ODLUKA
O OTVARANJU BUDŽETSKOG FONDA ZA UNAPREĐENJE I RAZVOJ OBLASTI ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIJA I INFORMACIONOG DRUŠTVA

("Sl. glasnik RS", br. 79/2014)

1. Otvara se Budžetski fond za unapređenje i razvoj oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva (u daljem tekstu: Budžetski fond), kao evidencioni račun u okviru glavne knjige trezora, i to u okviru Razdela Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Funkcija 460 - Komunikacije.

2. Budžetski fond otvara se za unapređenje i razvoj oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva, u smislu odredbe člana 27a Zakona o elektronskim komunikacijama ("Službeni glasnik RS" br. 44/10, 60/13 - US i 62/14 - u daljem tekstu: Zakon), a finansiranje aktivnosti i mera vršiće se u skladu sa godišnjim programom korišćenja sredstava Budžetskog fonda koji donosi Vlada na predlog Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u skladu sa članom 27a stav 5. Zakona.

3. Budžetski fond finansira se iz:

1) sredstava iz člana 27. stav 6. Zakona koja se uplaćuju na odgovarajući račun propisan za uplatu javnih prihoda budžeta Republike Srbije;

2) donacija.

4. Budžetski fond se otvara na neodređeno vreme.

5. Obaveze Budžetskog fonda izmiruju se do nivoa sredstava odobrenih Budžetskom fondu.

6. Budžetskim fondom upravlja Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a po ukidanju Budžetskog fonda, prava i obaveze preuzima to ministarstvo.

7. Stručne i administrativno tehničke poslove za Budžetski fond obavljaće Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

8. O realizaciji ove odluke staraće se Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

9. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".