ODLUKA

O UTVRĐIVANJU CENA ZA REDOVNO ODRŽAVANJE ATMOSFERSKE KANALIZACIJE SA OPISOM POZICIJA I JEDINIČNIM CENAMA

("Sl. list grada Niša", br. 52/2014)

Usvaja se cenovnik redovnog održavanja atmosferske kanalizacije sa opisom pozicija i jediničnim cenama.

R. br.

Opis pozicije

Kol.

Cene za 2014.

1.

Mašinsko čišćenje slivnika
Izvršiti čišćenje slivnika od nataloženog mulja i nečistoća iz taložnika. U slučaju zgusnutog taloga isti razbiti vodom pod pritiskom tako da je taložnik očišćen sve do dna i zidova. Skupljeni mulj u rezervoaru cisterne transportovati i odložiti na gradsku deponiju.
U cenu ulazi sav potreban rad mašine, radnika na opsluživanju iste i pomoćnih radnika na otvaranju slivne rešetke i ponovnog zatvaranja, kao i eventualnog otpušivanja odvoda u sifon. Obračun se vrši po kom. očišćenog slivnika bez obzira na veličinu.
a) Redovan rad kom.
B) Rad po nalogu za poj. slivn. kom.

1 x
1 x

1.814,05
2.718,80

2.

Ručno čišćenje slivnika
Izvršiti ručno čišćenje taložnika slivnika tamo gde je nedostupno ili ne može mašinski da se obavi čišćenje. U cenu ulazi sav potreban rad i materijal na skidanju rešetke slivnika, čišćenje, utovaru mulja u transportno vozilo, odvozu i istovar na gradsku deponiju, kao i vraćanje rešetke na svoje mesto u ram.
Obračun se vrši po kom. očiš. sliv.
a) slivnik bez obzira na veličinu kom.
b) slivnički kanal m'

1 x
1,00

2.248,40

3.

Ispiranje slivničke veze
Izvršiti ispiranje slivničke veze od slivnika do šahte vodom pod pritiskom tamo gde je to moguće, tako da se omogući nesmetano oticanje vode iz slivnika. Ova pozicija se izvodi samo po nalogu nadzornog organa i u njegovom prisustvu. Obračun se vrši po kom. isprane veze kom.

1 x

3.934,70

4.

Ispitivanje funkcije slivnika
Za slivnik koji je očišćen a postoji opravdani razlog da se sumnja u ispravnost slivničke veze izvršiti ispitivanje tako što se taložnik napuni čistom vodom i proveri njeno oticanje.
Ukoliko se utvrdi da iz slivnika ne otiče voda pokušati isti da se osposobi i ako se ne uspe (čišćenje iz slivnika i ispiranjem iz šahte) upisati u građevinski dnevnik tačnu lokaciju kako bi isti mogao ponovo da se identifikuje.
Ova pozicija se izvodi samo po nalogu i prisustvu nadzora. Obračun se vrši po kom. Ispitanog slivnika, dok se ispiranje slivničke veze posebno obračunava. Kom.

1 x

1.011,80

5.

Rad cisterne
Izvršiti ispiranje primarne i sekundarne mreže atmosferske kanalizacije po nalogu nadzornog organa. Ispiranje se vrši cisternom sa vodom pod pritiskom sve dok se ne dobije očišćena cev. Mreža atmosferske kanalizacije je različitog prečnika i od različitog materijala. Čišćenje mreže se vrši od najniže tačke (recipijent) ka prvoj narednoj šahti dok se ne očisti sav talog.
U cenu ulazi sav utrošak vode, dolazak i odlazak sa mesta rada, mehanizacija, pomoćna radna snaga, vozač i tehničko osoblje.
Ova pozicija se radi samo po nalogu nadzornog organa i uz njegovo prisustvo.
Obračun se vrši po satu rada. čas

1 x

8.395,73

6.

Rad detektora
Pronalaženje zatrpanih kanalizacionih šahti na atmosferskoj kanalizaciji u prosečnoj dubini do 70 cm, sa ručnim otkopavanjem. Otkopanu zemlju utovariti i odvesti do deponije.
Obračun se vrši po komadu otrpanih šahti. Kom.

1 x

4.938,31

7.

Čišćenje kanalizacionih šahti
Otvaranje poklopaca kanalizacionih šahti za atmosfersku kanalizaciju i ručno čišćenje, iznošenje šuta u kofama na kolovoz sa ručnim utovarom, zatvaranje poklopca šahte, sve počistiti i kamionom odvesti na deponiju.
Obračun se vrši po komadu očišćene šahte. Kom.

1 x

4.527,46

8.

Snimanje atmosferske kanalizacije kamerom Dolazak vozila sa kamerom, otvaranje šaht poklopca atmosferske kanalizacije, spuštanje kamere, snimanje, izvlačenje kamere i dostava snimka nadzornom organu.
Obračun se vrši po m' snimljene mreže. m'

1,00 x

398,58

9.

Poklopna ploča
Izrada armirano betonske ploče dimenzije s,2x1,2 debljine 20 cm sa ramom za težak saobraćaj i ugradnja istog preko revizione šahte na kotu koja uslovljava površinu kolovoza, ostavljanje 4 cm za asfalt.
Obračun se vrši po komadu ugrađene ploče sa poklopcem.
a) novi poklopac kom.
b) stari poklopac kom.

1 x
1 x

18.789,47

Napomena: Sve jedinične cene su date bez obračunatog PDV-a