REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA PROCENU POTREBA ZA PRUŽANJEM DODATNE OBRAZOVNE, ZDRAVSTVENE I SOCIJALNE PODRŠKE DETETU I UČENIKU

("Sl. list grada Niša", br. 92/2013, 23/2014 i 72/2014)

I

Obrazuje se Komisija za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene i socijalne podrške detetu i učeniku (u daljem tekstu: Komisija) u sastavu:

1. Docent dr. Jasmina Ranković, specijalista pedijatar

2. Mirjana Dinić, diplomirani spec. pedagog

3. Ivana Stevanović, diplomirani psiholog.

II

Zadatak Komisije je da izvrši procenu potreba deteta za dodatnom podrškom, koja se zasniva na celovitom individualnom pristupu zasnovanom na jednakim mogućnostima u sagledavanju potreba deteta i učenika, sa ciljem da se pružanjem odgovarajuće podrške omogući društvena uključenost kroz pristup pravima, uslugama i resursima i obavlja druge poslove u skladu sa propisima.

III

Privremene članove Komisije određuje predsednik Komisije.

IV

Članovima Komisije pripada naknada za rad u Komisiji u iznosu od 500,00 dinara po datom mišljenju o proceni potreba deteta za dodatnom podrškom, za svako pojedinačno dete. Sredstva za rad članovima Komisije obezbeđuju se u budžetu Grada Niša.

V

Stručne, administrativno-tehničke i organizacione poslove za potrebe Komisije obavljaće Uprava za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu.

VI

Sedište Komisije je u ulici Prijezdina broj 1.

VII

Ovo rešenje objaviti u ″Službenom listu Grada Niša″.