ODLUKA
O PODSTICAJNIM MERAMA NA ULAGANJE U POLJOPRIVREDNO PREHRAMBENU INDUSTRIJU NA TERITORIJI GRADA ŠAPCA

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 24/2014)

Član 1

Odluka se donosi radi stvaranja povoljnijih uslova za brži razvoj privredne aktivnosti na teritoriji grada Šapca, kroz davanje pogodnosti investitorima koji kupe zemljište u svojini Grada, radi izgradnje privredno proizvodnih objekata iz oblasti poljoprivredno prehrambene industrije, kroz umanjenje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, pod određenim uslovima.

Član 2

Investitori koji grade privredno-proizvodne objekte iz oblasti poljoprivredno-prehrambene industrije, na parceli koju su kupili od Grada, najmanje površine od 2 hektara, koji će zaposliti minimalno 100 radnika u prve dve godine poslovanja, a čija je vrednost investicije najmanje tri miliona evra, imaju pravo na umanjenje naknade za uređenje građevinskog zemljišta, u visini od 50%, obračunate u skladu sa Odlukom o merilima za obračun visine naknade za uređivanje građevinskog zemljišta ("Sl. list Grada Šapca", br. 12/10, 23/12, 31/12 i 4/13).

Član 3

Način utvrđivanja ispunjenosti uslova, iz člana 2. odluke, kao i vrsta i način davanja garancija od strane investitora, biće definisani ugovorom.

Predlog teksta ugovora utvrđuje Skupština, ugovor potpisuje Gradonačelnik.

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.