UREDBA
O PLATAMA LICA KOJA VRŠE FUNKCIJU, ODNOSNO OBAVLJAJU POSLOVE U VEZI SA IZVRŠENJEM KAZNE ZATVORA ZA KRIVIČNA DELA ORGANIZOVANOG KRIMINALA

("Sl. glasnik RS", br. 106/2009 i 114/2014)

Član 1

Ovom uredbom uređuju se plate lica koja vrše funkciju, odnosno obavljaju poslove u vezi sa izvršenjem kazne zatvora za krivična dela organizovanog kriminala u kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa sa posebnim obezbeđenjem u kome je obrazovano Posebno odeljenje za izdržavanju kazne zatvora za krivična dela organizovanog kriminala, Posebnom odeljenju za izdržavanje kazne zatvora za krivična dela organizovanog kriminala (u daljem tekstu: Posebno odeljenje), Višem sudu u Beogradu, Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu za postupanje u predmetima krivičnih dela sa elementom organizovanog kriminala (u daljem tekstu: Posebno odeljenje Višeg suda), odnosno Veću za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, Apelacionom sud u Beogradu, Posebnom odeljenju Apelacionog suda u Beogradu za postupanje u predmetima krivičnih dela sa elementom organizovanog kriminala (u daljem tekstu: Posebno odeljenje Apelacionog suda), odnosno Veću za ratne zločine Apelacionog suda u Beogradu, Tužilaštvu za ratne zločine i Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Član 2

Plata upravnika zavoda kazneno-popravnog zavoda sa posebnim obezbeđenjem u kome je obrazovano Posebno odeljenje obračunava se i isplaćuje u dvostrukom iznosu plate koju ostvaruje upravnik zavoda sa posebnim obezbeđenjem u kome nije obrazovano Posebno odeljenje.

Plata zamenika upravnika zavoda sa posebnim obezbeđenjem u kome je obrazovano Posebno odeljenje, za vreme dok obavlja poslove i ovlašćenja upravnika zavoda za vreme njegovog odsustva sa rada ili sprečenosti po drugom osnovu, obračunava se i isplaćuje u dvostrukom iznosu plate koju ostvaruje zamenik upravnika zavoda sa posebnim obezbeđenjem u kome nije obrazovano Posebno odeljenje.

Načelnik Posebnog odeljenja i zaposleni koji su upućeni na rad u Posebno odeljenje, imaju pravo na platu u dvostrukom iznosu plate koju su ostvarivali na poslovima sa kojih su stupili na rad u Posebno odeljenje.

Član 3

Predsednik Višeg suda u Beogradu, sudija upućen na rad u Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu, odnosno Veće za ratne zločine Višeg suda u Beogradu i sudija Višeg suda u Beogradu koji je ovlašćen od strane predsednika Višeg suda u Beogradu da postupa u predmetima izvršenja kazne zatvora za krivična dela iz člana 1. st. 1. i 2. Zakona o izvršenju kazne zatvora za krivična dela organizovanog kriminala imaju pravo na platu u dvostrukom iznosu plate koja se obračunava i isplaćuje predsedniku, odnosno sudiji višeg suda, pod uslovom da ne ostvaruju uvećanje osnovne plate po osnovu postupanja u predmetima organizovanog kriminala i ratnih zločina, koje je propisano Zakonom o sudijama.

Predsednik Apelacionog suda u Beogradu, sudija upućen na rad u Posebno odeljenje Apelacionog suda u Beogradu, odnosno Veće za ratne zločine Apelacionog suda u Beogradu, kao i sudija Apelacionog suda u Beogradu koji je ovlašćen od strane predsednika Apelacionog suda u Beogradu da postupa u predmetima izvršenja kazne zatvora za krivična dela iz člana 1. st. 1. i 2. Zakona o izvršenju kazne zatvora za krivična dela organizovanog kriminala imaju pravo na platu u dvostrukom iznosu plate koja se obračunava i isplaćuje predsedniku, odnosno sudiji apelacionog suda, pod uslovom da ne ostvaruju uvećanje osnovne plate po osnovu postupanja u predmetima organizovanog kriminala i ratnih zločina, koje je propisano Zakonom o sudijama.

Član 4

Do početka rada Višeg suda u Beogradu predsednik i sudija Okružnog suda u Beogradu, odnosno sudija upućen na rad u Posebno odeljenje, odnosno Veće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, koji postupaju u predmetima izvršenja kazne zatvora za krivična dela iz člana 1. st. 1. i 2. Zakona o izvršenju kazne zatvora za krivična dela organizovanog kriminala imaju pravo na platu u dvostrukom iznosu plate koja se obračunava i isplaćuje predsedniku, odnosno sudiji okružnog suda, pod uslovom da ne ostvaruju uvećanje osnovne plate po osnovu postupanja u predmetima organizovanog kriminala i ratnih zločina, koje je propisano Zakonom o sudijama.

Do početka rada Apelacionog suda u Beogradu predsednik i sudija Vrhovnog suda Srbije koji postupaju u predmetima izvršenja kazne zatvora za krivična dela iz člana 1. st. 1. i 2. Zakona o izvršenju kazne zatvora za krivična dela organizovanog kriminala imaju pravo na platu u dvostrukom iznosu plate koja se obračunava i isplaćuje predsedniku, odnosno sudiji Vrhovnog suda Srbije, pod uslovom da ne ostvaruju uvećanje osnovne plate po osnovu postupanja u predmetima organizovanog kriminala i ratnih zločina, koje je propisano Zakonom o sudijama.

Član 5

Licima iz čl. 2. do 4. ove uredbe ne pripadaju drugi dodaci na platu, osim dodataka za vreme provedeno u radnom odnosu i dodatka na pripravnost.

Član 6

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Samostalni član Uredbe o dopuni
Uredbe o platama lica koja vrše funkciju, odnosno obavljaju poslove u vezi sa izvršavanjem kazne zatvora za krivična dela organizovanog kriminala

("Sl. glasnik RS", br. 114/2014)

Član 2

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".