ODLUKA
O SLUŽBI ZA REALIZACIJU PROGRAMA RAZVOJA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 51/2014)

Član 1

Stručna služba za realizaciju programa privrednog razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine obrazovana Odlukom o Stručnoj službi za realizaciju programa privrednog razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine ("Službeni list APV", broj: 31/04, 20/07, 4/10 i 2/13), nastavlja da radi pod nazivom Služba za realizaciju programa razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Služba).

Član 2

Služba obavlja poslove koordiniranja, monitoringa i izveštavanja vezane za realizaciju Programa razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine za period 2014-2020. godine sa Akcionim planom za realizaciju prioriteta Programa razvoja AP Vojvodine 2014-2020. godine.

Služba nastavlja da obavlja poslove vezane za finansiranje i praćenje realizacije aktivnosti pravnih lica nastalih na osnovu Programa privrednog razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine za period 2004-2012. godine, a na osnovu njihovih godišnjih programa rada i to:

- Fond za podršku investicija u Vojvodini ("Vojvodina Investment Promotion - VIP"), sa sedištem u Novom Sadu, Narodnog fronta 23D,

- Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, Novi Sad, Industrijska broj 3, Novi Sad,

- Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju, Novi Sad, Bulevar oslobođenja 81/10,

- Društvo sa ograničenom odgovornošću Poslovni inkubator Zrenjanin "Business incubator Zrenjanin", sa sedištem u Zrenjaninu, ulica Kralja Aleksandra I Karađorđevića broj 2,

- Društvo sa ograničenom odgovornošću Poslovni inkubator Subotica "Szabadkai üzleti inkubátor - Business incubator Subotica", sa sedištem u Subotici, ulica Magnetna polja broj 6,

- Poslovni inkubator Novi Sad - Business incubator Novi Sad Društvo sa ograničenom odgovornošću Novi Sad, Vojvođanskih Brigada 28 i

- Poslovni inkubator doo "Üzleti inkubátor KFT "Senta - Zenta, sa sedištem u Senti, ulica Petefi Šandora broj 54.

Služba obavlja i poslove vezane za realizaciju drugih razvojnih projekata.

Član 3

Služba ima svojstvo pravnog lica.

Sedište Službe je u Novom Sadu, Bulevar Mihajla Pupina 16.

Služba se uspostavlja kao organizaciono i funkcionalno nezavisna služba Pokrajinske vlade.

Član 4

Sredstva za rad Službe obezbeđuju se u budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine.

Član 5

Služba ima svoj pečat. Pečat Službe je okruglog oblika i sadrži u sredini grb Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine postavljen desno od grba Republike Srbije i sledeći tekst: Republika Srbija, Autonomna pokrajina Vojvodina Pokrajinska vlada, Služba za realizaciju programa razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine, Novi Sad, ispisan jedan ispod drugog, na srpskom jeziku ćiriličkim pismom i na mađarskom, slovačkom, hrvatskom, rumunskom i rusinskom jeziku i njihovom pismu.

Prečnik pečata je 60 mm.

Član 6

Radom Službe rukovodi direktor.

Direktor Službe predstavlja Službu i za svoj rad i rad Službe odgovara Pokrajinskoj vladi.

Direktor Službe obezbeđuje sve potrebne uslove za rad Službe, donosi akta za koja je ovlašćen, odlučuje o pravima i dužnostima zaposlenih, prati izvršenje poslova i raspolaže sredstvima za njen rad.

Direktora Službe u njegovoj odsutnosti zamenjuje lice koje on ovlasti i zastupa ga u poslovima koje mu poveri.

Član 7

Direktora Službe postavlja i razrešava Pokrajinska vlada, na predlog predsednika Pokrajinske vlade.

Mandat direktora traje četiri godine i može biti ponovo postavljen.

Član 8

Direktor Stručne službe za realizaciju programa privrednog razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine, nastavlja sa radom do prestanka mandata, kao direktor Službe.

Član 9

Direktor Službe je dužan da donese Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Službi, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke.

Saglasnost na pravilnik iz stava 1. ovog člana daje Pokrajinska vlada.

Član 10

Na organizaciju i rad Službe u pogledu ovlašćenja i odgovornosti direktora, kao i u pogledu prava, obaveza i odgovornosti zaposlenih lica, primenjuju se propisi koji važe za pokrajinske organe uprave.

Član 11

Služba kao pravni sledbenik Stručne službe za realizaciju programa privrednog razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine preuzima: sve zaposlene, kao i prava i obaveze, predmete, opremu i sredstva za rad.

Član 12

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o Stručnoj službi za realizaciju programa privrednog razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine ("Službeni list APV", broj: 31/04, 20/07, 4/10 i 2/13).

Član 13

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine", a primenjuje se od 1. januara 2015. godine.