PRAVILNIK

O USLOVIMA I NAČINU KORIŠĆENJA I ODRŽAVANJA SLUŽBENIH VOZILA GRADSKE UPRAVE ZAJEČAR

("Sl. list grada Zaječara", br. 37/2014)

 

I POJMOVI

Član 1

Pojedini izrazi upotrebljeni u ovom Pravilniku imaju sledeće značenje:

Službeno vozilo, u smislu ovog Pravilnika, je svako putničko i drugo motorno vozilo koje je pribavljeno (vodi se kao osnovno sredstvo Gradske uprave) ili dato na korišćenje Gradskoj upravi grada Zaječara.

Vozač službenog vozila (u daljem tekstu: vozač) je lice zaposleno u Gradskoj upravi i raspoređeno, na osnovu Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta, na radno mesto vozača motornog vozila.

Korisnik službenog vozila (u daljem tekstu: korisnik) je svaki zaposleni u organima Grada i Gradskoj upravi i svako lice koje nije zaposleno u organima Grada, a koje na osnovu rešenja načelnika Gradske uprave pod određenim uslovima može koristiti motorno vozilo u službene svrhe koje su od interesa Grada.

Ovlašćeno lice za upravljanje službenim vozilom (u daljem tekstu: ovlašćeno lice) je svako lice u radnom odnosu u organima Grada i Gradskoj upravi, koje ima odgovarajuću vozačku dozvolu, kao i lice koje nije u radnom odnosu u organima Grada, za čije upravljanje službenim vozilom se izda pismeno ovlašćenje od strane načelnika Gradske uprave.

II OSNOVNE ODREDBE

Član 2

Ovim Pravilnikom uređuju se uslovi i način korišćenja i održavanja službenih vozila Gradske uprave grada Zaječara.

Član 3

Službena vozila se koriste za obavljanje službenih poslova i zadataka iz delokruga poslova organa grada Zaječara na teritoriji Republike Srbije, a svi korisnici su dužni da se staraju o njihovom namenskom, racionalnom i ekonomičnom korišćenju.

Službena vozila se mogu koristiti za službeno putovanje u inostranstvo na osnovu odluke Gradskog veća grada Zaječara.

Član 4

O racionalnom, namenskom i ekonomičnom korišćenju službenih vozila stara se Služba za zajedničke poslove iz Odeljenja za zajedničke poslove Gradske uprave grada Zaječara.

Šef Službe za zajedničke poslove (u daljem tekstu: šef Službe) vodi evidenciju službenih vozila Gradske uprave Zaječar, u koju unosi podatke o: tipu vozila, registarskoj oznaci i licu ili organu (organizacionoj jedinici gradske uprave) koji duži vozilo.

Šef Službe putem reversa zadužuje vozače službenim vozilima. Overu reversa vrši načelnik Odeljenja za zajedničke poslove.

III USLOVI KORIŠĆENJA SLUŽBENIH VOZILA

Član 5

Korišćenje službenih vozila utvrđuje se kao:

- stalno korišćenje službenih vozila sa vozačem,

- korišćenje službenih vozila za potrebe obavljanja službenih poslova,

- korišćenje dežurnog službenog vozila.

Član 6

Pravo na stalno korišćenje službenih vozila sa vozačem imaju:

1. Predsednik Skupštine grada Zaječara,

2. Gradonačelnik grada Zaječara,

3. druga lica po osnovu rešenja Gradonačelnika.

Stalno korišćenje službenih vozila sa vozačem podrazumeva njihovu mobilnost u radno i vanredno vreme, radi omogućavanja vršenja poslova iz okvira poverenih funkcija licima iz stava 1. ovog člana.

Član 7

Pravo da koriste službena vozila za potrebe obavljanja službenih poslova imaju sledeća lica (korisnici):

1. zamenik Gradonačelnika,

2. zamenik predsednika Skupštine,

3. načelnik Gradske uprave,

4. sekretar Skupštine grada,

5. zamenik načelnika Gradske uprave,

6. zamenik sekretara Skupštine grada,

7. članovi Gradskog veća,

8. pomoćnici Gradonačelnika,

9. sekretar Gradskog veća,

10. zamenik sekretara Gradskog veća,

11. članovi radnih tela,

12. zaposleni u Gradskoj upravi,

13. zaposleni u Stručnoj službi za skupštinske poslove.

Član 8

Vozila Gradske uprave mogu se privremeno ustupiti na korišćenje drugim organima i organizacijama, na osnovu njihovog pismenog zahteva (prilog 1 Pravilnika) i uz pismenu primopredaju.

Pismeno odobrenje za korišćenje vozila od strane lica iz stava 1. ovog člana daje samo načelnik Gradske uprave.

Za realizaciju odobrenja iz stava 1. ovog člana zadužen je šef Službe.

Član 9

Dežurno službeno vozilo se koristi za potrebe Kabineta predsednika Skupštine grada, kabineta Gradonačelnika i za potrebe izabranih, imenovanih i postavljenih lica u jedinici lokalne samouprave.

Dežurno službeno vozilo se koristi isključivo pri obavljanju službenih poslova i zadataka na području grada Zaječara.

Šef Službe određivaće za svaki dan dežurno službeno vozilo.

Vozač, određen za upravljanje tim vozilom, u vanradno vreme biće na dežurstvu kod kuće.

IV NAČIN KORIŠĆENJA SLUŽBENIH VOZILA

Član 10

Službeno vozilo se stavlja na raspolaganje korisniku na osnovu Zahteva za korišćenje službenog vozila (prilog 2. Pravilnika), dostavljenog u pisanoj formi.

Zahtev za korišćenje službenog vozila sadrži:

- naziv organa lokalne samouprave (organizacione jedinice Gradske uprave),

- ime i prezime korisnika i njegovu funkciju,

- relaciju,

- svrhu korišćenja vozila,

- vreme i datum polaska i povratka,

- imena i prezimena putnika.

Izuzetno, u hitnim slučajevima, zahtev za korišćenje službenog vozila može se podneti preko telefona ili lično, o čemu šef Službe sačinjava službenu belešku.

Odobrenje za korišćenje službenog vozila na teritoriji grada daje načelnik Odeljenja za zajedničke poslove, a van teritorije grada daje načelnik Gradske uprave.

Odobrenje za korišćenje vozila Odeljenja za inspekcijske poslove i komunalne policije za obavljanje poslova i zadataka iz nadležnosti Odeljenja daje načelnik tog Odeljenja po vlastitom planu angažovanja zaposlenih u Odeljenju.

Sva lica koja na osnovu odobrenja upravljaju službenim vozilom, bez obzira ko je izdao odobrenje, upisuju se pre polaska na vožnju i nakon završene vožnje u knjigu evidencije kod Šefa službe.

Bez znanja i odobrenja lica koje je odobrilo korišćenje službenog vozila, zabranjuje se prevoz putnika koji nisu navedeni u Zahtevu, a kršenje ove odredbe predstavlja težu povredu radne obaveze vozača.

Član 11

Ako zbog nedostatka vozila, vozača, goriva ili drugih razloga nema mogućnosti da se udovolji svim zahtevima, prioritet u korišćenju službenog vozila imaju izabrana, imenovana i postavljena lica u organima Grada, a nakon toga zaposleni po redosledu značaja poslova za koje se zahteva upotreba vozila, odnosno po redu prijema zahteva.

Šef Službe stara se o prioritetima korišćenja službenih vozila i vodi računa o njihovom racionalnom i ekonomičnom korišćenju.

Šef Službe dužan je da odmah obavesti podnosioca čijem se zahtevu ne može udovoljiti.

Ukoliko više korisnika istog dana imaju potrebe da koriste službeno vozilo na istoj relaciji, šef Službe, u cilju racionalnog korišćenja službenog vozila, stavlja na raspolaganje tim korisnicima jedno službeno vozilo, s tim da korisnici dogovorno utvrđuju čas polaska i povratka.

Član 12

Na osnovu primljenih zahteva za korišćenje službenih vozila i prioriteta iz člana 11., stava 1. ovog Pravilnika šef Službe izrađuje dnevni raspored korišćenja službenih vozila i raspored vozača.

Zbog nastanka hitnih i nepredviđenih okolnosti, dnevni raspored korišćenja vozila može se menjati, o čemu se odmah obaveštavaju naručioci prevoza.

Na osnovu utvrđenog rasporeda šef Službe izdaje vozačima putne naloge za vozila.

Član 13

Službenim vozilom upravlja zaposleni, raspoređen na radnom mestu vozača.

Službenim vozilom može upravljati i drugo lice u radnom odnosu u organima Grada i Gradskoj upravi, koje ima odgovarajuću vozačku dozvolu, ako potrebe posla to zahtevaju, kao i lice koje nije u radnom odnosu u organima Grada, ako to zahtevaju opravdani interesi Grada, a po prethodno pribavljenom ovlašćenju načelnika Gradske uprave (prilog 3. Pravilnika).

Svaki vozač i drugo lice koje je zaduženo vozilom, odgovara za zaduženo službeno vozilo, njegovu pravilnu i namensku upotrebu, kao i održavanje.

Vozač i drugo lice određeno da vozi službeno vozilo, obavezno je da izvrši vožnju na relaciji navedenoj u Putnom nalogu za vozilo.

Izuzetno, ako zbog potrebe vezane za obavljanje službenog zadatka dođe do promene relacije, vozač unosi promenu relacije u Putni nalog za vozilo, a korisnik ovu promenu potvrđuje svojim potpisom.

Član 14

Vozač, odnosno drugo lice koje upravlja službenim vozilom dužno je da se pridržava saobraćajnih i drugih propisa, koji se odnose na korišćenje i održavanje vozila.

Vozač, odnosno drugo lice koje upravlja službenim vozilom, dužno je da odbije zahtev kojim mu se nalaže kršenje saobraćajnih propisa ili upotreba službenog vozila suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja i drugih propisa kojima se uređuje korišćenje i održavanje vozila.

Vozač, odnosno drugo lice koje upravlja službenim vozilom, dužno je da svaki nalog iz stava 2. ovog člana prijavi šefu Službe.

Član 15

Putni nalog za vozilo se popunjava za svaki izvršeni prevoz.

Sadržina, izdavanje, vođenje i predaja Putnog naloga za vozilo, kao i evidencija o izdatim nalozima vrši se u skladu sa zakonom i podzakonskim aktom kojim se uređuje sadržina, izdavanje i vođenje naloga i evidencija o izdatim putnim nalozima.

Putni nalog za vozilo u celini popunjava vozač službenog vozila (ovlašćeno lice), a korisnik službenog vozila je dužan po okončanju korišćenja službenog vozila da svojim potpisom overi nalog i snosi svu odgovornost za tačnost unetih podataka.

U putnom nalogu za vozilo obavezno se popunjavaju sve rubrike, a naročito vreme početka i završetka prevoza i početno i završno stanje kilometraže.

U slučaju nepopunjavanja naloga odmah se obaveštava načelnik Odeljenja za zajedničke poslove radi preduzimanja mera protiv vozača službenog vozila (ovlašćenog lica).

Član 16

Evidenciju o korišćenju službenih vozila (prilog 4. Pravilnika) vodi šef Službe, na osnovu putnih naloga za vozilo, posebno za svako službeno vozilo.

Evidencija o korišćenju službenih vozila sadrži podatke o:

- vozačima,

- korisnicima,

- polaznim i dolaznim odredištima,

- dnevnoj i mesečnoj kilometraži,

- utrošku goriva i dr.

Član 17

Šef Službe za zajedničke poslove je dužan da na osnovu evidencije iz člana 16., stav 1. ovog Pravilnika sačini Mesečni izveštaj o korišćenju službenih vozila (prilog 5. Pravilnika).

Izveštaj iz stava 1. ovog člana sadrži podatke o:

- službenim vozilima,

- vozačima,

- korisnicima,

- broju pređenih kilometara,

- utrošku goriva,

- iznosu naknade i dr.

Izveštaj iz stava 1. ovog člana šef Službe izrađuje u tri primerka i do 10. u mesecu dostavlja po jedan primerak načelniku Gradske uprave i načelniku Odeljenja za zajedničke poslove, a jedan primerak čuva u svojoj arhivi.

Na osnovu evidencije iz stava 1. ovog člana načelnik Odeljenja za zajedničke poslove, po zahtevu načelnika Gradske uprave ili Gradonačelnika, izrađuje periodični izveštaj i dostavlja licu koje je izveštaj tražilo.

Član 18

Vozač, odnosno ovlašćeno lice, zaduženo službenim vozilom, u obavezi je da po okončanju prevoza službeno vozilo vrati na mesto određeno za parkiranje službenih vozila, preda ključeve vozila, popunjeni putni nalog, fiskalni račun za gorivo i karticu za gorivo (obaveza predaje kartice odnosi se samo na ovlašćeno lice) šefu Službe.

Okončanje prevoza, parkiranje vozila i predaja ključeva, popunjenog putnog naloga fiskalnog računa za gorivo i kartice za gorivo moraju se završiti do kraja radnog vremena.

Izuzetno, kada potrebe posla zahtevaju, vožnja službenog vozila može biti završena nakon isteka radnog vremena. U takvim situacijama vozač ili korisnik službenog vozila javlja se šefu Službe na telefon 019/444-615 ili 064/85-10-232 i obaveštava ga da se vožnja neće završiti do kraja radnog vremena.

U situacijama iz stava 3. ovog člana, nakon završetka vožnje vozač predaje sredstva iz stava 1. ovog člana portiru, koji evidentira datum i vreme parkiranja.

Portir je obavezan da primljena sredstva iz stava 1. ovog člana preda šefu Službe za zajedničke poslove i upozna ga sa datumom i vremenom parkiranja vozila narednog dana, odmah po dolasku šefa Službe na posao.

Izuzetno, ukoliko potreba posla zahteva i ako za to dobije saglasnost od predsednika Skupštine grada, Gradonačelnika ili načelnika Gradske uprave, vozač nije u obavezi da službeno vozilo vrati na mesto određeno za parkiranje službenih vozila. O dobijenoj saglasnosti vozač je obavezan da izvesti Šefa službe, odmah po saznanju.

Član 19

Po povratku na mesto određeno za parkiranje službenih vozila, vozač je dužan da šefu Službe, a nakon isteka radnog vremena portiru, prijavi svako oštećenje koje je nastalo na vozilu u toku vožnje i svaku saobraćajnu nezgodu.

Svako lice koje upravlja službenim vozilom dužno je da u vozilu ima Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi (prilog 7. Pravilnika) i da ga predoči na zahtev ovlašćenog službenog lica. Ovaj obrazac, u slučaju šteta manjih od 500 € i kad nema povređenih i nastradalih, koristi se kao odštetni zahtev po osnovu osiguranja od autoodgovornosti.

O detaljima nastalog oštećenja i saobraćajne nezgode vozač istog ili narednog dana dostavlja šefu Službe pisanu izjavu, a u slučajevima saobraćajne nezgode ili intervencije saobraćajne policije zbog neusklađene vožnje i primerak zapisnika koji je sačinjen od strane policijskog organa na licu mesta.

O situacijama iz stava 1. ovog člana šef Službe, odmah po saznanju, obaveštava načelnika Odeljenja za zajedničke poslove, a ovaj načelnika Gradske uprave.

Član 20

Ako zbog hitnosti, odnosno potreba službenog posla zaposleni u organu Grada ne može koristiti ni prevoz u javnom saobraćaju, ni službeno vozilo, on može koristiti sopstveni automobil.

Zaposlenom u organu Grada, koji koristi sopstveni automobil, isplaćuje se naknada od 10 % propisane cene za litar pogonskog goriva po pređenom kilometru.

Pripadajuća naknada iz stava 2. ovog člana isplaćuje se na osnovu zaključenog putnog naloga - evidencije o pređenoj kilometraži, koju zaposleni podnosi, zajedno sa dokazima plaćene putarine i parkinga, obračunskoj službi po završetku službenog posla, u roku od tri dana od dana kad je službeno putovanje završeno.

O pravu na korišćenje sopstvenog vozila za obavljanje službenog posla iz stava 1. ovog člana odlučuje načelnik Gradske uprave svojim rešenjem (prilog 6. Pravilnika).

Član 21

Pogonsko gorivo za službena vozila Gradske uprave Zaječar vozač (ovlašćeno lice) kupuje na osnovu kartice pogonskog goriva na pumpnim stanicama distributera pogonskog goriva (u daljem tekstu: distributer), koji za određenu kalendarsku godinu bude izabran putem javne nabavke za davaoca usluga distribucije (prodaje) pogonskog goriva Gradskoj upravi grada Zaječara.

Kartice za pogonsko gorivo, za svako službeno vozilo ponaosob, obezbeđuje distributer, koji je u obavezi da na svakoj kartici naznači registarski broj i oznaku službenog vozila, na koje se kartica odnosi. Vozač (ovlašćeno lice) je obavezan da se stara o ispunjavanju ove obaveze distributera.

Javna nabavka usluga za distributera pogonskog goriva i izdavanje kartica mora se završiti u decembru prethodne godine za narednu kalendarsku godinu.

Šef Službe zadužuje karticama vozače i druga lica koja duže službena vozila, a kartice za vozila koja nisu zadužena ostaju na čuvanju kod šefa Službe. Iste se izdaju ovlašćenim licima pre polaska na vožnju, uz prethodno pribavljeno ovlašćenje (član 13., stav 2.), odnosno rešenje (član 20., stav 4.) načelnika Gradske uprave i uz obavezu tih lica da, po povratku sa vožnje, karticu vrate šefu Službe.

Kartica služi za preuzimanje pogonskog goriva samo za vozilo čiji su registarski broj i oznaka naznačeni na kartici.

Član 22

Prilikom preuzimanja goriva na pumpnoj stanici lice koje upravlja službenim vozilom u obavezi je da uzme fiskalni račun za izdato gorivo, bez obzira na način plaćanja goriva.

Po završenoj vožnji, lice koje upravlja službenim vozilom predaje fiskalni račun na način propisan u članu 18., stav 1. i 4., zajedno sa Putnim nalogom za službeno vozilo.

Šef Službe sve fiskalne račune iz tekućeg meseca sa Putnim nalogom za službeno vozilo predaje Odeljenju za finansije najkasnije do 10. u narednom mesecu.

V ODRŽAVANJE SLUŽBENIH VOZILA

Član 23

Lica zadužena za službena vozila, kao i lica koje koriste službena vozila, moralno i materijalno odgovaraju za zaduženo vozila i opremu u vozilima.

Lica iz stava 1. ovog člana, koja koriste službena vozila, dužna su da vozila vrate u ispravnom stanju, odnosno u stanju u kakvom su vozila preuzeli.

Član 24

Overu tehničke ispravnosti za sva službena vozila vrši zaposleni zadužen za održavanje i laki remont motornih vozila.

Član 25

Tehničko održavanje motornih vozila Gradske uprave vrši se na sledeći način:

1) lice zaduženo za vozilo (vozač i ovlašćeno lice):

- pre svake upotrebe vozila vrši vizuelni pregled vozila i kontrolu pogonskog goriva (obavezan minimum goriva je 1/2 rezervoara), maziva i tečnosti za hlađenje,

- o uočenim nedostacima na vozilu odmah obaveštava šefa Službe,

- održava čistoću vozila;

2) lice zaduženo za održavanje i laki remont vozila:

- periodično vrši kontrolu i zamenu ulja u motoru,

- periodično vrši kontrolu tečnosti za hlađenje i dosipanje istog po potrebi, kao i zamenu istog kod prelaska za letnje na zimsku eksploataciju vozila i obratno,

- vrši redovan pregled svetlosnih i svetlosno-signalnih uređaja,

- vrši pregled i kontrolu elektro-uređaja,

- obavlja sve popravke na vozilu iz domena lakog remonta;

3) registrovani i ovlašćeni servis za popravku i održavanje vozila vrši:

- servisiranje vozila u garantnom roku,

- generalnu popravku motora,

- popravku karoserije i farbanje vozila,

- montažu pneumatika, balansiranje točkova i reglažu trapa,

- popravku svih težih kvarova na vozilima,

- popravku uređaja za kočenje,

- popravku elektro-uređaja i druge intervencije van domena lakog remonta.

Član 25

Sva oštećenja na vozilu prijavljuju se šefu Službe, koji je dužan da sastavi izveštaj o nastaloj šteti i o tome obavestiti načelnika Gradske uprave i načelnika Odeljenja za zajedničke poslove.

Član 26

Ključevi od službenih vozila, kada vozila nisu u upotrebi, stoje u kancelariji šefa Službe.

VI ZAVRŠNE ODREDBE

Član 27

Sastavi deo Pravilnika su obrasci dokumenata, dati u prilogu Pravilnika, i to:

- Zahtev za korišćenje službenog vozila (prilog broj 1),

- Zahtev za privremeno korišćenje službenog vozila Gradske uprave Zaječar (prilog broj 2) /odnosi se na pravna lica van organa Grada/

- Ovlašćenje licu van radnog odnosa u organima grada da upravlja službenim vozilom Gradske uprave Zaječar (prilog broj 3),

- Evidencija o korišćenju službenih vozila Gradske uprave Zaječar (prilog broj 4),

- Mesečni izveštaj o korišćenju službenih vozila Gradske uprave Zaječar (prilog broj 5),

- Rešenje o upotrebi sopstvenog vozila u službene svrhe (prilog broj 6),

- Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi (prilog broj 7).

Član 28

Stupanjem na snagu ovog Pravilnika, prestaje da važi Pravilnik o zaduženju, korišćenju i održavanju motornih i drugih vozila Gradske uprave Zaječar (IV broj 110 - 1 od 09.01.2012. god.) i Pravilnik o izmeni i dopuni pravilnika o zaduženju, korišćenju i održavanju motornih i drugih vozila Gradske uprave Zaječar (IV broj: 110 - 39 od 09.11.2012. god.).

Član 29

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Zaječara".

 

Prilog 1

ZAHTEV ZA KORIŠĆENJE SLUŽBENOG VOZILA

 

NAČELNIKU GRADSKE UPRAVE ZAJEČAR

Predmet: Zahtev za korišćenje službenog vozila

Tražim da se odobri korišćenje službenog vozila Gradske uprave Zaječar za potrebe

_____________________________________________________________________________________________________.

(naziv organa grada - organizacione jedinice Gradske uprave)

Svrha putovanja: ________________________________. (seminar, predavanje, sastanak, terenski rad i dr).

Korisnik vozila je

__________________________________________

,

__________________________________________

.

 

(ime i prezime)

 

(funkcija - dužnost)

 

 

Vozilom će upravljati

____________________________________

.

 

(upisati: vozač ili korisnik)

 

 

Relacija: _____________________________________________________________________________________________.

Sa korisnikom vozila prevoze se sledeća lica:

1.

______________________________

,

2.

______________________________

,

3.

______________________________

.

Datum polaska: _____. _____. __________. godine

Vreme polaska: _____. _____. časova

 

Datum povratka: _____. _____. __________. godine

Vreme povratka: _____. _____. časova

 

U Zaječaru, _____. _____. __________. godine

 

 

RUKOVODILAC ORGANA
Ime i prezime
Svojeručni potpis
Pečat

 

Prilog 2

ZAHTEV ZA PRIVREMENO KORIŠĆENJE SLUŽBENOG VOZILA GRADSKE UPRAVE ZAJEČAR

 

ZAGLAVLJE
 ZAHTEVA
(ZAVODNI
 ŠTAMBILJ)

NAČELNIKU GRADSKE UPRAVE ZAJEČAR

Predmet: Zahtev za privremeno korišćenje službenog vozila Gradske uprave Zaječar

Tekst Zahteva:

- Razlog (svrha) korišćenja vozila,

- Da li se vozilo ustupa sa ili bez vozača

- Ako se vozilo ustupa bez vozača, ime i prezime lica koje će upravljati vozilom i broj vozačke dozvole, sa mestom izdavanja iste,

- Relacija,

- Spisak lica koja se prevoze,

- Vreme preuzimanja i vreme vraćanja vozila.

 

 

M.P.

ODGOVORNO LICE:
Ime i prezime
Svojeručni potpis

 

Prilog 3

OVLAŠĆENJE
LICU VAN RADNOG ODNOSA U ORGANIMA GRADA ZAJEČARA DA UPRAVLJA SLUŽBENIM VOZILOM GRADSKE UPRAVE ZAJEČAR

OVLAŠĆUJEM _________________________________________ iz _______________________________

_________________________ JMBG ____________________, vozačka dozvola broj __________________,

izdata u PU ______________________.

DA MOŽE

upravljati službenim vozilom _______________________________________________________, na relaciji

____________________________________________.

Vožnju otpočeti u _____ časova dana __________. godine, a završiti najkasnije do _____ časova dana __________. godine.

Ovlašćeno lice pre početka vožnje preuzima putni nalog za vozilo, karticu za gorivo, Izveštaj o saobraćajnoj nesreći (obrazac) i po završetku vožnje ovu dokumentaciju razdužuje, zajedno sa fiskalnim računom, ukoliko je kupovao pogonsko gorivo.

Svu odgovornost oko upravljanja vozilom ili eventualne posledice bilo koje vrste vezane za vozilo snosi ovlašćeno lice.

 

 

DAVALAC OVLAŠĆENJA
NAČELNIK GRADSKE UPRAVE ZAJEČAR
Tomislav Pavlović

 

 

 

(br. l.k. _______________, PU Zaječar

 

JMBG _________________________)

 

 

Prilog 4

EVIDENCIJA O KORIŠĆENJU SLUŽBENIH VOZILA GRADSKE UPRAVE ZAJEČAR

DNEVNA EVIDENCIJA
KORIŠĆENJA SLUŽBENIH VOZILA GRADSKE UPRAVE ZAJEČAR

Datum

Vozilo
(tip i reg. oznaka)

Vozač
(ime i prezime)

Korisnik
(ime i prezime)

Odredište

Vreme

Kilometraža

Potpis vozača

Polazno

Dolazno

Polaska

Povratka

Početna

Završna

Pređeno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prilog 5

MESEČNI IZVEŠTAJ O KORIŠĆENJU SLUŽBENIH VOZILA GRADSKE UPRAVE ZAJEČAR

MESEČNI IZVEŠTAJ
O KORIŠĆENJU SLUŽBENIH VOZILA GRADSKE UPRAVE ZAJEČAR

Mesec ____________, _______. Godine

Tip i reg. oznaka vozila

Prezime i ime vozača

Kilometraža (km)

Utrošak goriva

Napomena

Početna

Završna

Ukupno

Litara

dinara

Prosek
Potrošnje
(l/100 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prilog 6

REŠENJE O UPOTREBI SOPSTVENOG VOZILA U SLUŽBENE SVRHE

Na osnovu člana 11. Uredbe o naknadi troškova i otpremnini državnih službenika i nameštenika (Sl. glasnik RS broj 98/2007) i člana 20. Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja i održavanja službenih vozila Gradske uprave Zaječar (Sl. list grada Zaječara br. __/2014), načelnik Gradske uprave Zaječar donosi:

REŠENJE
O UPOTREBI SOPSTVENOG VOZILA U SLUŽBENE SVRHE

Član 1.

Zaposlenom_______________________________________________________ (u daljem tekstu: zaposleni) koji obavlja poslove na radnom mestu ________________________________________________________, odobrava se korišćenje sopstvenog vozila, radi obavljanja službenog posla - ____________________________________________________________________.

Član 2.

Zaposleni će koristiti sopstveno vozilo, do završetka naloženog posla, u periodu od _____. _____. _____. godine do _____. _____. _____. godine.

Član 3.

Zaposlenom će biti isplaćena naknada troškova za korišćenje sopstvenog vozila u službene svrhe u iznosu od 10% propisane cene za litar pogonskog goriva po pređenom kilometru, a na osnovu zaključenog putnog naloga - evidencije o pređenoj kilometraži, koju zaposleni podnosi obračunskoj službi po završetku službenog posla, u roku od tri dana od dana kad je službeno putovanje završeno.

Član 4.

Zaposleni je obavezan da snosi troškove pogonskog goriva koji nastanu za vreme korišćenja sopstvenog vozila, kao i održavanja vozila.

Član 5.

Zaposlenom će biti nadoknađeni troškovi putarine i parkinga.

Dokaze plaćene putarine i parkinga zaposleni prilaže uz zaključeni putni nalog - evidenciju o pređenoj kilometraži.

Član 6.

Ovo Rešenje stupa na snagu danom donošenja.

IV broj __________
U Zaječaru, _____. _____. _____. Godine

 

 

NAČELNIK
Tomislav Pavlović

 

Prilog 7

EVROPSKI IZVEŠTAJ O SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI

Napomene

Redakcija je zadržala numeraciju članova onako kako je objavljeno u "Sl. listu grada Zaječara", br. 37/2014.