REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA REŠAVANJE PO ZAHTEVIMA ZA UTVRĐIVANJE PRAVA NA POVLAŠĆENU VOŽNJU U JAVNOM GRADSKOM I PRIGRADSKOM PREVOZU PUTNIKA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 46/2014)

1. Obrazuje se Komisija za rešavanje po zahtevima za utvrđivanje prava na povlašćenu vožnju u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika (u daljem tekstu: Komisija), kao povremeno radno telo Gradskog veća, sa ciljem utvrđivanja prava na povlašćenu vožnju u izuzetnim naročito opravdanim slučajevima kada postoje naročito opravdani razlozi vezani za socijalno-zdravstvenu ugroženost, invalidnost i drugi opravdani razlozi.

2. U Komisiju se određuju:

1. dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja - predsednik;

2. dr Katarina Arsenijević, Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci - član;

3. Predrag Tomašević, Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci - član;

4. Miroslav Jokić, Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci - član;

5. Nikola Sterđević, Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci - član.

3. Zadatak Komisije je da:

- razmatra i rešava zahteve za utvrđivanje prava na povlašćenu vožnju podnetih od strane pojedinaca i udruženja;

- predlaže Gradskom veću donošenje Odluke o odobravanju besplatne karte za prevoz u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika u izuzetnim naročito opravdanim slučajevima;

- vodi evidenciju o broju podnetih zahteva i broju odobrenih besplatnih karata za prevoz.

4. Obavezuje se Komisija da donese Pravilnik o bližim uslovima i načinu ostvarivanja prava na besplatne karte u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika u izuzetnim naročito opravdanim slučajevima.

5. Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije, obavljaće Miroslav Jokić, zaposlen u Odeljenju za socijalnu zaštitu - Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci.

6. Donošenjem ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o obrazovanju Komisije za rešavanje po zahtevima za utvrđivanje prava na povlašćenu vožnju u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika br. 112-175/13-V od 04.03.2013. godine.

7. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".