ODLUKA
O AUTO-TAKSI PREVOZU PUTNIKA NA TERITORIJI GRADA ZAJEČARA

("Sl. list grada Zaječara", br. 7/2011, 15/2014 i 38/2014)

 

I - OPŠTE ODREDBE

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuju se bliži uslovi za obavljanje, organizaciju i način obavljanja auto-taksi prevoza putnika na teritoriji grada Zaječara.

Član 2

Auto-taksi prevoz putnika (u daljem tekstu: taksi prevoz) je vid javnog prevoza putnika na teritoriji grada Zaječara.

Taksi prevoz je vid vanlinijskog prevoza za koji putnik utvrđuje relaciju i za to plaća iznos koji pokaže taksimetar.

Taksi prevoz se obavlja vozilom koje je namenjeno i pogodno za taksi prevoz, ako ispunjava uslove propisane zakonom i ovom Odlukom.

Član 3

Taksi prevoz mogu obavljati preduzetnici i pravna lica registrovana za obavljanje ove vrste delatnosti (u daljem tekstu: prevoznici), u skladu sa zakonom i ovom Odlukom.

Član 4

Taksi vozač je fizičko lice koje obavlja taksi prevoz, kao preduzetnik, odnosno kao lice zaposleno kod preduzetnika ili pravnog lica, u smislu zakona i odredaba ove Odluke.

Član 5

Grad Zaječar donosi godišnji Program potreba za taksi prevozom, u skladu sa saobraćajno-tehničkim uslovima, kojim se određuju: lokacije taksi stajališta, broj mesta na taksi stajalištima i broj taksi vozila, optimalan da zadovolji potrebe za taksi prevozom putnika na teritoriji grada Zaječara.

Program iz stava 1. donosi Gradonačelnik grada Zaječara, krajem tekuće godine za narednu godinu, na predlog Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Zaječar (u daljem tekstu: nadležno Odeljenje), u saradnji sa stručnom službom Odeljenja za urbanizam, građevinske i komunalno-stambene poslove i Odeljenjem za inspekcijske poslove Gradske uprave Zaječar (u daljem tekstu: inspektor za saobraćaj).

II - USLOVI ZA OBAVLJANJE TAKSI PREVOZA

 

A) PREDUZETNIK

Član 6

Fizičko lice može obavljati taksi prevoz kao preduzetnik ako, pored ostalih uslova propisanih zakonom, ispunjava i sledeće uslove:

1. da je preduzetnik registrovan za obavljanje taksi prevoza u skladu sa zakonom i ovom Odlukom;

2. da ima važeću vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "B" kategorije, najmanje dve godine i važeće lekarsko uverenje;

3. da je vlasnik ili da ima ugovor o lizingu putničkog automobila za obavljanje taksi prevoza (u daljem tekstu: taksi vozilo);

4. da mu pravosnažnom sudskom odlukom nije zabranjeno obavljanje delatnosti auto-taksi prevoza, odnosno da mu pravosnažnim rešenjem o prekršaju nije izrečena zaštitna mera zabrane obavljanja auto-taksi prevoza, ili zabrana upravljanja vozilima "B" kategorije;

5. da poseduje polisu za osiguranje putnika od posledica nesrećnog slučaja u javnom prevozu;

6. da mu je izdato odobrenje za obavljanje taksi prevoza od nadležnog Odeljenja.

Preduzetnik može obavljati taksi prevoz samo jednim vozilom kojim lično upravlja, ili sa više vozila i zaposlenim taksi vozačima.

Ako je taksi vozač zaposleno lice kod preduzetnika mora da ispunjava uslove iz stava 1. tačke 2. i 4. ovog člana i da ima zaključen Ugovor o radu sa poslodavcem.

B) PRAVNO LICE

Član 7

Pravno lice može obavljati taksi prevoz ako, pored ostalih uslova propisanih zakonom, ispunjava i sledeće uslove:

1. da je registrovano za obavljanje delatnosti taksi prevoza, u skladu sa zakonom i ovom Odlukom;

2. da mu pravosnažnom sudskom odlukom nije zabranjeno obavljanje delatnosti auto-taksi prevoza, ili da mu pravosnažnim rešenjem o prekršaju nije izrečena zaštitna mera zabrane obavljanja auto-taksi prevoza;

3. da je vlasnik ili da ima ugovor o lizingu putničkog automobila za obavljanje taksi prevoza (u daljem tekstu: taksi vozilo);

4. da poseduje polisu za osiguranje putnika od posledica nesrećnog slučaja u javnom prevozu;

5. da mu je izdato odobrenje za obavljanje taksi prevoza od nadležnog Odeljenja.

Taksi vozač zaposlen kod pravnog lica mora da ispunjava uslove iz člana 6. stav 1. tačka 2. i 4. ove Odluke i da ima zaključen Ugovor o radu sa poslodavcem.

V) TAKSI VOZILO

Član 8

Taksi prevoz putnika obavlja se fabrički proizvedenim putničkim automobilom koji ima najviše pet sedišta, računajući i sedište vozača i najmanje četvoro vrata i koji, pored uslova propisanih zakonom, mora da ispunjava i sledeće uslove:

1. da je registrovano;

2. da je tehnički ispravno;

3. da ima digitalni taksimetar koji je tehnički ispravan, baždaren, plombiran i postavljen tako da iznos koji otkucava bude vidljiv za putnika;

4. da ima u vozilu cenovnik usluga koji je overen od nadležnog Odeljenja, kao i naziv auto-taksi prevoznika, tako da budu vidljivi za putnika;

5. da na krovu vozila ima svetleću oznaku jedin stvarnog oblika i boje koja sadrži: ćirilični natpis "ZAJEČAR", latinični natpis "TAXI", broj krovne oznake, grb grada Zaječara i ćirilični natpis "GRAD ZAJEČAR", sinhronizovanu tako da se svetlo na krovnoj oznaci isključuje, kada je uključen taksimetar;

6. da ima vatrogasni aparat, sa važećom potvrdom o kontroli i ispravnosti;

7. da reklamne poruke i nalepnice (ako ih ima) ne budu na staklenim površinama na prednjoj i zadnjoj strani vozila;

8. da je spolja i iznutra čisto i bez fizičkih nedostataka.

Član 9

Odeljenje nadležno za inspekcijske poslove inspektor za saobraćaj proverava ispunjenost uslova za taksi vozilo propisanih zakonom i članom 8. stav 1. tačke 1-3. i 6-8. ove Odluke, o čemu donosi rešenje.

Ispunjenost uslova inspektor za saobraćaj utvrđuje pregledom vozila i uvidom u potrebnu dokumentaciju: važeću saobraćajno tehničku dokumentaciju, polisu o osiguranju putnika od posledica nesretnog slučaja u javnom prevozu i dr.

Rešenje inspektora za saobraćaj iz stava 1. ovog člana izdaje se sa rokom važenja od jedne godine.

Član 10

Prevoznik je dužan da inspekcijski pregled iz prethodnog člana Odluke obavi u sledećim slučajevima:

- pre podnošenja zahteva za obavljanje delatnosti taksi prevoza na teritoriji grada Zaječara,

- pre isteka roka važenja rešenja o obavljanju taksi prevoza i rešenja inspektora za saobraćaj o pregledu taksi vozila, najkasnije 15 dana pre isteka njihove važnosti,

- pre podnošenja zahteva za izmenu izdatog odobrenja o obavljanju taksi prevoza, zbog promene vozila ili registarskih oznaka vozila kojima obavlja taksi prevoz;

- po nalogu ovlašćenog lica.

III - A) ODOBRENJE ZA OBAVLJANJE TAKSI PREVOZA

Član 11

Prevoznik je dužan da pribavi odobrenje za obavljanje delatnosti taksi prevoza od Gradske uprave Zaječar, u skladu sa uslovima iz ove Odluke.

Zahtev za izdavanje odobrenja iz prethodnog stava sa potrebnim dokazima, prevoznici podnose nadležnom Odeljenju.

Član 12

Rešenje o odobravanju obavljanja taksi prevoza izdaće se ako:

- prevoznik ispunjava sve uslove propisane zakonom i članom 6., 7. i 8. tačke 1-3. i 6-8. ove Odluke (uslovi za preduzetnika, pravno lice i vozilo),

- postoji slobodno taksi mesto na taksi stajalištima, shodno Programu iz člana 5. ove Odluke.

Nadležno Odeljenje, na osnovu dokaza o ispunjavanju uslova iz zakona i ove Odluke, donosi rešenje o odobravanju obavljanja taksi prevoza, o čemu vodi posebnu evidenciju.

Rešenje iz prethodnog stava izdaje se sa rokom važenja od godinu dana, sa mogućnošću produženja, ili sa kraćim rokom u slučaju promene statusa prevoznika, odnosno vozila kojima se obavlja taksi prevoz, koja nastane pre isteka ovog roka.

Pre izdavanja rešenja iz stava 1. ovog člana, prevoznik je dužan da dostavi dokaz o izmirenim obavezama po osnovu lokalne komunalne takse za korišćenje obeleženih taksi mesta na taksi stajalištima za svako taksi vozilo, u godišnjem iznosu, prema Odluci o lokalnim komunalnim taksama, koju obračunava nadležno Odeljenje.

Član 13

Radi produženja važnosti rešenja o odobrenju za obavljanje taksi prevoza, prevoznik je dužan da najkasnije 15 dana pre isteka važnosti odobrenja, podnese nadležnom Odeljenju zahtev za produženje odobrenja, uz koji je dužan da dostavi:

- izvod iz Agencije za privredne registre koji nije stariji od mesec dana,

- važeće rešenje saobraćajnog inspektora o ispunjenosti uslova za taksi vozilo,

- fotokopiju važeće saobraćajne dozvole za vozilo i važeće polise za osiguranje putnika od posledica nesrećnog slučaja u javnom prevozu,

- odgovarajuće dokaze, ako je kod prevoznika nastala bilo koja promena od uticaja na ispunjenje zakonskih uslova za obavljanje taksi prevoza, ili uslova propisanih odredbama člana 6.,7. i 8. ove Odluke (uslovi za preduzetnika, pravno lice i taksi vozilo).

Na osnovu priloženih dokaza, ako postoji slobodno taksi mesto na taksi stajalištima prema Programu iz člana 5. ove Odluke, nadležno Odeljenje izdaje rešenje o produženju važnosti odobrenja iz stava 1. ovog člana, sa rokom važenja od godinu dana. Pre izdavanja ovog rešenja, prevoznik je dužan da dostavi dokaz o izmirenim obavezama po osnovu lokalne komunalne takse iz stava 4. prethodnog člana ove Odluke.

III - B) TAKSI DOZVOLA I KROVNA OZNAKA

Član 14

Taksi dozvola je isprava za taksi vozača, koju je prevoznik dužan da pribavi za sve taksi vozače koji obavljaju prevoz vozilima za koje je izdato odgovarajuće odobrenje.

Taksi vozač je dužan da taksi dozvolu vidno istakne u taksi vozilu i da je pokaže na zahtev ovlašćenog lica.

Taksi dozvola sadrži:

- lični broj i fotografiju taksi vozača,

- ime i prezime taksi vozača,

- status taksi vozača (preduzetnik ili zaposleni),

- poslovno ime i adresu prevoznika,

- sve brojeve krovnih oznaka koje su izdate prevozniku,

- matični broj prevoznika,

- datum izdavanja.

Taksi dozvola prestaje da važi kada prevoznik podnese prijavu o prestanku, odnosno privremenom prekidu obavljanja taksi prevoza, dužem od mesec dana, ili kada taksi vozač izgubi status zaposlenog kod prevoznika.

Član 15

Prevoznici kojima je odobreno obavljanje taksi prevoza, dužni su da pribave krovnu oznaku za sva taksi vozila kojima obavljaju taksi prevoz, prema izdatom odobrenju.

Nadležno Odeljenje izdaje odgovarajuću krovnu oznaku na zahtev prevoznika, uz naknadu koju utvrđuje Gradonačelnik grada Zaječara, posebnim rešenjem.

Izgled krovne oznake iz čl. 8. stav 1. tačka 5. ove Odluke, način zamene izdatih krovnih oznaka zbog promene njihovog izgleda, određuje Gradonačelnik grada Zaječara, posebnim rešenjem.

Član 16

Prevoznik ne može obavljati taksi prevoz, za period za koji je prijavio mirovanje odnosno privremeni prekid obavljanja delatnosti kod Agencije za privredne registre.

Prevoznik je obavezan da nadležnom Odeljenju, najkasnije u roku od osam dana od dana nastupanja promene prijavi:

- svaku promenu podataka iz važećeg odobrenja i taksi dozvole,

- sve činjenice i dokaze koje se odnose na prestanak, odnosno privremeni prekid obavljanja delatnosti, duži od mesec dana.

Prevoznik je dužan da u roku iz prethodnog stava:

- vrati taksi dozvolu za taksi vozača kome je prestao status zaposlenog,

- vrati krovnu oznaku i taksi dozvolu za sva vozila i sve vozače, kada kod Agencije za privredne registre podnese prijavu o prestanku, odnosno privremenom prekidu obavljanja taksi prevoza, dužem od mesec dana.

IV - ORGANIZACIJA I NAČIN OBAVLJANJA TAKSI PREVOZA

Član 17

Taksi vozač je dužan da taksi prevoz započne:

- sa taksi stajališta i

- na poziv putnika.

Član 18

Taksi stajalište, u smislu ove Odluke, je određeno i uređeno mesto na javnoj površini, namenjeno za zaustavljanje i parkiranje taksi vozila.

Taksi stajalište se obeležava horizontalnom i vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

Horizontalnom signalizacijom žute boje obeležava se prostor za stajanje vozila, a na početku i na kraju stajališta, istom bojom, upisuje se oznaka: "TAXI".

Taksi stajalište obeležava se vertikalnim saobraćajnim znakom.

Taksi stajalište uređuje i o njegovom održavanju se stara JP "Direkcija za izgradnju" Zaječar.

Za korišćenje taksi mesta na taksi stajalištima prevoznik plaća lokalnu komunalnu taksu na godišnjem nivou za svako taksi vozilo, prema Odluci o lokalnim komunalnim taksama.

Član 19

Taksi vozači su dužni da taksi vozila postavljaju na taksi stajalištu prema redu dolaska, u granicama obeleženih mesta.

Taksi vozač je dužan da bude u svom vozilu ili u neposrednoj blizini vozila za vreme dok se ono nalazi na taksi stajalištu.

Član 20

Taksi vozač može primiti putnika na prevoz van stajališta, na mestima gde nije zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, samo ako ga putnik zaustavi.

Član 21

Taksi vozač ne sme stajati taksi vozilom izvan stajališta iz člana 18. ove Odluke i na stajalištima određenim za javni prevoz putnika (autobuskim stajalištima).

Član 22

Taksi vozač je dužan da u vozilo primi svakog putnika u granicama raspoloživih sedišta, kao i lični prtljag putnika prema veličini prostora za prtljag i nosivosti taksi vozila.

Taksi vozač nije dužan da u taksi vozilo primi lica pod uticajem alkohola i opojnih droga, lica obolela od zaraznih bolesti, kao i lični prtljag putnika kojim bi se isprljalo, zagadilo ili oštetilo taksi vozilo.

Taksi vozač ne sme da primi u taksi vozilo decu ispod šest godina starosti bez pratioca.

Član 23

Taksi prevoz započinje ulaskom putnika u vozilo, odnosno prihvatanjem radio - telefonskog poziva putnika.

Taksi vozač je dužan da, po ulasku putnika u vozilo, uključi taksimetar.

Za vreme prevoza putnika, svetlo na krovnoj oznaci mora biti isključeno.

Član 24

Taksi vozač je obavezan da za vreme taksi prevoza bude pristojan i uredan, kao i da ne puši u vozilu za vreme vožnje.

Taksi vozač je dužan da taksi prevoz obavi putem koji odredi putnik, odnosno najkraćim putem do mesta opredeljenja putnika, u skladu sa važećim režimom saobraćaja.

Član 25

U vozilu kojim se obavlja taksi prevoz, prevoznik mora da ima, a taksi vozač je u obavezi da na zahtev službenog lica pokaže, važeća dokumenta neophodna za obavljanje taksi prevoza i to:

1. Rešenje Agencije za privredne registre da je prevoznik registrovan za obavljanje taksi prevoza;

2. Rešenje o odobrenju za obavljanje taksi prevoza, odnosno rešenje o produženju važenja izdatog odobrenja;

3. Rešenje inspektora za saobraćaj o inspekcijskom pregledu taksi vozila;

4. Taksi dozvolu za taksi vozača;

5. Polisu osiguranja putnika i prtljaga od posledica nesrećnog slučaja u javnom prevozu;

6. Dokaz o izmirenim obavezama po osnovu lokalne komunalne takse za korišćenje obeleženih taksi mesta na taksi stajalištu, u godišnjem iznosu, za sva vozila, prema Odluci o lokalnim komunalnim taksama;

7. Cenovnik usluga, overen u nadležnom Odeljenju.

Član 26

Naknadu za obavljanje taksi prevoza utvrđuje prevoznik cenovnikom usluga, koji je dužan da overi u nadležnom Odeljenju i istakne u taksi vozilu, na vidnom mestu.

Taksi vozač je dužan da naknadu za obavljeni prevoz naplati u iznosu koji pokaže taksimetar na mestu opredeljenja putnika, kao i da na zahtev putnika izda račun o izvršenoj usluzi.

U naknadu za obavljanje taksi prevoza uračunava se i prevoz prtljaga putnika.

Član 27

Ako više putnika istovremeno koristi taksi prevoz do istog mesta opredeljenja, naknadu za obavljanje taksi prevoza plaćaju svi putnici u jednakim delovima, prema iznosu koji pokaže taksimetar.

Član 28

U toku taksi prevoza do mesta opredeljenja putnika, taksi vozač može primiti druge putnike, samo uz saglasnost putnika koji je započeo korišćenje taksi prevoza.

Ako putnik koji je primljen u toku taksi prevoza nastavlja korišćenje prevoza i posle mesta opredeljenja putnika koji je započeo korišćenje taksi prevoza, nastavak vožnje se smatra započinjanjem korišćenja taksi prevoza.

Član 29

U slučaju kada ne može da izvrši započeti taksi prevoz zbog kvara na vozilu ili prekida saobraćaja, taksi vozaču pripada kao naknada, iznos koji u momentu prekida taksi prevoza pokaže taksimetar, umanjen za cenu starta.

U slučaju iz prethodnog stava, taksi vozač je u obavezi da putniku obezbedi prevoz do mesta opredeljenja drugim taksi vozilom.

Član 30

Kada se taksi vozilo koristi za sopstvene potrebe, prevoznik je dužan da ukloni sa vozila krovnu oznaku "TAXI", ali krovna oznaka mora da se nalazi u vozilu, tako da ne bude na vidnom mestu, kao i da je vozač pokaže na zahtev ovlašćenog lica.

U slučaju iz prethodnog stava, taksi vozač ne sme da postavlja taksi vozilo na stajalištu iz člana 18. ove Odluke.

Član 31

Taksi vozač ne može prevoziti veći broj putnika od broja registrovanih sedišta u vozilu, niti može naknadno da ugrađuje veći broj sedišta od registrovanih.

V - NADZOR

Član 32

Nadzor nad sprovođenjem odredaba ove Odluke vrši Odeljenje za inspekcijske poslove - inspektor za saobraćaj i Odeljenje komunalne policije Gradske uprave Zaječar komunalni policajac.

Član 33

Prevoznik je dužan da ovlašćenim licima iz prethodnog člana Odluke, omogući neometano vršenje kontrole, stavi na uvid sva potrebna dokumenta, da u roku koji ovlašćeno lice odredi dostavi potrebne podatke i da postupi po nalogu inspektora za saobraćaj i komunalnog policajca.

Član 34

Inspektor za saobraćaj i komunalni policajac ovlašćen je da, radi kontrole taksi prevoza, zaustavlja taksi vozila na putu.

Zaustavljanje vozila iz prethodnog stava vrši se isticanjem znaka na kome je upisano "STOP - INSPEKCIJA" i "STOP - KOMUNALNA POLICIJA".

Taksi vozač je dužan da zaustavi vozilo, na znak ovlašćenog lica.

VI - KAZNENE ODREDBE

Član 35

Novčanom kaznom od 50.000 do 250.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako:

1. postupi suprotno članu 7. stav 1. tačka 1. Odluke;

2. taksi prevoz obavlja vozilom koje ne ispunjava uslove iz člana 8. Odluke;

3. ne postupi u skladu sa članom 10. Odluke;

4. postupi suprotno članu 11. Odluke;

5. obavlja taksi prevoz suprotno članu 15. stav 1. Odluke;

6. postupi suprotno članu 16. Odluke;

7. taksi vozač postupi suprotno zabrani iz člana 21. Odluke;

8. postupi suprotno članu 25. Odluke;

9. postupi suprotno članu 33. Odluke;

10. postupi suprotno članu 34. Odluke;

11. ne postupi u skladu sa čl. 40. stav 1. Odluke;

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se odgovorno lice u pravnom licu, novčanom kaznom od 5.000,00 do 75.000,00 dinara.

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se preduzetnik novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 do 250.000,00 dinara, ako postupi suprotno članu 6. stav 1. Odluke.

Član 36

Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 80.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako:

1. ne postupi u skladu sa čl. 14 stav 1 i 2 Odluke;

2. obavlja taksi prevoz suprotno članu 17. Odluke;

3. postupi suprotno članu 19. Odluke;

4. taksi vozač postupi suprotno zabrani iz člana 20. Odluke;

5. taksi vozač ne postupi u skladu sa članom 22. Odluke;

6. taksi vozač postupi suprotno članu članu 23. stav 2. Odluke;

7. postupi suprotno članu članu 23. stav 3. Odluke;

8. postupi suprotno članu 24. Odluke;

9. ne postupi u skladu sa članom 26. stav 1 i 2. Odluke;

10. postupi suprotno članu 27. Odluke;

11. postupi suprotno članu 28. stav 1. Odluke;

12. postupi suprotno članu 29 stav 2. Odluke;

13. postupi suprotno članu 30. Odluke;

14. postupi suprotno članu 31. Odluke;

Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 8.000 dinara, kazniće se odgovorno lice u pravnom licu za prekršaj iz stava 1. ovog člana.

Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 18.000 dinara, za koju se izdaje prekršajni nalog, kazniće se preduzetnik za prekršaje iz stava 1. ovog člana.

Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 8.000 dinara, kazniće se i fizičko lice za prekršaje iz stava 1. ovog člana.

Za prekršaje iz stava 1. ovog člana nadležni inspektor i komunalni policajac Gradske uprave grada Zaječara, izdaje prekršajni nalog na licu mesta za svaki prekršaj posebno.

Za prekršaje iz stava 1. ovog člana ne može se podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Član 37

Protiv lica koje obavlja taksi prevoz, a nije registrovano za obavljanje ove delatnosti kod Agencije za privredne registre i nema odobrenje za obavljanje taksi prevoza od nadležnog Odeljenja Gradske uprave Zaječar, pokrenuće se prekršajni postupak u skladu sa odredbama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Sl. glasnik RS", broj 46/95, 66/01, 61/05, 91/05 i 62/06) i odredbama propisanim ovom Odlukom.

VII - PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 38

Prevoznik kome je rešenjem nadležnog Odeljenja odobreno obavljanje taksi prevoza u skladu sa Odlukom o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji grada Zaječara ("Službeni list grada Zaječara", br. 22/09), dužan je da uskladi svoje poslovanje sa odredbama ove Odluke u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu Odluke, kao i da pribavi odobrenje za obavljanje taksi prevoza u skladu sa ovom Odlukom, najkasnije do dana prestanka roka važenja izdatog odobrenja za obavljanje taksi prevoza.

Započeti postupci po zahtevima za izdavanje odobrenja za obavljanje taksi prevoza, taksi dozvola i krovnih oznaka, nastaviće se u skladu sa odredbama ove Odluke.

Član 39

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji grada Zaječara "Službeni list grada Zaječara", br. 22/09 i br. 3/10 - druga Odluka.

Član 40

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Zaječara".