ODLUKA

O OSNIVANJU KOORDINACIONOG TELA ZA PRIMENU AKCIONOG PLANA ZA SPROVOĐENJE NACIONALNE STRATEGIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE U REPUBLICI SRBIJI ZA PERIOD OD 2013. DO 2018. GODINE

("Sl. glasnik RS", br. 84/2014)

1. Za koordinaciju primene Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srbiji za period od 2013. do 2018. godine osniva se Koordinaciono telo za primenu Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srbiji za period od 2013. do 2018. godine.

2. Koordinaciono telo za primenu Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srbiji za period od 2013. do 2018. godine (u daljem tekstu: Koordinaciono telo) usmerava poslove iz delokruga državnih organa, nadležnih za sprovođenje Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srbiji za period od 2013. do 2018. godine (u daljem tekstu: Akcioni plan).

3. Članovi Koordinacionog tela su:

1) predsednik Vlade;

2) ministar nadležan za poslove pravosuđa;

3) ministar nadležan za poslove finansija;

4) član Saveta za borbu protiv korupcije.

Člana Koordinacionog tela iz stava 1. podtačka 4) ove tačke imenuje Vlada na predlog Saveta za borbu protiv korupcije.

Radom Koordinacionog tela rukovodi predsednik Vlade, a zamenjuje ga ministar nadležan za poslove pravosuđa.

U radu Koordinacionog tela, mogu da učestvuju ostali članovi Vlade i rukovodioci nadležnih državnih organa.

Koordinaciono telo održava sastanke najmanje jednom u šest meseci.

4. U radu Koordinacionog tela učestvuju državni sekretar iz ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa i državni sekretar iz ministarstva nadležnog za poslove finansija koje određuje ministar nadležan za poslove pravosuđa, odnosno ministar nadležan za poslove finansija.

Državni sekretar iz ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa iz stava 1. ove tačke vrši koordinaciju nadležnih državnih organa za potrebe Koordinacionog tela.

5. Državni organi nadležni za sprovođenje Akcionog plana i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom dužni su da odrede po jedno lice za kontakt sa državnim sekretarom iz ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa iz tačke 4. ove odluke.

Lica za kontakt iz stava 1. ove tačke moraju biti iz reda javnih funkcionera.

6. Državni sekretar iz ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa iz tačke 4. ove odluke i lica za kontakt iz tačke 5. ove odluke održavaju sastanke najmanje jednom u tri meseca u cilju praćenja i ispunjavanja obaveza predviđenih Akcionim planom.

Državni sekretar iz ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa iz tačke 4. ove odluke, može po potrebi, održavati i bilateralne sastanke sa licima iz tačke 5. ove odluke.

7. O ispunjenosti mera iz Akcionog plana nadležni državni organi obaveštavaju Koordinaciono telo preko ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa i Saveta za borbu protiv korupcije.

8. Koordinaciono telo može predlagati Vladi donošenje odluka u cilju sprovođenja Akcionog plana.

9. Administrativno-tehničku podršku radu Koordinacionog tela pruža ministarstvo nadležno za poslove pravosuđa i Savet za borbu protiv korupcije.

10. Član Koordinacionog tela iz reda članova Saveta za borbu protiv korupcije biće imenovan, a državni sekretari iz tačke 4. ove odluke i lica za kontakt iz tačke 5. ove odluke biće određeni, u roku od osam dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

11. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".