ODLUKA
O UKIDANJU OSNOVNE ŠKOLE "21. OKTOBAR" SA SEDIŠTEM U SOMBORU

("Sl. glasnik RS", br. 92/2014)

1. Ukida se Osnovna škola "21. oktobar" (u daljem tekstu: Škola) sa sedištem u Somboru, Njegoševa 4, čiji je osnivač Republika Srbija.

2. Nadležni organ Autonomne pokrajine Vojvodina odrediće školu u kojoj će učenici Škole nastaviti započeto obrazovanje u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koja će preuzeti zaposlene u Školi, i odlučiće o drugim pitanjima o kojima, kao o poverenim poslovima, u skladu sa zakonom, odlučuje Pokrajina u slučaju ukidanja škole.

Pitanja koja se odnose na vođenje matičnih knjiga i evidencija i sastavljanje završnog računa Škole, rešiće se u skladu sa zakonom.

3. Nepokretnosti i druga sredstva koje na dan donošenja ove odluke koristi Škola ostaju u svojini Republike Srbije.

4. Vlada je odlučila da se za korisnika zgrade - objekta Osnovne škole "21. oktobar" Sombor, upisane u Listu nepokretnosti 6105 KO Sombor - 1 kao državna svojina, nosioca prava korišćenja Osnovne škole "21. oktobar" Sombor, odredi Ministarstvo pravde - za potrebe Osnovnog i Višeg javnog tužilaštva u Somboru, a o korišćenju drugih nepokretnosti i sredstava koje na dan donošenja ove odluke koristi Škola, odlučiće se posebnim aktom Vlade.

5. Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".