REŠENJE
O ODREĐIVANJU ORGANA ZA ČUVANJE POKLONA U JAVNOJ SVOJINI GRADA KRUŠEVCA

("Sl. list grada Kruševca", br. 4/2014)

I - Određuje se Gradska uprava grada Kruševca, Odeljenje za skupštinske poslove - Kabinet gradonačelnika za čuvanje poklona koje predstavnici lokalne samouprave dobiju u vršenju poslova predstavljanja jedinice lokalne samouprave u međunarodnoj saradnji, koji postaju javna svojina jedinice lokalne samouprave.

II - Poklone u javnoj svojini Odeljenje iz tačke I čuva u trezoru za čuvanje poklona koji se nalazi u prostorijama Kabineta gradonačelnika.

III - Poverava se Ustanovi Narodni muzej Kruševac čuvanje poklona veće vrednosti i poklona čije su dimenzije takve da ne mogu da budu smeštene u trezoru u zgradi Gradske uprave, kao i oni čije čuvanje zahteva posebne uslove.

IV - Odeljenje za skupštinske poslove - Kabinet gradonačelnika dužno je da vodi evidenciju poklona koji se čuvaju u trezoru, u skladu sa Uredbom o poklonima koji ostaju u javnoj svojini, na obrascu OKP - Knjiga poklona, koji je odštampan uz Uredbu i čini njen sastavni deo.

V - Načelnik Gradske uprave će u roku od 30 dana od dana donošenja ovog Rešenja odrediti zaposleno lice, koje će biti zaduženo za čuvanje poklona.

VI - Rešenje dostaviti Odeljenju za skupštinske poslove - Kabinetu gradonačelnika i Narodnom muzeju Kruševac.

VII - Rešenje objaviti u "Službenom listu grada Kruševca".