ODLUKA
O IZRADI NACRTA STATUTA O IZMENI I DOPUNI STATUTA GRADA KRAGUJEVCA I SPROVOĐENJU JAVNE RASPRAVE

("Sl. list grada Kragujevca", br. 36/2014)

I Ovom odlukom izrađuje se Nacrt Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca, u tekstu koji je sastavni deo ove Odluke.

II Nacrt Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca upućuje se na javnu raspravu.

III Javna rasprava o Nacrtu Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca, u trajanju od 10 (deset) dana sprovešće se, počev od 31.10.2014. godine i trajaće zaključno sa 9.11.2014. godine.

IV Nacrt Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca objaviti na oglasnoj tabli organa Grada, oglasnim tablama mesnih zajednica, gradskih i mesnih kancelarija na teritoriji grada Kragujevca, zvaničnom sajtu grada Kragujevca, uz poziv organima Grada, političkim strankama, nevladinim organizacijama i građanima da uzmu učešća u javnoj raspravi, tako što svoje primedbe i predloge mogu, u pisanom obliku, dostaviti:

- Skupštini grada Kragujevca, Trg Slobode broj 3, kancelarija 205/II, sa naznakom - za Komisiju za promenu Statuta grada Kragujevca,

- elektronskom poštom putem zvaničnog sajta grada - www.kragujevac.rs

Poziv za učešće u javnoj raspravi uputiće se svim zainteresovanim licima i putem kragujevačkih televizijskih kuća: RTK-a i Kanal 9.

V Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".

* * *

Komisija za promenu Statuta grada Kragujevca, na osnovu poglavlja III Odluke o prihvatanju predloga za promenu Statuta grada Kragujevca ("Službeni list grada Kragujevca", broj 30/14), na sednici održanoj dana 30.10.2014. godine, izradila je

NACRT STATUTA

O IZMENI I DOPUNI STATUTA GRADA KRAGUJEVCA

Član 1

U članu 36. stav 2. Statuta grada Kragujevca ("Službeni list grada Kragujevca", broj 37/12 - prečišćen tekst), u daljem tekstu: Statut, menja se i glasi:

"Kandidate za članove Gradskog veća predlaže kandidat za Gradonačelnika odnosno Gradonačelnik".

U članu 36. stav 7. Statuta, menja se i glasi:

"Članovi Gradskog veća mogu biti zaduženi za jednu ili više određenih oblasti. Oblast za koju je zadužen član Gradskog veća utvrđuje Skupština grada odlukom o izboru člana Gradskog veća, na predlog Gradonačelnika odnosno kandidata za Gradonačelnika".

Član 2

Ovlašćuje se Odbor za normativna akta da izvrši pravno-tehničku redakciju, utvrdi i objavi prečišćen tekst Statuta grada Kragujevca.

Član 3

Ovaj Statut stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".