva, kako bi se utvrdilo za koji administrativni postupak se traži dokument.

• Broj predmeta za koji je potreban dokument - navesti broj konkretnog predmeta za koji se traži dokument.

Koordinator iz uprave kojoj se upućuje zahtev dužno je da u propisanom roku dostavi odgovor, sa priloženom dokumentacijom. Odgovor se popunjava na identičan način kao i zahtev i šalje se u telu e-mail poruke podnosiocu zahteva. Odgovor sadrži povratnu informaciju o svim traženim dokumentima sa napomenom da li je konkretan dokument priložen ili ne.

Odgovor za dostavu dokumenata po službenoj dužnosti

Broj odgovora

 

 

 

Broj zahteva na koji se šalje odgovor

 

 

 

Datum

 

 

 

Gradska uprava koja upućuje odgovor

 

 

 

Koordinator gradske uprave koja upućuje odgovor

 

 

 

Gradska uprava kojoj se upućuje odgovor

 

 

 

Koordinator gradske uprave kojoj se upućuje odgovor

 

 

 

Spisak dokumenata

R. B.

Šifra i naziv AP (iz registra)

Naziv dokumenta

Broj predmeta za koji je potreban dokument

Napomena: priložen/nije priložen zahtevni dokument

1

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

4

 

 

 

 

5

 

 

 

 

Odgovorna lica su dužna da vode evidenciju poslatih zahteva i odgovora, korišćenjem sledeće tabele:

Evidencija o poslatim zahtevima/odgovorima

Gradska uprava

 

Koordinator

 

Dostava dokumenata

R. B.

Poslati zahtevi

Poslati odgovori

Datum

Broj zahteva

Datum dobijenog odgovora

Datum

Broj zahteva

Datum dobijenog zahteva

1

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

b) Eksterna komunikacija

Pribavljanje dokumentacije po službenoj dužnosti od eksternih organizacija i ustanova, obavlja se preko Jedinstvenog šaltera za podršku biznisu i izdavanje građevinskih dozvola, na način koji je propisan Protokolom. Uputstvo objaviti u "Službenom glasniku grada Leskovca".

Prilog 1:

USVOJENE PREPORUKE

Prilog 1 je sastavni deo Uputstva za sprovođenje administrativnih postupaka nakon regulatorne reforme u Gradskim upravama grada Leskovca

R. br.

Organizaciona jedinica

Šifra

Naziv administrativnog postupka

Usvojene preporuke za pojednostavljenje administrativnih postupaka

1

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.1.

Upis činjenice rođenja u matičnu knjigu rođenih

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige venčanih
2. Prijava o rođenju
3. Uverenje o državljanstvu (za roditelje)
4. Izvod iz matične knjige rođenih

2

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.2.

Naknadni upis u matičnu knjigu rođenih

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca na nivou gradske uprave.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige venčanih
2. Uverenje o državljanstvu (za roditelje)
3. Uverenje da lice nije upisano u matičnu knjigu rođenih
4. Izvod iz matične knjige rođenih (za roditelje)

3

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.3.

Upis u matičnu knjigu rođenih činjenice rođenja u inostranstvu NOV NAZIV AP: Upis u matičnu knjigu rođenih na osnovu isprava inostranih organa"

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o državljanstvu
2. Izvod iz matične knjige venčanih - ukoliko su roditelji venčani u Srbiji

4

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.4.

Sklapanje braka

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (2 izvoda - za supružnike)
2. Uverenje o državljanstvu (2 uverenja - za supružnike)
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

5

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.5.

Upis u matičnu knjigu venčanih činjenice zaključenja braka u inostranstvu NOV NAZIV AP: Upis u matičnu knjigu venčanih na osnovu isprava inostranih organa

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o državljanstvu
2. Izvod iz matične knjige rođenih

6

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.6.

Upis u matičnu knjigu umrlih i sačinjavanje smrtovnice

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih
2. Uverenje o državljanstvu
3. Izvod iz matične knjige venčanih

7

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.7.

Naknadni upis u matičnu knjigu umrlih

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige venčanih
2. Uverenje o državljanstvu
3. Uverenje da lice nije upisano u matičnu knjigu umrlih
4. Izvod iz matične knjige rođenih
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

8

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.8.

Upis u matičnu knjigu umrlih činjenice smrti u inostranstvu NOV NAZIV AP: Upis u matičnu knjigu umrlih na osnovu isprava inostranih organa

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o državljanstvu
2. Izvod iz matične knjige rođenih
3. Izvod iz matične knjige venčanih

9

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.9

Upis činjenice državljanstva u matične knjige

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

10

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.10.

Upis u deo jedinstvenog biračkog spiska

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca. Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o državljanstvu
2. Izvod iz matične knjige rođenih

11

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.11.

Upis promena podataka u jedinstveni birački spisak

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca. Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih
2. Izvod iz matične knjige venčanih

12

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.12.

Brisanje iz dela jedinstvenog biračkog spiska

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca. Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige umrlih

13

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.13.

Izvod iz matične knjige rođenih

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - odmah.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

14

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.14.

Izvod iz matične knjige rođenih namenjenih inostranstvu

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - odmah.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

15

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.15.

Izvod iz matične knjige venčanih

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - odmah
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

16

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.16.

Izvod iz matične knjige venčanih namenjenih inostranstvu

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - odmah.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

17

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.17.

Izvod iz matične knjige umrlih

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - odmah.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

18

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.18.

Izvod iz matične knjige umrlih namenjenih inostranstvu

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - odmah.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

19

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.19.

Uverenje o slobodnom bračnom stanju

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

20

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.20.

Uverenje o državljanstvu

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - odmah.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

21

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.21.

Uverenje o biračkom pravu

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - odmah.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate republičke administrativne takse.

22

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.22.

Uverenja i druge isprave o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

23

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.23.

Uverenja i druge isprave o činjenicama o kojima se ne vodi službena evidencija

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.

24

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.24.

Priznavanje očinstva

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih
2. Uverenje o državljanstvu

25

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.25.

Promena ličnog imena

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih
2. Uverenje o državljanstvu
3. Izvod iz matične knjige venčanih
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

26

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.26.

Ispravke i dopune u matičnim knjigama

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih
2. Uverenje o državljanstvu
3. Izvod iz matične knjige venčanih
4. Izvod iz matične knjige umrlih
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

27

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.27.

Overavanje potpisa, rukopisa i prepisa

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - odmah.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

28

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.28.

Potvrda o životu korisnicima inostranih penzija

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - odmah.
Dokumentacija:
Eliminacija sledeće dokumentacije:
1. Izvod iz matične knjige rođenih
2. Uverenje o državljanstvu
3. Izvod iz matične knjige venčanih

29

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.29.

Izjava o izdržavanju namenjena za upotrebu u inostranstvu

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (za lica koja izdržava)
2. Uverenje o državljanstvu
3. Izvod iz matične knjige venčanih

30

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.30.

Izjava o porodičnom stanju namenjena za upotrebu u inostranstvu

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (za sve članove porodice)
2. Uverenje o državljanstvu
3. Izvod iz matične knjige venčanih

31

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.31.

Razgledanje i prepisivanje spisa predmeta

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - odmah.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

32

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.32.

Izdavanje radne knjižice

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o državljanstvu
Eliminacija dokumentacije:
1. Izvod iz matične knjige rođenih
2. Izvod iz matične knjige venčanih Navedena dokumenta su nepotrebna za ovaj administrativni postupak, jer se njime dokazuju iste činjenice/podaci koje se već nalaze u ličnoj karti. Takođe, u Pravilniku o radnoj knjižici, ova dokumenta nisu propisana kao obavezujuća.

33

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.33.

Duplikat radne knjižice

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o državljanstvu
Eliminacija dokumentacije:
1. Izvod iz matične knjige rođenih
2. Izvod iz matične knjige venčanih

34

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.34.

Druga radna knjižica

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o državljanstvu

35

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.35.

Ispravke i promene u radnim knjižicama

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Dokumentacija:
Eliminacija dokumentacije:
1. Izvod iz matične knjige rođenih
2. Izvod iz matične knjige venčanih

36

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.36.

Obnova matične knjige rođenih

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.

37

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.37.

Obnova matične knjige venčanih

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.

38

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.38.

Obnova matične knjige umrlih

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.

39

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.1.39.

Obnova knjige državljana

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za upisa u evidenciju - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.

40

GRADSKA UPRAVA ZA OPŠTE POSLOVE

OPS.2.1.

Pravna pomoć

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za dostavu odgovora stranici - 10 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

41

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.1.1.

Sufinansiranje projekta (kultura, sport, socijalna i zdravstvena zaštita)

Rokovi: Preciziranje roka za odlučivanju o javnom pozivu - 10 dana od isteka konkursa i 5 dana za izradu ugovora nakon donete odluke Gradskog veća.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu priloženog matičnog broja.

42

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.1.2.

Potvrda o prosečnim primanjima po članu domaćinstva za studentski kredit

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.

43

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.1.3.

Potvrda o prosečnim primanjima po članu domaćinstva za studentski dom

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.

44

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.1.4.

Potvrda o prosečnim primanjima po članu domaćinstva za dom učenika srednjih škola

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.

45

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.1.5.

Potvrda o prosečnim primanjima po članu domaćinstva za učeničke stipendije

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta
- 1 dan.

46

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.1.6.

Ispunjenost uslova za početak rada ustanove

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za utvrđivanje ispunjenosti uslova kada je predmet potpun i dostavu odgovora stranici - 10 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca na nivou gradske uprave.

47

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.1.7.

Verifikacija novih obrazovnih profila

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za dostavu odgovora stranici kada je predmet potpun - 10 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

48

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.1.8.

Proširena delatnost ustanove

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za dostavu odgovora stranici kada je predmet potpun - 10 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o verifikaciji ustanove

49

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.1.11.

Procena potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške detetu i učeniku

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 10 dana.

50

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.1.

Dečiji dodatak

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (za svu decu)
2. Uverenje o državljanstvu
3. Uverenje o katastarskom prihodu

51

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.2.

Naknada zarade za vreme porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta NOV, JEDINSTVENI NAZIV SPOJENIH AP: Naknada zarade za vreme porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta.

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (za podnosioca zahteva i svu decu)
Spajanje administrativnih postupaka:
1. Naknada zarade za vreme porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta
2. Naknada zarade korisnicima porodiljskog prava

52

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.3.

Naknada zarade korisnicima porodiljskog prava NOV, JEDINSTVENI NAZIV SPOJENIH AP: Naknada zarade za vreme porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta.

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Spajanje administrativnih postupaka:
1. Naknada zarade za vreme porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta
2. Naknada zarade korisnicima porodiljskog prava

53

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.4.

Naknada zarade za vreme odsustva sa rada radi posebne nege deteta

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (za podnosioca
zahteva i svu decu)

54

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.5.

Roditeljski dodatak majke za prvo, drugo, treće i četvrto dete

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (za svu decu)
2. Uverenje o državljanstvu (za majku)

55

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.6.

Roditeljski dodatak za oca

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (za podnosioca zahteva i svu decu)
2. Uverenje o državljanstvu (za oca)
3. Izvod iz matične knjige umrlih (za majku)

56

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.7.

Finansijska pomoć za nezaposlene porodilje NOV, JEDINSTVENI NAZIV SPOJENIH AP: Finansijska pomoć za porodilje

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (za novorođeno dete)
Pribavljanje dokumentacije po službenoj dužnosti je u skladu sa članom 126. stav 3. Zakona o opštem upravnom postupku kojim je propisano da će službeno lice koje vodi postupak pribaviti po službenoj dužnosti podatke o činjenicama o kojima službenu evidenciju vodi organ nadležan za rešavanje u upravnoj stvari, kao i da će na isti način postupiti u pogledu činjenica o kojima službenu evidenciju vodi drugi organ.
Pribavljanje dokumentacije po službenoj dužnosti biće propisano u posebnom gradskom aktu koji će urediti odnose organizacionih jedinica unutar gradske uprave i odnose sa javnim preduzećima, ustanovama, institucijama i organizacijama.
Spajanje administrativnih postupaka:
Finansijska pomoć za nezaposlene porodilje
Finansijska pomoć za zaposlene porodilje

57

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.8.

Finansijska pomoć za zaposlene porodilje NOV, JEDINSTVENI NAZIV SPOJENIH AP: Finansijska pomoć za porodilje

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati. Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (za novorođeno dete)
Spajanje administrativnih postupaka:
Finansijska pomoć za nezaposlene porodilje
Finansijska pomoć za zaposlene porodilje

58

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.10.

Potvrda o pravu na dečiji dodatak

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Eliminacija dokumentacije: sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih
2. Uverenje o državljanstvu

59

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.11.

Inostrana potvrda o pravu na dečiji dodatak

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (za sve članove porodice)
2. Uverenje o državljanstvu (za sve članove porodice)

60

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.12.

Priznavanje svojstva ratnog vojnog invalida i ostvarivanje prava na ličnu invalidninu ratnih vojnih invalida

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih

61

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.13.

Priznavanje svojstva mirnodopskog vojnog invalida i ostvarivanje prava na ličnu invalidninu mirnodopskih vojnih invalida

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih

62

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.14.

Priznavanje svojstva civilnog invalida rata i ostvarivanje prava na ličnu invalidninu

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih

63

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.15.

Dodatak za tuđu negu i pomoć za vojne invalide NOV, JEDINSTVENI NAZIV SPOJENIH AP: Dodatak za tuđu negu i pomoć za vojne invalide i civilne invalide rata

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih
Spajanje administrativnih postupaka:
1. Dodatak za tuđu negu i pomoć za vojne invalide
2. Nega civilnih invalida rata

64

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.16.

Ortopedski dodatak ratnih vojnih invalida NOV, JEDINSTVENI NAZIV SPOJENIH AP: Ortopedski dodatak ratnih vojnih invalida i civilnih invalida rata

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog.
Dokumentacija: Eliminacija dokumentacije:
Uverenje vojne pošte
Izvod iz matične knjige rođenih
Uverenje fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje
Uverenje vojnog odseka
Spajanje administrativnih postupaka:
Ortopedski dodatak ratnih vojnih invalida
Ortopedski dodatak civilnih invalida rata

65

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.17.

Porodična invalidnina NOV, JEDINSTVENI NAZIV SPOJENIH AP: Porodična invalidnina

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (za podnosioca zahteva)
2. Izvod iz matične knjige umrlih (za umrlog člana porodice)
Spajanje administrativnih postupaka:
Porodična invalidnina
Uvećana porodična invalidnina

66

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.18.

Uvećana porodična invalidnina NOV, JEDINSTVENI NAZIV SPOJENIH AP: Porodična invalidnina

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (za podnosioca zahteva)
2. Izvod iz matične knjige umrlih (za umrlog člana porodice)
Spajanje administrativnih postupaka:
Porodična invalidnina
Uvećana porodična invalidnina

67

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.19.

Mesečno novčano primanje za nezaposlene za korisnike boračko invalidske zaštite NOV, JEDINSTVENI NAZIV SPOJENIH AP: Mesečno novčano primanje za korisnike boračko invalidske zaštite

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o zaduženju katastarskim prihodom
Spajanje administrativnih postupaka:
Mesečno novčano primanje za nezaposlene
Mesečno novčano primanje-pun iznos
Mesečno novčano primanje-umanjen iznos
Mesečno novčano primanje korisnika nege

68

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.20.

Mesečno novčano primanje za korisnike boračko invalidske zaštite - pun iznos NOV, JEDINSTVENI NAZIV SPOJENIH AP: Mesečno novčano primanje za korisnike boračko invalidske zaštite

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o zaduženju katastarskim prihodom
Spajanje administrativnih postupaka:
Mesečno novčano primanje za nezaposlene
Mesečno novčano primanje - pun iznos
Mesečno novčano primanje-umanjen iznos
Mesečno novčano primanje korisnika nege

69

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.21.

Mesečno novčano primanje za korisnike boračko invalidske zaštite - umanjen iznos NOV, JEDINSTVENI NAZIV SPOJENIH AP: Mesečno novčano primanje za korisnike boračko invalidske zaštite

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o zaduženju katastarskim prihodom
Mesečno novčano primanje za nezaposlene
Mesečno novčano primanje - pun iznos
Mesečno novčano primanje-umanjen iznos
Mesečno novčano primanje korisnika nege

70

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.22.

Mesečno novčano primanje korisnika nege NOV, JEDINSTVENI NAZIV SPOJENIH AP: Mesečno novčano primanje za korisnike boračko invalidske zaštite

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o zaduženju katastarskim prihodom
Spajanje administrativnih postupaka:
Mesečno novčano primanje za nezaposlene
Mesečno novčano primanje - pun iznos
Mesečno novčano primanje-umanjen iznos
Mesečno novčano primanje korisnika nege

71

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.23.

Porodični dodatak

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o zaduženju katastarskim prihodom
2. Izvod iz matične knjige rođenih
3. Izvod iz matične knjige umrlih

72

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.24.

Izuzetno mesečno novčano primanje

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (za podnosioca zahteva)

73

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.25.

Mesečno novčano primanje za nezaposlene

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (za podnosioca zahteva)

74

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.26.

Pomoć u slučaju smrti

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige umrlih

75

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.27.

Borački dodatak

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

76

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.28.

Mesečno novčano primanje civilnih žrtava rata

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o zaduženju katastarskim prihodom

77

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.29.

Nega civilnih invalida rata NOV, JEDINSTVENI NAZIV SPOJENIH AP: Dodatak za tuđu negu i pomoć za vojne invalide i civilne invalide rata

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o zaduženju katastarskim prihodom
Spajanje administrativnih postupaka:
Dodatak za tuđu negu i pomoć za vojne invalide
Nega civilnih invalida rata

78

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.30.

Ortopedski dodatak civilnih invalida rata NOV, JEDINSTVENI NAZIV SPOJENIH AP: Ortopedski dodatak ratnih vojnih invalida i civilnih invalida rata

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o zaduženju katastarskim prihodom
Spajanje administrativnih postupaka:
Ortopedski dodatak ratnih vojnih invalida
Ortopedski dodatak civilnih invalida rata

79

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.31.

Putničko motorno vozilo vojnog invalida

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Eliminacija dokumentacije:
1. Izjava stranke i svedoka
2. Uverenje Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje
3. Uverenje službe za katastar nepokretnosti
4. Školske potvrde za decu
5. Uverenje nacionalne službe za zapošljavanje
6. Uverenje lekarske komisije
7. Uverenje poreske uprave

80

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.32.

Povlašćen uvoz putničkih vozila za invalide

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Uverenje o zaduženju katastarskim prihodom

81

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.33.

Mesečno novčano primanje učesnika NOR-a

Eliminacija administrativnog postupka iz registra.

82

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.34.

Naknada troškova sahrane umrlog nosioca "Partizanske spomenice 1941"

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige umrlih

83

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.35.

Porodična invalidnina po palom borcu

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige umrlih
2. Izvod iz matične knjige rođenih

84

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.36.

Porodična invalidnina posle smrti vojnog invalida

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige umrlih
2. Izvod iz matične knjige rođenih

85

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.38.

Naknada zarade za vreme porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta za oca

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih (za podnosioca zahteva i svu decu)

86

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.2.39.

Naknada zarade za vreme odsustva sa rada radi posebne nege deteta za oca

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige umrlih (za majku)

87

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.3.4.

Ukidanje svojstva izbeglog lica

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

88

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.3.5.

Naknada troškova sahrane za izbegla lica

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige umrlih

89

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.3.6.

Legitimacija interno raseljenog lica

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih

90

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.3.7.

Saglasnost za promenu mesta boravišta za izbegla i raseljena lica

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

91

GRADSKA UPRAVA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

DRD.3.9.

Izdavanje duplikata legitimacije interno raseljenog lica

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz matične knjige rođenih

92

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.1.2.

Produženje radnog vremena u određenim delatnostima

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu matičnog broja koji stranka navodi u obrascu zahteva.

93

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.1.3.

Svetleće oznake i identifikacioni kartoni za taksi vozilo

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu priloženog matičnog broja
2. Rešenje o obavljanju auto taksi prevoza

94

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.1.4.

Obavljanje auto-taksi prevoza

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o ispunjenosti uslova vozila za obavljanje auto-taksi prevoza putnika (samo za preduzetnike i pravna lica)

95

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.1.5.

Vremensko vođenje radnje NOV NAZIV AP: Uverenje o vođenju preduzetničke radnje registrovane do 31.12.2005. godine

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji preduzetničke radnje
2. Rešenje o odjavi radnje

96

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.1.6.

Overa cenovnika za obavljanje komunalnih delatnosti

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu matičnog broja koji stranka navodi u obrascu zahteva.

97

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.1.7.

Promena vozila/ registarskih tablica kod taksi prevoznika

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu matičnog broja koji stranka navodi u obrascu zahteva.
2. Rešenje o ispunjenosti propisanih uslova za vozilo

98

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.1.8.

Registracija ugovora/ raskida ugovora o radu kućnog pomoćnog osoblja

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

99

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.2.1.

Kategorizacija ugostiteljskih objekata za smeštaj: kuće, apartmani, sobe i seoska turistička domaćinstva

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Prepis posedovnog lista/ Izvod iz lista nepokretnosti - kao dokaz o vlasništvu
2. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu matičnog broja koji stranka navodi u obrascu zahteva.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

100

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.3.1.

Vodni uslovi za objekte koji se grade ili se vrši rekonstrukcija

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Kopija plana katastarske parcele
2. Prepis posedovnog lista
3. Informacija o lokaciji / lokacijska dozvola
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

101

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.3.2.

Vodna saglasnost za objekte koji se grade ili se vrši rekonstrukcija

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o izdavanju vodnih uslova
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

102

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.3.3.

Vodni uslovi za sađenje drveća i žbunastog bilja i njihovu seču u koritu za veliku vodu i na obali

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Kopija plana katastarske parcele
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

103

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.3.4.

Voda saglasnost za sađenje drveća i žbunastog bilja i njihovu seču u koritu za veliku vodu i na obali

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o izdavanju vodnih uslova
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

104

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.3.5.

Vodna dozvola za objekte koji se grade ili se vrši rekonstrukcija

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o izdavanju vodne saglasnosti
2. Zapisnik komisije da su radovi izvedeni u skladu sa projektnom dokumentacijom
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

105

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.3.6.

Promena namene obradivog poljoprivrednog zemljišta

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Prepis posedovnog lista
2. Kopija plana katastarske parcele
3. Informacija o lokaciji
Eliminacija dokumentacije:
1. Lokacijska dozvola ili građevinska dozvola
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

106

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.3.7.

Uverenje za pretrpljenu štetu na poljoprivrednoj kulturi za 2003. godinu

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Prepis posedovnog lista

107

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.3.8.

Uverenje poljoprivrednim proizvođačima da se bave poljoprivrednom delatnošću

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

108

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.3.9.

Utvrđivanje uslova za držanje domaćih životinja

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Prepis posedovnog lista
2. Kopija plana katastarske parcele

109

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.3.10.

Mišljenje za podizanje višegodišnjeg zasada

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

110

GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU I POLJOPRIVREDU

PRV.3.11.

Procena štete u poljoprivredi

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 7 dana
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz liste nepokretnosti

111

GRADSKA UPRAVA ZA POSLOVE GRADSKE SKUPŠTINE I GRADSKOG VEĆA

GRD.1.1.

Pristup informacijama od javnog značaja

Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

112

GRADSKA UPRAVA ZA POSLOVE GRADSKE SKUPŠTINE I GRADSKOG VEĆA

GRD.2.1.

Prijem građana kod predsednika Skupštine grada

Rokovi: Preciziranje roka za odgovor stranci - 5 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

113

GRADSKA UPRAVA ZA POSLOVE GRADSKE SKUPŠTINE I GRADSKOG VEĆA

GRD.2.2.

Prijem građana kod gradonačelnika

Rokovi: Preciziranje roka za odgovor stranci - 5 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

114

GRADSKA UPRAVA ZA POSLOVE GRADSKE SKUPŠTINE I GRADSKOG VEĆA

GRD.2.6.

Podrška investitorima

Rokovi: Preciziranje roka za odgovor stranci - 5 dana.

115

GRADSKA UPRAVA ZA POSLOVE GRADSKE SKUPŠTINE I GRADSKOG VEĆA

GRD.2.7.

Prijem građana kod zamenika gradonačelnika

Rokovi: Preciziranje roka za odgovor stranci - 5 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

116

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.1.1.

Informacija o lokaciji

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Kopija plana katastarske parcele
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

117

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.1.2.

Lokacijska dozvola

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Kopija plana katastarske parcele
2. Prepis lista nepokretnosti
3. Izvod iz katastra podzemnih instalacija
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

118

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.1.3.

Izmena lokacijske dozvole

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana..
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Kopija plana katastarske parcele
2. Prepis lista nepokretnosti
3. Izvod iz katastra podzemnih instalacija
4. Rešenje o lokacijskoj dozvoli (koja se menja)
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

119

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.1.5.

Potvrda projekta parcelacije/ preparcelacije

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija:
Eliminacija dokumentacije:
1. Kopija plana katastarske parcele
2. Prepis lista nepokretnosti
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

120

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.1.7.

Potvrda projekta ispravke granica susednih parcela

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija:
Eliminacija dokumentacije:
1. Kopija plana katastarske parcele
2. Prepis lista nepokretnosti
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

121

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.1.8.

Potvrda usklađenosti tehničke dokumentacije sa lokacijskom dozvolom

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

122

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.1.10.

Potvrda urbanističkog projekta

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 27. dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija:
Eliminacija dokumentacije:
1. Kopija plana katastarske parcele
2. Prepis lista nepokretnosti eliminacija jer su sastavni deo urbanističkog projekta
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

123

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.1.11.

Inicijativa za izradu/izmenu planskog dokumenta

Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

124

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.1.

Građevinska dozvola

PREPORUKE ZA LOKALNI NIVO VLASTI:
Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Lokacijska dozvola
2. Izvod iz lista nepokretnosti
3. Studija o proceni uticaja
4. Saglasnosti JP, JKP
Dokumentaciju koju je potrebno priložiti prilikom podnošenja zahteva, usaglasiti sa odredbama člana 7. Pravilnika o sadržini i načinu izdavanja građevinske dozvole, tako da se naznači u kojim slučajevima se podnosi:
1) Elaborat energetske efikasnosti sa tehničkom kontrolom, u skladu sa odredbom člana 27 st. 2 Zakona o energetici,
2) Protivpožarna saglasnost, u skladu sa odredbom člana 33 Zakona o zaštiti od požara
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.
Ukinuti naknadu za potvrdu da je glavni projekat urađen u skladu sa lokacijskom dozvolom.

125

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.2.

Prijava radova

Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

126

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.3.

Usklađenost temelja sa glavnim projektom

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija:
Eliminacija dokumentacije
1. Potvrda prijave početka izvođenja radova
2. Građevinska dozvola
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse

127

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.4.

Privremena građevinska dozvola

PREPORUKE ZA LOKALNI NIVO VLASTI:
Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz lista nepokretnosti - dokaz o pravu svojine
2. Saglasnosti JP, JKP
3. Dokaz o uređenju odnosa u pogledu plaćanja naknade za uređenje građevinskog zemljišta
Eliminacija dokumenata:
1. Informacija o lokaciji
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

128

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.5.

Pripremni radovi

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz lista nepokretnosti - dokaz o pravu svojine
Eliminacija dokumentacije:
1. Lokacijska dozvola
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

129

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.6.

Upotrebna dozvola

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana od dana nalaza Komisije za tehnički pregled.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o građevinskoj dozvoli
2. Potvrda o izvršenom geodetskom snimanju objekta
Eliminisanje dokumentacije:
1. Saglasnosti JK, JKP
Takse i naknade:
Ukidanje gradske administrativne takse.

130

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.7.

Izvođenje radova na investicionom održavanju objekta i uklanjanju prepreka za osobe sa invaliditetom

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac na nivou gradske uprave, koji će sadržati sve bitne informacije za ovaj administrativni postupak.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz liste nepokretnosti - kao dokaz o pravu svojine
Eliminacija dokumentacije:
1. Informacija o lokaciji
2. Saglasnost JKP
3. Dokaz o uređenju odnosa u pogledu plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse. Ukidanje naplate naknade za uređenje građevinskog zemljišta za ovaj administrativni postupak.

131

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.8.

Izgradnja sekundarnih odnosno distributivnih mreža komunalne infrastrukture

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz liste nepokretnosti - kao dokaz o pravu svojine
2. Saglasnost JKP Eliminacija dokumentacije:
1. Informacija o lokaciji
2. Dokaz o uređenju odnosa u pogledu plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

132

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.9.

Rekonstrukcija objekta, adaptacija, sanacija, promena namene objekta

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz liste nepokretnosti - kao dokaz o pravu svojine
Eliminacija dokumentacije:
1. Informacija o lokaciji
2. Saglasnost na projekat izdat od Zavoda za zaštitu spomenika kulture
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.
Ukidanje naplate naknade za uređenje građevinskog zemljišta za ovaj administrativni postupak, jer je već uređena infrastruktura, osim kod promene namene objekta.

133

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.10.

Izvođenje radova na razdvajanju ili spajanju poslovnog ili stambenog prostora

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz liste nepokretnosti
Eliminacija dokumentacije:
1. Informacija o lokaciji
Navedena dokumentacija nije propisana kao obavezujuća u relevantnom propisu.
3. Saglasnost na projekat izdat od Zavoda za zaštitu spomenika kulture
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.
Ukidanje naplate naknade za uređenje građevinskog zemljišta za ovaj administrativni postupak, jer je već uređena infrastruktura.

134

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.11.

Izvođenje radova na ugradnji unutrašnjih instalacija (gas, struja, voda, toplotna energija) u postojeći objekat

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz liste nepokretnosti
2. Saglasnost JKP Eliminacija dokumentacije:
1. Dokaz o uređenju odnosa u pogledu plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.
Ukidanje naplate naknade za uređenje građevinskog zemljišta za ovaj administrativni postupak.

135

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.12.

Postavljanje antenskih stubova i distributivnih delova elektronske komunikacione mreže

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz liste nepokretnosti - kao dokaz o pravu svojine
2. Saglasnost JKP
3. Informacija o lokaciji
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

136

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.13.

Izgradnja pomoćnih objekata, garaža, ekonomskih objekata

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz liste nepokretnosti - kao dokaz o pravu svojine
2. Informacija o lokaciji
3. Dokaz o uređenju odnosa u pogledu plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

137

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.14.

Uklanjanje objekata

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz liste nepokretnosti
2. Posebni uslovi ako se radi o objektu čijim rušenjem bi bio ugrožen javni interes
Takse i naknade:
Ukidanje naplate republičke administrativne takse po tarifnom broju 165.
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

138

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.16.

Legalizacija objekta

 

139

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.17.

Potvrda za privremeni priključak

Sprovođenje administrativnog postupka se obustavlja do daljeg.

140

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.18.

Obaveštenja o mogućnosti legalizacije

 

141

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.19.

Uverenje o specifikaciji prostora, uverenje o vremenu izgradnje objekta

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz liste nepokretnosti
Takse i naknade:
Ukidanje naplate republičke administrativne takse

142

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.20.

Izmena građevinske dozvole usled promene investitora

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz liste nepokretnosti
2. Izmenjena lokacijska dozvola
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

143

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.2.21.

Izmena građevinske dozvole usled promena u toku građenja

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Građevinska dozvola
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

144

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.1.

Iseljenje bespravno useljenog lica

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija:
Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje/Ugovor o dodeli stana
2. Rešenje o korišćenju ili zakupu

145

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.2.

Dodela stanova

Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

146

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.3.

Uverenja o konstituisanju skupštine / saveta zgrade

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

147

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.4.

Zapremanje javne površine postavljanjem letnjih bašta

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu matičnog broja koji stranka navodi u obrascu zahteva.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse po tarifnom broju 22 (60 din).
Smanjenje visine lokalne komunalne takse, tarifnog broja 1, tačka 3, za 20%.

148

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.5.

Zapremanje javne površine postavljanjem pokretnih tezgi i aparata

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Ugovor sa JKP "Komunalac".
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse po tarifnom broju 22 (60 din).
Smanjenje visine lokalne komunalne takse, tarifnog broja 1 tačka 1 za 20%.

149

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.6.

Zapremanje javne površine postavljanjem rashladnih uređaja

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu matičnog broja koji stranka navodi u obrascu zahteva.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse po tarifnom broju 22 (60 din).
Smanjenje visine lokalne komunalne takse, tarifnog broja 1 tačka 1 za 20%.

150

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.7.

Zapremanje javne površine postavljanjem slobodnostojeće vitrine za izlaganje robe

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu matičnog broja koji stranka navodi u obrascu zahteva.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse po tarifnom broju 22 (60 din).
Ukidanje naplate lokalne komunalne takse.

151

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.8

Zapremanje jAvne površine postavljanjem pokretnih reklamnih panoa

PREPORUKE ZA LOKALNI NIVO VLASTI:
Rokovi:
Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu matičnog broja koji stranka navodi u obrascu zahteva.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse po tarifnom broju 22 (60 din).

152

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.9.

Zapremanje javne površine postavljanjem reklamnih tabli

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu matičnog broja koji stranka navodi u obrascu zahteva.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse po tarifnom broju 22 (60 din).

153

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.10.

Zapremanje javne površine postavljanjem svetlećih reklama

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu matičnog broja koji stranka navodi u obrascu zahteva.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse po tarifnom broju 22 (60 din).

154

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.11

Zapremanje javne površine postavljanjem reklamnog panoa od fleksibilnog materijala (platno)

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu matičnog broja koji stranka navodi u obrascu zahteva.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse po tarifnom broju 22 (60 din).

155

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.12.

Zapremanje jevne površine postavljanjem bilborda

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu priloženog matičnog broja
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse po tarifnom broju 22 (60 din), jer nije relevantan za ovaj administrativni postupak.

156

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.13.

Zapremanje javne površine deponovanjem a (skladištenjem) građevinskog materijala

PREPORUKE ZA LOKALNI NIVO VLASTI:
Rokovi:
Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 1 dan i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac na nivou gradske uprave, koji će sadržati sve bitne informacije za ovaj administrativni postupak. U skladu sa odredbom člana 13. Zakona o zaštiti podataka ličnosti, na obrascu zahteva treba staviti sledeću napomenu: "Potpisom ovog obrasca, stranka potvrđuje da je saglasna da se naznačena dokumentacija drugih organizacionih jedinica, javnih preduzeća, ustanova institucija i organizacija pribavlja po službenoj dužnosti". Forma i elementi obrasca biće određeni u posebnom gradskom aktu.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Odobrenje o izgradnji objekta
2. Rešenje o izmeni režima saobraćaja
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse po tarifnom broju 22 (60 din).

157

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.14.

Potvrda o nazivu ulica

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - odmah.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

158

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.15.

Zapremanje javne površine privremeno postavljanje manjih montažnih objekta - kioska

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - 10 dana nakon završenog postupka javnog nadmetanja.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse po tarifnom broju 22 (60 din).

159

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.16.

Raskopavanje javne površine - promena pravca opštinskog puta

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Odobrenje o izgradnji
2. Prijava početka izvođenja radova

160

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.17.

Overa reda vožnje javnog gradskog i prigradskog saobraćaja

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Ugovor o poveravanju obavljanja komunalne delatnosti prevoza putnika
2. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu matičnog broja koji stranka navodi u obrascu zahteva.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse po tarifnom broju 12.

161

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.18.

Tehnička regulacija saobraćaja - režim reda vožnje

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu matičnog broja koji stranka navodi u obrascu zahteva.
2. Kopija plana katastarske parcele

162

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.19.

Izmena reda vožnje javnog gradskog i prigradskog saobraćaja

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija:
Eliminacija dokumentacije:
1. Ugovor o poveravanju obavljanja komunalne delatnosti prevoza putnika
2. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu priloženog matičnog broja
3. Rešenje Ministarstva za infrastrukturu i energetiku

163

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.20.

Postavljanje stubića i fizičkih prepreka

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse po tarifnom broju 12.

164

GRADSKA UPRAVA ZA URBANIZAM I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

URB.3.21.

Registracija i određivanje autobuskih stajališta

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 1 dan.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu priloženog matičnog broja.

165

GRADSKA UPRAVA ZA IMOVINU I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE

IMV.2.1.

Eksproprijacija

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz liste nepokretnosti
2. Kopija plana katastarske parcele

166

GRADSKA UPRAVA ZA IMOVINU I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE

IMV.2.2.

Administrativni prenos nepokretnosti

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz liste nepokretnosti
2. Kopija plana katastarske parcele

167

GRADSKA UPRAVA ZA IMOVINU I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE

IMV.2.4.

Konverzija prava korišćenja u pravo svojine na građ. zemljištu uz naknadu

Odlaže se do daljeg.

168

GRADSKA UPRAVA ZA IMOVINU I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE

IMV.2.5.

Utvrđivanje zemljišta za redovnu upotrebu objekta

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Obrazac: uvođenje novog obrasca
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz liste nepokretnosti
2. Kopija plana katastarske parcele
3. Katastarsko-topografski plan
4. Obaveštenje o mogućnosti legalizacije
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

169

GRADSKA UPRAVA ZA IMOVINU I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE

IMV.2.6.

Tapija

UKIDANJE administrativnog postupka.

170

GRADSKA UPRAVA ZA IMOVINU I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE

IMV.2.7.

Zakup zemljišta

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Kopija plana katastarske parcele
2. Izvod iz liste nepokretnosti
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse

171

GRADSKA UPRAVA ZA IMOVINU I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE

IMV.2.8.

Zakup zemljišta neposrednom pogodbom sa vlasnikom bespravno sagrađenog objekta

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Kopija plana katastarske parcele
2. Izvod iz liste nepokretnosti
3. Potvrda da je legalizacija dozvoljena
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

172

GRADSKA UPRAVA ZA IMOVINU I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE

IMV.2.9.

Zakup zemljišta radi ispravke granica susednih katastarskih parcela

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Kopija plana katastarske parcele
2. Izvod iz liste nepokretnosti
3. Izvod iz Detaljnog urbanističkog plana
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse

173

GRADSKA UPRAVA ZA IMOVINU I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE

IMV.2.10.

Povraćaj zemljišta ranijim vlasnicima

UKIDANJE AP

174

GRADSKA UPRAVA ZA IMOVINU I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE

IMV.2.11.

Povraćaj utrina i pašnjaka

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz lista nepokretnosti
2. Kopija plana katastarske parcele.

175

GRADSKA UPRAVA ZA IMOVINU I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE

IMV.2.12.

Administrativno izvršenje rešenja

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

176

GRADSKA UPRAVA ZA IMOVINU I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE

IMV.2.13.

Izdavanje uverenja

Rokovi: Preciziranje roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.

177

GRADSKA UPRAVA ZA IMOVINU I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE

IMV.2.14.

Poništaj, menjanje i ukidanje rešenja

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Izvod iz lista nepokretnosti
2. Kopija plana katastarske parcele
3. Rešenje (prvobitno)

178

GRADSKA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE

INS.1.1.

Ispunjenost uslova vozila za obavljanje auto-taksi prevoza putnika

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija:
Eliminacija sledeće dokumentacije:
Vozačka dozvola

179

GRADSKA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE

INS.3.1.

Ispunjenost uslova u pogledu životne sredine objekta u kome se obavlja energetska delatnost

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 5 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenje o građevinskoj dozvoli
2. Rešenje o davanju saglasnosti na Studiju o proceni uticaja za projekat
3. Rešenje o upotrebnoj dozvoli
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

180

GRADSKA UPRAVA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

ZZS.1.1.

Odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu i određivanje obima i sadržaja Studije o proceni uticaja

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 24 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Kopija plana katastarske parcele
2. Informacija o lokaciji/lokacijska dozvola/ izvod iz urbanističkog plana/ potvrđeni urbanistički projekatno.
3. Izvod iz liste nepokretnosti
4. Uslovi i saglasnosti drugih nadležnih organa (po potrebi)
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

181

GRADSKA UPRAVA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

ZZS.1.3.

Davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu

Rokovi: Rok za pregled potpunosti predmeta je 3 dana, a rok za rešavanje potpunog predmeta je 55 dana.
Obrazac: Izmeniti postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenja o obimu i sadržaju studije o proceni uticaja na životnu sredinu
Eliminacija dokumentacije:
1. Uslovi i saglasnosti drugih nadležnih organa.
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.
Smanjiti naknadu za rad tehničke komisije za 20%

182

GRADSKA UPRAVA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

ZZS.1.4.

Odlučivanje o potrebi procene uticaja zatečenog stanja na životnu sredinu

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 24 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Kopija plana katastarske parcele
2. Izvod iz liste nepokretnosti
3. Prijava objekta izgrađenog bez odobrenja i obaveštenje o mogućnostima usklađivanja objekta sa urbanističkim planom
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

183

GRADSKA UPRAVA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

ZZS.1.5.

Davanje saglasnosti na studiju zatečenog stanja na životnu sredinu

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 55 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
1. Rešenja o obimu i sadržaju studije o proceni uticaja na životnu sredinu
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.
Smanjiti naknadu za rad tehničke komisije za 20%

184

GRADSKA UPRAVA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

ZZS.1.6.

Davanje mišljenja o potrebi izrade Strateške procene uticaja na životnu sredinu

Eliminacija administrativnog postupka iz registra.

185

GRADSKA UPRAVA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

ZZS.1.7.

Davanje saglasnosti na izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu

Eliminacija administrativnog postupka iz registra.

186

GRADSKA UPRAVA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

ZZS.1.8.

Dozvola za sakupljanje, transport, skladištenje, tretman i odlaganje otpada

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 7 dana.
Dokumentacija: Pribavljanje sledeće dokumentacije po službenoj dužnosti:
Rešenje o registraciji privrednog društva ili preduzetnika - sa web stranice Agencije za privredne registre http://www.apr.gov.rs/, a na osnovu matičnog broja koji stranka navodi u obrascu zahteva.
2. Saglasnost na studiju o proceni uticaja
3. Kopija plana katastarske parcele
4.Izvod iz liste nepokretnosti
Takse i naknade:
Ukidanje naplate gradske administrativne takse.

187

GRADSKA UPRAVA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

ZZS.1.9.

Dozvola za obavljanje prometa naročito opasnih hemikalija

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 7 dana.

188

GRADSKA UPRAVA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

ZZS.1.10.

Finansiranje projekata iz oblasti zaštite životne sredine

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 10 dana od donošenja odluke Gradskog veća.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.

189

GRADSKA UPRAVA ZA FINANSIJE

FIN.3.1.

Porez na imovinu fizičkih lica

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.

190

GRADSKA UPRAVA ZA FINANSIJE

FIN.3.2.

Porez na imovinu pravnih lica

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.

191

GRADSKA UPRAVA ZA FINANSIJE

FIN.3.3.

Komunalna taksa za isticanje firme na poslovnom prostoru

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.
Takse i naknade:
Smanjiti iznos lokalne komunalne takse, tarifni broj 4, tačke 3, 4, samo za proizvodne delatnosti, za 10%.

192

GRADSKA UPRAVA ZA FINANSIJE

FIN.3.4.

Naknada za zaštitu i unapređenje životne sredine

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.

193

GRADSKA UPRAVA ZA FINANSIJE

FIN.3.5.

Uverenje o imovnom stanju

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.

194

GRADSKA UPRAVA ZA FINANSIJE

FIN.3.6.

Odlaganje plaćanja poreskog duga

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.

195

GRADSKA UPRAVA ZA FINANSIJE

FIN.3.7.

Otpis plaćanja poreskog duga

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Uvođenje novog, standardizovanog obrasca.

196

GRADSKA UPRAVA ZA FINANSIJE

FIN.3.8.

Povraćaj više ili pogrešno naplaćenog poreza

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.

197

GRADSKA UPRAVA ZA FINANSIJE

FIN.3.9.

Preknjižavanje više ili pogrešno uplaćenog iznosa za namirenje dospelih obaveza po drugom osnovu

Rokovi: Preciziranje roka za pregled potpunosti predmeta - 3 dana i roka za rešavanje potpunog predmeta - 3 dana.
Obrazac: Izmena postojećeg obrasca - standardizovati obrazac.