REŠENJE
O ODREĐIVANJU POSEBNIH PARKIRALIŠTA U MIČURINOVOJ ULICI U NOVOM SADU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 54/2012 i 51/2014)

I. Određuju se posebna parkirališta za putničke automobile u neposrednoj blizini objekata "Novosadskog sajma" u Novom Sadu:

• u Mičurinovoj ulici, od Ulice Novosadskog sajma do Bulevara kralja Petra I, kapaciteta 262 parking mesta i

• u Mičurinovoj ulici, na platou preko puta objekata Novosadskog sajma, kapaciteta 233 parking mesta.

Parkiralište iz stava 1. alineja jedan ove tačke koristiće se kao posebno parkiralište koja pripada II zoni - Plavoj zoni, a parkiralište iz stava 1. alineja dva ove tačke koristiće se kao posebno parkiralište koja pripada III zoni - Beloj zoni, u kojima vreme parkiranja nije ograničeno.

Izuzetno, parkirališta iz stava 1. ove tačke se za vreme trajanja sajamskih manifestacija posebnim aktima određuju kao povremena parkirališta.

II. Naplata naknade za korišćenje parkirališta iz tačke I. ovog rešenja vršiće se u skladu sa važećom odlukom o utvrđivanju cena parkiranja i uklanjanja motornih vozila, radnim danom u vreme od 7,00 do 21,00 časova, subotom od 7,00 do 14,00 časova.

Naplatu naknade iz stava 1. ove tačke obavlja Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Novi Sad, putem mobilne telefonije, parking-karte kupljene kod distributera odnosno ovlašćenog lica.

Pored zonske karte, na parkiralištima iz tačke I. važi i dnevna karta, u svemu prema saobraćajnoj signalizaciji iz navedenih projekata.

III. Nalaže se Javnom komunalnom preduzeću "Parking Servis" Novi Sad da:

• parkiralište iz tačke I. stav 1. alineja jedan ovog rešenja, uredi, opremi i obeleži, prema saobraćajnom projektu broj 5192/2010 iz avgusta 2010. godine, izrađenom od strane Službe za razvoj i upravljanje saobraćajem Javnog preduzeća "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu i saobraćajnom projektu PS0236 iz decembra 2012. godine, koji je izradilo Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Novi Sad,

• parkiralište iz tačke I. stav 1. alineja dva ovog rešenja, uredi, opremi i obeleži, prema saobraćajnim projektima broj 5214/2010 iz avgusta 2010. godine, izrađenom od strane Službe za razvoj i upravljanje saobraćajem Javnog preduzeća "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu i saobraćajnom projektu PS0236 iz decembra 2012. godine, koji je izradilo Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Novi Sad,

• putem sredstava javnog informisanja obavesti građane i druge korisnike o načinu korišćenja parkirališta.

IV. Nadzor nad izvođenjem radova iz tačke III. ovog rešenja vrši Javno preduzeće "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu.

V. Rok za izvršenje ovog rešenja je 31. decembar 2012. godine.

VI. Donošenjem ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o određivanju posebnih parkirališta u Mičurinovoj ulici u Novom Sadu ("Službeni list Grada Novog Sada", br. 37/10).

VII. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".