ODLUKA
O SPROVOĐENJU POSTUPKA ZA DODELU SREDSTAVA IZ BUDŽETA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE PO KONKURSIMA U OBLASTI KULTURE U 2015. GODINI

("Sl. list AP Vojvodine", br. 39/2014)

Član 1

Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje (u daljem tekstu: Sekretarijat) ovom odlukom pokreće postupak za dodelu sredstava iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine po konkursima u oblasti kulture u 2015. godini na ime finansiranja i sufinansiranja programa i projekata subjekata u kulturi čiji osnivač nije Autonomna pokrajina Vojvodina, a u smislu Zakona o kulturi.

Član 2

Sredstva za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata iz člana 1. Odluke biće opredeljena Pokrajinskom skupštinskom odlukom o Budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2015. godinu, što će biti objavljeno na zvaničnoj internet stranici Sekretarijata.

Član 3

Sekretarijat će sufinansirati proizvodnju filmova u AP Vojvodini.

Član 4

Sekretarijat će finansirati ili sufinansirati nabavku knjiga, drugih publikacija i opreme za javne opštinske i gradske biblioteke u AP Vojvodini.

Član 5

Sekretarijat će finansirati ili sufinansirati projekte i programe u oblasti zaštite i očuvanja kulturnog nasleđa u AP Vojvodini.

Član 6

Sekretarijat će sufinansirati programe i projekte u oblasti zaštite nematerijalnog kulturnog nasleđa i savremenog umetničkog stvaralaštva nacionalnih manjina - zajednica u AP Vojvodini.

Član 7

Sekretarijat će sufinansirati izdavačku delatnost na srpskom jeziku u AP Vojvodini.

Član 8

Sekretarijat će sufinansirati izdavačku delatnost na jezicima nacionalnih manjina - zajednica u AP Vojvodini.

Član 9

Sekretarijat će finansirati i sufinansirati programe i projekte u kulturi u oblasti savremenog umetničkog stvaralaštva AP Vojvodine.

Član 10

Opšti uslovi i kriterijumi za dodelu sredstava utvrđeni su Pravilnikom o načinu, kriterijumima i merilima za izbor programa i projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine broj 132-451-1905/2014-01 od 2. oktobra 2014. godine.

Rok za podnošenje prijava na konkurs i drugi podaci od važnosti za sprovođenje konkursa biće utvrđeni u tekstu konkursa.

Konkursi će se objaviti na zvaničnoj internet strani Sekretarijata, u "Službenom listu AP Vojvodine" i u jednom od dnevnih javnih glasila na srpskom jeziku koje pokriva celu teritoriju AP Vojvodine, a obaveštenje o objavljivanju konkursa će biti istaknuto i u javnim glasilima na jezicima nacionalnih manjina - zajednica u službenoj upotrebi u AP Vojvodini.

Član 11

Prijave na konkurse iz članova 3. do 9. Odluke podnose se u pismenoj formi na obrascu koji je sastavni deo konkursa, a mogu se dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu i javno informisanje, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 16, ili na internet stranici Sekretarijata: www.kultura.vojvodina.gov.rs.

Član 12

Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje će obrazovati posebne Komisije za dodelu sredstava (u daljem tekstu: Komisija), koje odlučuju o izboru programa i projekata po raspisanom konkursu za svaku oblast, na osnovu čega pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje donosi odluku o raspodeli sredstava.

Konkursne prijave za dodelu sredstava na konkursima iz članova 6. i 8. ove Odluke koje se tiču projekata i programa u oblasti zaštite nematerijalnog kulturnog nasleđa i savremenog umetničkog stvaralaštva nacionalnih manjina - zajednica u AP Vojvodini i u oblasti izdavačke delatnosti na jezicima nacionalnih manjina - zajednica u AP Vojvodini se prethodno dostavljaju nacionalnim savetima nacionalnih manjina - zajednica na davanje mišljenja.

Sekretarijat će o rezultatima konkursa pismeno obavestiti podnosioce prijava.

Član 13

Odluka se objavljuje u "Službenom listu AP Vojvodine".

Član 14

Odluka stupa na snagu danom donošenja.