ODLUKA

O OBRAZOVANJU MEĐURESORSKE RADNE GRUPE ZA SPROVOĐENJE ANEKSA A SPORAZUMA O PITANJIMA SUKCESIJE

("Sl. glasnik RS", br. 114/2014)

1. Obrazuje se Međuresorska radna grupa za sprovođenje Aneksa A Sporazuma o pitanjima sukcesije, koji se odnosi na pokretnu i nepokretnu imovinu.

2. Zadatak Međuresorske radne grupe za sprovođenje Aneksa A Sporazuma o pitanjima sukcesije (u daljem tekstu: Međuresorska radna grupa) je da Koordinacionom telu Vlade i Stručnoj grupi Koordinacionog tela Vlade priprema predloge u vezi sa zahtevima država sukcesora u pogledu pokretne i nepokretne imovine SFRJ, formira i organizuje prvi zajednički sastanak Mešovitog komiteta za pokretnu i nepokretnu imovinu u Beogradu, učestvuje u radu timova država sukcesora koji su odgovorni za pokretnu i nepokretnu imovinu i obavlja poslove koji se odnose na pravna i tehnička pitanja vezana za primenu Aneksa A Sporazuma o pitanjima sukcesije.

3. U Međuresorsku radnu grupu imenuju se:

1) za predsednika:

- Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije i ovlašćeni predstavnik Republike Srbije u Mešovitom komitetu za sukcesiju pokretne i nepokretne imovine iz Aneksa A Sporazuma o pitanjima sukcesije;

2) za članove:

- Mira Jegdić, ministar savetnik u Ministarstvu spoljnih poslova;

- mr Slavko Rakić, potpukovnik u Ministarstvu odbrane;

- Brana Stojković Pavelka, šef odseka u Republičkom zavodu za zaštitu spomenika kulture - Beograd.

4. U radu Međuresorske radne grupe mogu učestvovati stručnjaci iz različitih oblasti, radi davanja stručnih mišljenja u vezi sa pojedinim pitanjima iz okvira Aneksa A Sporazuma o pitanjima sukcesije.

5. Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Međuresorske radne grupe obavljaće Republička direkcija za imovinu Republike Srbije.

6. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".