REŠENJE

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA REALIZACIJU MERA IZ AKCIONOG PLANA ZA SPROVOĐENJE NACIONALNE STRATEGIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE U REPUBLICI SRBIJI ZA PERIOD OD 2013. DO 2018. GODINE

("Sl. list grada Pančeva", br. 14/2014)

I

Obrazuje se Komisija za realizaciju mera iz Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srbiji za period od 2013. do 2018. godine, kao povremeno radno telo Skupštine grada Pančeva (u daljem tekstu: Komisija) u sledećem sastavu:

1. Filip Mitrović, predsednik,

2. Branislava Kališki, zamenik predsednika,

3. Danijela Raketić, član,

4. Sanja Popović, član,

5. Ivana Marković, član.

II

Zadatak Komisije je pokretanje inicijative i učestvovanje u realizaciji mera kao i vršenje nadzora nad realizacijom mera iz Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srbiji za period od 2013. do 2018. godine, u kojima su za nosioce aktivnosti određeni organi jedinice lokalne samouprave.

Rok za realizaciju mera iz stava 1. ove tačke utvrđen je Zaključkom o usvajanju akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srbiji za period od 2013. do 2018. godine ("Službeni glasnik Republike Srbije" broj 79/13).

III

Predsednik Komisije saziva sednice i rukovodi radom Komisije.

Za rad Komisije potrebno je prisustvo više od polovine od ukupnog broja članova.

Komisija odlučuje većinom glasova od ukupnog broja članova.

IV

Obavezuju se osnovne organizacione jedinice Gradske uprave grada Pančeva, javna i javno komunalna preduzeća i ustanove čiji je osnivač grad Pančevo da, na zahtev Komisije pruže stručnu pomoć, podatke i dokumentaciju,

V

Komisija je ovlašćena da, po potrebi, formira radne grupe koje će činiti predstavnici nadležnih organizacionih jedinica Gradske uprave, stručne javnosti i nevladinog sektora, shodno oblasti iz koje je mera/aktivnost čijoj realizaciji se pristupa.

VI

Komisija će o izvršenju zadatka iz tačke II ovog Rešenja, elektronskim putem izveštavati odbornike Skupštine grada Pančeva, gradonačelnika i članove Gradskog veća grada Pančeva.

VII

Stručne, administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavljaće Sekretarijat za skupštinske poslove, poslove Gradonačelnika i Gradskog veća u saradnji sa ostalim organizacionim jedinicama Gradske uprave grada Pančeva.

VIII

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu grada Pančeva".