PROGRAM

INVESTICIONIH AKTIVNOSTI GERONTOLOŠKOG CENTRA "NOVI SAD" KOJE SE FINANSIRAJU IZ SREDSTAVA BUDŽETA GRADA NOVOG SADA ZA 2014. GODINU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 66/2014)

1. Ovim programom utvrđuju se investicione aktivnosti Gerontološkog centra "Novi Sad" (u daljem tekstu: Gerontološki centar), koje se finansiraju iz sredstava budžeta Grada Novog Sada za 2014. godinu u skladu sa obavezama Grada Novog Sada koje proističu iz Zakona o socijalnoj zaštiti ("Službeni glasnik Republike Srbije", broj 24/11) i iz Odluke o socijalnoj zaštiti Grada Novog Sada ("Službeni list Grada novog Sada", br. 38/11 i 10/12).

2. Za realizaciju ovog programa planirana su sredstva u budžetu Grada Novog Sada za 2014. godinu, u ukupnom iznosu od 7.100.000,00 dinara, kao kapitalni transferi drugim nivoima vlasti, izvor finansiranja 13. Neraspoređeni višak prihoda iz ranijih godina, i to:

- 4.600.000,00 dinara za projektno-tehničku dokumentaciju za proširenje kapaciteta za Prihvatilišta za odrasla lica u krugu Doma u Futogu, Železnička br. 46 koja obuhvata: naknadu za uređenje građevinskog zemljišta, projektovanje, tehničku kontrolu projekta, takse, izradu detaljnog plana za parcele 1953 i 1950 KO Futog.

- 2.500.000,00 dinara za kupovinu novog kombi vozila za prevoz osoba sa otežanim kretanjem i u invalidskim kolicima, za potrebe prevoza korisnika Dnevnog boravka za odrasla i stara lica u objektu Doma za stare na Bistrici.

3. Zahtev za obezbeđenje sredstava iz tačke 2. ovog programa, uz priloženu dokumentaciju o sprovedenom postupku javne nabavke, u skladu sa Zakonom, Gerontološki centar dostavlja Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu (u daljem tekstu: Gradska uprava), a prenos sredstava na račun Gerontološkog centra vrši se na osnovu zahteva za prenos koji priprema Gradska uprava, u skladu sa propisima, kojima se uređuje budžetski sistem.

4. Sredstva iz tačke 2. ovog programa Gradska uprava će preneti Gerontološkom centru u skladu sa prilivom sredstava u budžetu Grada Novog Sada za 2014. godinu i planiranim mesečnim kvotama za izvršenje Finansijskog plana Gradske uprave za 2014. godinu.

5. Gerontološki centar se obavezuje da će aktivnosti biti izvedene stručno i kvalitetno, u skladu sa zakonom, standardima i normativima koji važe za ovu vrstu radova, odnosno opreme, i da sredstva utroši namenski.

6. Nadzor nad sprovođenjem ovog programa obavljaće Gradska uprava.

7. Gerontološki centar podnosi Gradskom veću Grada novog Sada i Gradskoj upravi izveštaj o realizaciji ovog programa, sa iskazanim fizičkim i finansijskim pokazateljima o izvršenim aktivnostima i utrošku sredstava, prema stvarno izvedenim radnjama i nabavljenoj opremi.

8. Ovaj program objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".