>
REŠENJE
O OBRAZOVANJU I IMENOVANJU RADNE GRUPE ZA PRIPREMU PLANA SANACIJE I FINANSIJSKE KONSOLIDACIJE JAVNIH KOMUNALNIH I DRUGIH JAVNIH PREDUZEĆA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 26/2014 i 65/2014)

I. Obrazuje se Radna grupa za pripremu Plana sanacije i finansijske konsolidacije javnih komunalnih i drugih javnih preduzeća i Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Novi Sad (u daljem tekstu: Ustanova) čiji je osnivač Grad Novi Sad (u daljem tekstu: Radna grupa), s ciljem da se transformacijom u finansijski održiva preduzeća i Ustanovu obezbedi trajno i efikasno pružanje komunalnih i drugih usluga svim građanima Grada Novog Sada.

II. Zadatak Radne grupe je da:

• Izvrši analizu finansijskog stanja preduzeća i Ustanove, i to:

- analizu rashoda prema strukturi, sa posebnim osvrtom na učešće troškova plata i drugih primanja u odnosu na ukupne rashode;

- liste poverilaca prema strukturi, sa tačnim iznosom potraživanja i rokom dospeća naplate potraživanja, kao i otpis potraživanja od strane poverilaca zbog eventualne zastarelosti;

- liste dužnika sa visinom dospelih a nenaplaćenih potraživanja, kao i sa realnom procenom naplativosti tih potraživanja, sa posebnim osvrtom na međusobna potraživanja, odnosno dugovanja između javnih komunalnih i drugih javnih preduzeća i Ustanove i drugih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Novi Sad, Autonomna pokrajina Vojvodina, Republika Srbija;

- popisane imovine i zaliha, i

- svih postupaka pred nadležnim sudovima, koji se vode u vezi sa imovinom preduzeća i Ustanove odnosno naplate potraživanja i slično.

• Izvrši analizu izveštaja o poslovanju preduzeća i radu Ustanove u poslednje tri godine, kojim će se odrediti prioriteti u radu Radne grupe.

• Sagleda i druge elemente od značaja za utvrđivanje predmeta analize.

III. Radna grupa će, nakon analize stanja u svakom preduzeću i Ustanovi, dostaviti Gradskom veću izveštaj sa predlogom mera finansijske konsolidacije preduzeća i Ustanove.

IV. Nakon usvajanja izveštaja sa predlogom mera iz tačke III. ovog rešenja od strane Gradskog veća Grada Novog Sada, Radna grupa će pripremiti Predlog plana sanacije i finansijske konsolidacije javnih komunalnih i drugih javnih preduzeća i Ustanove čiji je osnivač Grad Novi Sad, sa tačnom dinamikom realizacije, sa presekom stanja u svakoj fazi realizacije, sa predlogom akta koje je potrebno doneti da bi se realizovao predloženi plan, sa jasno određenim nadležnostima za njegovo donošenje i sa konkretno određenim subjektima odgovornim za realizaciju predloženog plana.

V. Rok za realizaciju tačke III. ne može biti duži od sedam dana po subjektu u kojem se vrši analiza, počev od 15. juna 2014. godine.

VI. U Radnu grupu imenuju se:

Predsednik

- Ivetić Radovan, stečajni upravnik

Zamenik predsednika

- Đukić Milan, advokat

Sekretar

- Marinković Kristina, Služba izvršnih organa Grada Novog Sada

Članovi:

1. Arsović Dobrosav, Gradska uprava za finansije

2. Radosavljević Zoran, predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Grada Novog Sada, Novi Sad

3. Šalipur Predrag, predstavnik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Grada Novog Sada, Novi Sad.

Gradsko veće Grada Novog Sada ovlašćuje Gradonačelnika Grada Novog Sada da, u zavisnosti od potreba Radne grupe, u Radnu grupu imenuje i druga lica.

VII. Radi efikasnijeg rada Radne grupe, Gradonačelnik Grada Novog Sada, na predlog predsednika Radne grupe, može da obrazuje i imenuje komisije za obavljanje stručnih i operativnih poslova, iz različitih oblasti, a prema potrebama Radne grupe.

VIII. Stručne i administrativne poslove i koordinaciju između Radne grupe, komisije i preduzeća obavljaće sekretar Radne grupe.

IX. Predsednik Radne grupe je ovlašćen da traži i izvrši uvid u svu potrebnu dokumentaciju, da je preuzme, i za istu je odgovoran za vreme trajanja rada Radne grupe.

X. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada"