ODLUKA
O RADNOM VREMENU DOMA ZDRAVLJA NOVI PAZAR

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 7/2014)

Član 1

Odlukom o radnom vremenu Doma zdravlja Novi Pazar (u daljem tekstu: Odluka), utvrđuje se nedjeljni raspored rada, početak i završetak radnog vremena Doma zdravlja Novi Pazar.

Član 2

Pod radnim vremenom, u smislu ove Oduke, podrazumjeva se vrijeme u kome Dom zdravlja Novi Pazar, pruža zdravstvenu zaštitu.

Član 3

Dom zdravlja Novi Pazar radnim danima, subotom i nedjeljom radi u vremenu od 07:00 do 20:30 časova.

Rad subotom se organizuje u svakom objektu Doma zdravlja, preraspodjelom radnog vremena zaposlenih u skladu sa zakonom.

Rad nedjeljom organizuje se prema potrebama, a obavezno u centralnom objektu Doma zdravlja, i u najmanje jednoj ili više prostorno izdvojenih organizacionih jedinica (ogranak, zdravstvena stanica, zdravstvena ambulanta).

Član 4

Dom zdravlja Novi Pazar je dužan da u okviru utvrđenog nedjeljnog rasporeda rada i radnog vremena, pruža zdravstvenu zaštitu radom u jednoj, dvije ili više smena radnim danima kao i organizacijom dežurstva, koja se uvode subotom, nedjeljom i u dane državnih praznika.

Raspored rada po organizacionom jedinicama i objektima Dom zdravlja Novi Pazar, utvrđuje direktor, posebnom Odlukom.

Član 5

Nedjeljni raspored rada, početak i završetak radnog vremena utvrđen ovom Odlukom, mora biti istaknut na ulazu ili na drugom vidnom mjestu objekta u kome se obavlja djelatnost Doma zdravlja Novi Pazar.

Član 6

Dom zdravlja Novi Pazar dužan je da u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke, usaglasi svoje pravne akte, sa odredbama iste.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Sl. listu grada Novog Pazara".