ODLUKA

O PRISTUPANJU IZRADI IZMENA I DOPUNA GENERALNOG URBANISTIČKOG PLANA GRADA UŽICA DO 2020. GODINE

("Sl. list grada Užica", br. 26/2014)

Član 1

Pristupa se izradi izmena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Užica do 2020. godine ("Sl. list grada Užica" broj 14/11), u daljem tekstu: Plan.

Član 2

Izmene i dopune obuhvataju područje u okviru postojećih granica GUP-a, a posebno se odnose na prostornu celinu "Užice" - Prostor gradskog centra.

Član 3

Planski zadatak definisaće Gradska uprava za urbanizam, izgradnju i imovinsko-pravne poslove grada Užica, na koji stručno mišljenje daje Komisija za planove imenovana Rešenjem Skupštine grada Užica o imenovanju Komisije za planove ("Sl. list grada Užica 19/12 i 5/13).

Član 4

Izrada Plana poverava se JP "Direkcija za izgradnju" Užice.

Član 5

Nosilac izrade Plana je Gradska uprava za urbanizam, izgradnju i imovinsko-pravne poslove Grada Užica(u daljem tekstu: nosilac izrade).

Rok za izradu Nacrta plana je 60 dana od dana usvajanja planskog zadatka.

Član 6

Nakon obavljene stručne kontrole Nacrta plana od strane Komisije za planove, u skladu sa članom 49. Zakona o planiranju i izgradnji, Plan se upućuje na javni uvid u trajanju od 30 dana, od dana oglašavanja u dnevnim i lokalnim sredstvima javnog informisanja.

Podaci o mestu, načinu i vremenu izlaganja nacrta Plana na javni uvid oglasiće se u dnevnom i lokalnom listu.

O izlaganju Plana na javni uvid stara se nosilac izrade.

Na Plan, u skladu sa članom 33. Zakona o planiranju i izgradnji, posle javnog uvida, pribavlja se saglasnost Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Član 7

Sredstva za izradu Plana obezbediće grad Užice iz budžeta.

Član 8

Plan će se izraditi u 4 (četiri) primerka originala u analognom obliku i 5 (pet) u digitalnom obliku i po overi će se jedan primerak u analognom i jedan primerak u digitalnom obliku čuvati u arhivi Skupštine grada Užica, kao donosioca plana, dva primerka u analognom i dva primerka u digitalnom obliku dostaviti Gradskoj upravi za urbanizam, izgradnju i imovinsko - pravne poslove, kao nadležnom organu za sprovođenje Plana, jedan primerak u analognom i jedan primerak u digitalnom obliku dostaviti Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture RS, kao organu nadležnom za vođenje Centralnog registra planskih dokumenata i jedan primerak u digitalnom obliku dostaviti za potrebe lokalnog informacionog sistema planskih dokumenata.

Član 9

Obavezna je izrada Strateške procene uticaja na životnu sredinu izmena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Užica do 2020. godine.

Član 10

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u "Službenom listu grada Užica".