REŠENJE

O OBRAZOVANJU RADNE GRUPE ZA ISPITIVANJE POSTOJANJA ZLOUPOTREBE KORIŠĆENJA SLUŽBENIH VOZILA U PREDUZEĆIMA I USTANOVAMA ČIJI JE OSNIVAČ GRAD NOVI SAD

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 38/2014 i 57/2014)

Član 1

Ovim rešenjem obrazuje se Radna grupa za ispitivanje postojanja zloupotrebe korišćenja službenih vozila u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad Novi Sad (u daljem tekstu: Radna grupa).

Član 2

Zadatak Radne grupe je da:

- za vremenski period 2004.-2014. godine, na osnovu donete metodologije rada, utvrdi činjenično stanje o eventualnoj zloupotrebi korišćenja službenih vozila u svim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad Novi Sad, kao i u institucijama u kojima Grad Novi Sad ili javno preduzeće čiji je osnivač Grad Novi Sad ima učešće u kapitalu i

- do 1. februara 2015. godine sačini i podnese Izveštaj Skupštini Grada Novog Sada na razmatranje i usvajanje, sa predlogom mera za sprečavanje zloupotrebe korišćenja službenih vozila.

Član 3

Javna preduzeća i ustanove čiji je osnivač Grad Novi Sad, kao i institucije u kojima Grad Novi Sad ili javno preduzeće čiji je osnivač Grad Novi Sad ima učešće u kapitalu, dužni su da u roku od 15 dana od dana dostavljanja zahteva, Radnoj grupi dostave svu neophodnu dokumentaciju radi ostvarivanja zadataka Radne grupe iz člana 2. ovog Rešenja.

Član 4

Radna grupa ima predsednika, zamenika predsednika i sedam članova, koje će imenovati Komisija za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja Skupštine Grada Novog Sada, na predlog odborničkih grupa u Skupštini Grada Novog Sada.

Član 5

Predsednik, zamenik predsednika i članovi Radne grupe imaju pravo na naknadu za učestvovanje u radu Radne grupe u skladu sa članom 4. Odluke o naknadama odbornika, platama, naknadama i drugim primanjima izabranih, imenovanih i zaposlenih lica ("Službeni list Grada Novog Sada", br. 27/05, 16/06 - dr. odluka i 31/13).

Sredstva za ove namene obezbediće se u budžetu Grada Novog Sada, na poziciji Skupštine Grada Novog Sada.

Član 6

Administrativno-tehničke poslove za potrebe Radne grupe obavljaće Služba Skupštine Grada Novog Sada.

Član 7

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u "Službenom listu Grada Novog Sada".