PRAVILNIK

O LICENCI ZA RAD GEODETSKE ORGANIZACIJE I GEODETSKOJ LICENCI

("Sl. glasnik RS", br. 33/2010 i 2/2015)

 

I OSNOVNE ODREDBE

Član 1

Ovim pravilnikom propisuje se način i postupak izdavanja licence za rad geodetske organizacije i geodetske licence; sadržaj i izgled, geodetske licence i legitimacije za identifikaciju; sadržaj i oblik pečata; prestanak važenja licenci; vođenje registra licenci i postupak izdavanja i oduzimanja ovlašćenja za snimanje iz vazdušnog prostora teritorije Republike Srbije za potrebe državnog premera.

Član 2

Licenca za rad geodetske organizacije može da se izda geodetskoj organizaciji za obavljanje geodetskih radova iz člana 12. Zakona o državnom premeru i katastru ("Službeni glasnik RS", br. 72/09, 18/10 i 65/13 - u daljem tekstu: Zakon).

Član 3

Geodetska organizacija može da obavlja odgovarajuću vrstu geodetskih radova iz člana 2. ovog pravilnika, ako joj je pravnosnažnim rešenjem Republičkog geodetskog zavoda (u daljem tekstu: Zavod) izdata licenca za rad.

Član 4

Licenca za rad geodetske organizacije i geodetska licenca izdaju se na način i u postupku propisanim ovim pravilnikom, primenom odgovarajućih obrazaca koji su kao prilozi od 1 do 9 odštampani uz ovaj pravilnik i čine njegov sastavni deo.

II LICENCA ZA RAD I POSTUPAK IZDAVANJA

Član 5

Licenca za rad izdaje se geodetskoj organizaciji ako:

1) je registrovana kod nadležnog organa Republike Srbije za izvođenje geodetskih radova;

2) ima Zakonom propisani broj zaposlenih geodetske struke sa punim radnim vremenom i odgovarajućom geodetskom licencom ili zaposlenih geodetske struke kojima se ne izdaje geodetska licenca;

3) ima radne prostorije i poseduje odgovarajuće merne instrumente i opremu.

Član 6

Geodetska organizacija, odnosno ovlašćeno lice u geodetskoj organizaciji podnosi Zavodu zahtev za izdavanje licence za rad na Obrascu ZL-1 (Prilog 1).

Uz zahtev iz stava 1. ovog člana geodetska organizacija dostavlja:

1) rešenje o upisu geodetske organizacije u registar Agencije za privredne registre;

2) popunjen obrazac ZAPOSLENI (Prilog 2);

3) dokaz o stručnoj spremi za lica geodetske struke bez geodetske licence i lica poljoprivredne struke;

4) dokaz o položenom državnom stručnom ispitu za lica geodetske struke, kada se zahtev odnosi na izdavanje licence za rad za izvođenje geodetskih radova iz člana 17. stav 5. Zakona;

5) dokaz o izdatoj licenci Inženjerske komore Srbije i dokaz o položenom državnom stručnom ispitu za lica poljoprivredne struke;

6) uverenje o radnom iskustvu od najmanje tri godine na poslovima katastarskog klasiranja, bonitiranja i komasacione procene zemljišta, za lica poljoprivredne struke;

7) fotokopiju radne knjižice, za svakog zaposlenog geodetske i poljoprivredne struke;

8) potvrdu o podnetoj prijava na obavezno socijalno osiguranje za svakog zaposlenog geodetske i poljoprivredne struke;

9) štampani podatak iz čitača elektronske lične karte, odnosno fotokopiju lične karte za koju nije moguće odštampati podatke koristeći čitač ličnih karata, za svakog zaposlenog geodetske i poljoprivredne struke;

10) dve fotografije dimenzija 30 x 35 mm za svakog zaposlenog geodetske i poljoprivredne struke, za potrebe izdavanja Legitimacije za identifikaciju;

11) popunjen obrazac GEODETSKI INSTRUMENTI (Prilog 3);

12) dokaz o posedovanju geodetskih instrumenata (minimum jedan) kojima geodetska organizacija obezbeđuje horizontalno i vertikalno pozicioniranje tačaka u državnom referentnom sistemu;

13) dokument o ispravnosti geodetskih instrumenata iz tačke 12) ovog stava, koji ne sme biti stariji od dve godine;

Dokumenta iz stava 2. ovog člana dostavljaju se u originalu ili overenoj fotokopiji, osim dokumenata iz tač. 1) i 9).

Kao dokaz o posedovanju geodetskog instrumenta iz stava 2. tačka 12) ovog člana dostavlja se odgovarajuća isprava, i to o sticanju svojine, lizingu, zakupu ili posebna izjava o posedovanju geodetskog instrumenta, overena pečatom geodetske organizacije i potpisom odgovornog lica, koja obavezno sadrži podatke o tipu i serijskom broju tog instrumenta.

Geodetska organizacija je dužna da pored adrese sedišta geodetske organizacije Zavodu prijavi i adrese svih drugih radnih prostorija koje predstavljaju izdvojena mesta/ogranke geodetske organizacije, registrovane u Agenciji za privredne registre Republike Srbije.

Ako geodetska organizacija namerava da obavlja samo geodetske radove iz člana 12. tačka 1) Zakona, uz zahtev iz stava 1. ovog člana dostavlja dokumenta navedena u stavu 2. tač. 1) do 10) ovog člana.

Član 7

Ako Zavod na osnovu zahteva i dostavljenih dokumenata utvrdi da su ispunjeni zakonom propisani uslovi za rad geodetske organizacije, doneće rešenje kojim se izdaje odgovarajuća licenca za rad, u zakonom propisanom roku.

U rešenju iz stava 1. ovog člana, između ostalog, navode se imena lica zaposlenih u geodetskoj organizaciji, geodetske i poljoprivredne struke, koja će u geodetskoj organizaciji obavljati geodetske radove, odnosno radove katastarskog klasiranja, bonitiranja i komasacione procene zemljišta.

Ako je zahtev za izdavanje licence za rad nepotpun ili ne sadrži sve potrebne podatke za ocenu ispunjenosti uslova, Zavod će o tome pismeno obavestiti podnosioca zahteva i odrediti mu rok za kompletiranje dokumentacije, odnosno otklanjanje nedostataka u podnetoj dokumentaciji.

Ako Zavod na osnovu zahteva i dostavljenih dokumenata utvrdi da nisu ispunjeni propisani uslovi za rad geodetske organizacije doneće rešenje kojim se zahtev odbija, u zakonom propisanom roku.

Član 8

Protiv rešenja iz člana 7. st. 1. i 4. ovog pravilnika može se izjaviti žalba ministarstvu nadležnom za poslove građevinarstva i urbanizma, preko Zavoda, u zakonom propisanom roku.

Član 9

(Brisan)

Član 10

Uža unutrašnja jedinica Zavoda u jedinici lokalne samouprave objavljuje na oglasnoj tabli spisak svih geodetskih organizacija sa sedištem na teritoriji te jedinice lokalne samouprave kojima je izdata licenca za rad iz člana 7. stav 1. ovog pravilnika, koji sadrži: naziv, sedište i matični broj geodetske organizacije, vrstu geodetskih radova koje geodetska organizacija može da obavlja, raspored radnog vremena i vremena predviđenog za rad sa strankama i brojeve telefona.

III GEODETSKE LICENCE I POSTUPAK IZDAVANJA

Član 11

Geodetske licence prvog i drugog reda su lične licence koje mogu steći lica geodetske struke koja ispunjavaju uslove propisane odredbama člana 15. Zakona.

Član 12

Lice geodetske struke podnosi Zavodu zahtev za izdavanje geodetske licence na Obrascu ZL-2 (Prilog 5).

Uz zahtev iz stava 1. ovog člana lice geodetske struke dostavlja:

1) dokaz o stručnoj spremi;

2) uverenje o položenom državnom stručnom ispitu;

3) fotokopiju radne knjižice;

4) štampani podatak iz čitača elektronske lične karte, odnosno fotokopiju lične karte za koju nije moguće odštampati podatke koristeći čitač ličnih karata.

Dokumenta iz stava 2. ovog člana dostavljaju se u originalu ili overenoj fotokopiji, osim dokumenta iz tačke 4).

Član 13

Ako Zavod na osnovu zahteva i dostavljenih dokumenata utvrdi da su ispunjeni zakonom propisani uslovi za izdavanje geodetske licence, doneće rešenje kojim se podnosiocu zahteva izdaje odgovarajuća geodetska licenca, u zakonom propisanom roku.

Ako je zahtev za izdavanje geodetske licence nepotpun ili ne sadrži sve potrebne podatke za ocenu ispunjenosti uslova, Zavod će o tome pismeno obavestiti podnosioca zahteva i odrediti mu rok za kompletiranje dokumentacije, odnosno otklanjanje nedostataka u podnetoj dokumentaciji.

Ako Zavod na osnovu zahteva i dostavljenih dokumenata utvrdi da nisu ispunjeni propisani uslovi za izdavanje geodetske licence doneće rešenje kojim se zahtev odbija, u zakonom propisanom roku.

Član 14

Protiv rešenja iz člana 13. st. 1. i 3. ovog pravilnika, može se izjaviti žalba ministarstvu nadležnom za poslove građevinarstva i urbanizma, preko Zavoda, u zakonom propisanom roku.

Član 15

Po konačnosti rešenja iz člana 13. stav 1. ovog pravilnika štampa se i geodetska licenca na papiru formata A4, obostrano plastificiranom.

Izgled obrasca geodetske licence prvog i drugog reda dat je u prilozima 6 i 7 ovog pravilnika.

Član 16

Licu geodetske struke kome je izdata geodetska licenca izdaje se pečat (Prilog 8), po konačnosti rešenja o izdavanju geodetske licence.

Pečat je elipsastog oblika, veličine po velikoj osi 44 mm, a po maloj osi 28 mm i sadrži: ime, prezime i stručno zvanje lica kome se izdaje pečat, vrstu geodetske licence, broj geodetske licence i grafički prikaz geodetskog instrumenta.

IV LEGITIMACIJA ZA IDENTIFIKACIJU

Član 17

Licu geodetske struke i licu poljoprivredne struke iz člana 7. stav 2. ovog pravilnika Zavod izdaje legitimaciju za identifikaciju (u daljem tekstu: legitimacija).

Član 18

Legitimacija iz člana 17. ovog pravilnika izdaje se na papiru dimenzija 100x70 mm obostrano plastificiranom (Prilog 9).

V PRESTANAK VAŽENJA LICENCI

Član 19

Licenca za rad prestaje da važi na zahtev geodetske organizacije ili oduzimanjem.

Geodetskoj organizaciji može se oduzeti licenca za rad trajno ili privremeno na određeni vremenski period.

Geodetskoj organizaciji se trajno oduzima licenca za rad u slučajevima propisanim članom 20. stav 3. Zakona.

Ako je licu zaposlenom u geodetskoj organizaciji oduzeta geodetska licenca na određeni vremenski period ili je licu geodetske struke kome se ne izdaje geodetska licenca zabranjeno izvođenje radova na određeni vremenski period, čime geodetska organizacija više ne ispunjava propisane uslove za rad, geodetskoj organizaciji će se privremeno oduzeti licenca za rad za taj period, odnosno do ispunjenja zakonom propisanih uslova za rad.

Ako je licu zaposlenom u geodetskoj organizaciji oduzeta geodetska licenca na određeni vremenski period ili je licu geodetske struke kome se ne izdaje geodetska licenca zabranjeno izvođenje radova na određeni vremenski period, čime geodetska organizacija više ne ispunjava propisane uslove za obavljanje određene vrste geodetskih radova, Zavod će, saglasno odredbi člana 18. stav 3. Zakona doneti rešenje o promeni.

Član 20

Zavod će licu sa geodetskom licencom oduzeti licencu na period od tri godine ako svojim pečatom overi elaborat o izvršenim geodetskim radovima i zapisnik o izvršenom uviđaju o nepostojećim promenama ili sa neistinitim podacima.

Zavod će licu sa geodetskom licencom oduzeti licencu na period od tri meseca do jedne godine, ako ne izvodi geodetske radove u skladu sa Zakonom, drugim propisima, standardima i tehničkim normativima, odnosno ako:

1) pri izvođenju geodetskih radova ne primenjuje postupke i metode definisane glavnim projektom i važećim zakonskim i podzakonskim aktima;

2) pri izvođenju geodetskih radova iz člana 12. Zakona, ponavlja kršenje propisa, standarda i tehničkih normativa na koje mu je ukazano prilikom pregleda i prijema elaborata geodetskih radova i inspekcijskog i stručnog nadzora;

3) sa licencom drugog reda obavlja poslove i izvodi geodetske radove za koje je Zakonom propisana licenca prvog reda;

4) koristi pečat u geodetskoj organizaciji u kojoj nije zaposlen sa punim radnim vremenom.

Zavod će licu koje vrši stručni nadzor oduzeti geodetsku licencu na period od tri meseca do jedne godine ako u zapisnik o izvršenom stručnom nadzoru, koji overi svojim pečatom i potpisom, unese neistinit podatak da je izvođač radova primenjivao postupke i metode definisane glavnim projektom i važećim zakonskim i podzakonskim aktima iako je znao ili morao znati da izvođač radova nije primenjivao navedene postupke i metode.

Član 21

O prestanku važenja licenci Zavod odlučuje rešenjem.

Protiv rešenja iz stava 1. ovog člana može se izjaviti žalba ministarstvu nadležnom za poslove građevinarstva i urbanizma, preko Zavoda, u zakonom propisanom roku.

VI REGISTAR LICENCI

Član 22

O izdatim licencama za rad geodetskih organizacija i geodetskim licencama, kao i o prestanku njihovog važenja Zavod vodi registar koji je javno dostupan na internet stranici Zavoda.

Član 23

Registar licenci za rad sadrži:

1) podatke o geodetskoj organizaciji (naziv, matični broj, PIB, adresa sedišta i izdvojenih mesta/ogranaka, telefon, e-mail adresa, ovlašćeno lice);

2) vrstu geodetskih radova za koje je izdata licenca;

3) podatke o zaposlenima (ime i prezime, stručna sprema, vrsta geodetske licence za zaposlene, ako su je stekli);

4) podatke o geodetskim instrumentima (vrsta, tip i serijski broj geodetskog instrumenta i podatke o tačnosti instrumenta);

5) broj i datum rešenja o izdavanju licence;

6) broj i datum rešenja o izvršenim promenama;

7) podatke o oduzimanju licence, zabrani izvođenja radova, odnosno obustavi radova (broj i datum rešenja, period na koji je licenca oduzeta, period na koji je zabranjeno, odnosno obustavljeno izvođenje radova);

8) napomenu.

Član 24

Registar geodetskih licenci sadrži:

1) ime, prezime i JMBG lica kome je izdata licenca;

2) podatke o stručnoj spremi;

3) podatke o položenom državnom stručnom ispitu;

4) broj i datum rešenja o izdavanju licence;

5) broj licence;

6) naziv geodetske organizacije u kojoj je lice sa geodetskom licencom zaposleno;

7) podatak o oduzimanju licence i zabrani izvođenja radova (broj i datum rešenja, period na koji je licenca oduzeta i zabranjeno izvođenje radova);

8) napomenu.

VII IZDAVANJE I ODUZIMANJE OVLAŠĆENJA ZA SNIMANJE IZ VAZDUŠNOG PROSTORA

Član 25

Geodetska organizacija koja ispunjava uslove iz člana 17. stav 2. Zakona, može da vrši snimanje iz vazdušnog prostora teritorije Republike Srbije za potrebe državnog premera, ako poseduje ovlašćenje Zavoda za snimanje iz vazdušnog prostora (u daljem tekstu: ovlašćenje).

Postupak za izdavanje ovlašćenja pokreće se podnošenjem zahteva Zavodu.

Zahtev obavezno sadrži naziv i sedište geodetske organizacije, oblast državnog premera za koju se vrši snimanje, područje i vremenski period u kome će se izvršiti snimanje.

Uz zahtev se obavezno dostavlja:

1) dokaz o posedovanju odgovarajućeg licenciranog softvera i hardvera za obradu snimljenog materijala koji ispunjavaju uslove u pogledu tačnosti i funkcionalnosti, shodno zahtevima i potrebama državnog premera;

2) dokaz o posedovanju opreme za snimanje iz vazdušnog prostora teritorije Republike Srbije za potrebe državnog premera ili ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa drugim privrednim subjektom registrovanim u Republici Srbiji za snimanje iz vazdušnog prostora, sa dokazom o posedovanju odgovarajuće opreme tog privrednog subjekta;

3) projektni zadatak za glavni projekat državnog premera, koji obezbeđuje i overava investitor radova.

Dokumenta iz stava 4. ovog člana dostavljaju se u originalu ili overenoj fotokopiji i moraju biti sačinjena na srpskom jeziku ili prevedena na srpski jezik od strane ovlašćenog prevodioca.

Član 26

Ako Zavod na osnovu zahteva i priložene dokumentacije iz člana 25. ovog pravilnika utvrdi da su ispunjeni uslovi za izdavanje ovlašćenja doneće, u Zakonom propisanom roku, rešenje kojim se podnosiocu zahteva izdaje ovlašćenje na određeno vreme, za vremenski period u kome će se izvršiti snimanje, u skladu sa projektnim zadatkom za glavni projekat državnog premera.

Ako je geodetska organizacija, uz zahtev, priložila ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji iz člana 25. stav 5. ovog pravilnika, u rešenju iz stava 1. ovog člana, između ostalog, navodi se i naziv privrednog subjekta koji će vršiti snimanje iz vazdušnog prostora.

Ako je zahtev za izdavanje ovlašćenja nepotpun ili ne sadrži sve potrebne podatke za ocenu ispunjenosti uslova, Zavod će o tome pismeno obavestiti podnosioca zahteva i odrediti mu rok za kompletiranje dokumentacije, odnosno otklanjanje nedostataka u podnetoj dokumentaciji.

Ako Zavod na osnovu zahteva i dostavljenih dokaza utvrdi da nisu ispunjeni propisani uslovi za izdavanje ovlašćenja doneće rešenje kojim se zahtev odbija, u zakonom propisanom roku.

Član 27

Protiv rešenja Zavoda iz člana 26. st. 1. i 4. ovog pravilnika, može se izjaviti žalba ministarstvu nadležnom za poslove građevinarstva i urbanizma, preko Zavoda, u zakonom propisanom roku.

Član 28

Ovlašćenje prestaje da važi na zahtev geodetske organizacije, istekom roka važenja ovlašćenja ili prestankom važenja odgovarajuće licence za rad geodetske organizacije.

VIII ZAVRŠNA ODREDBA

Član 29

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Samostalni član Pravilnika o izmenama i dopunama
Pravilnika o licenci za rad geodetske organizacije i geodetskoj licenci

("Sl. glasnik RS", br. 2/2015)

Član 18

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

 

Prilog 1 - Obrazac ZL-1

REPUBLIČKI GEODETSKI ZAVOD

BEOGRAD
Bulevar vojvode Mišića 39

ZAHTEV
ZA IZDAVANJE LICENCE ZA RAD

 

Molim da se

 

 

naziv, sedište i matični broj geodetske organizacije

 

 

 

adrese izdvojenih mesta koja su registrovana u Agenciji za privredne registre

na osnovu priložene dokumentacije, izda licenca za rad za sledeću vrstu geodetskih radova:

c

izrada tehničke dokumentacije i stručni nadzor nad izvođenjem geodetskih radova za koje je predviđena izrada glavnog projekta

c

izvođenje geodetskih radova za koje je predviđena izrada glavnog projekta

c

izvođenje geodetskih radova u održavanju katastra nepokretnosti i održavanju katastra vodova

c

izrada geodetskih podloga u inženjersko-tehničkim oblastima za koje se ne izrađuje glavni projekat

c

izrada projekata geodetskog obeležavanja u oblasti urbanističkog planiranja

c

realizacija projekata geodetskog obeležavanja u oblasti urbanističkog planiranja

 

    (označiti znakom P u odgovarajućem polju vrstu geodetskih radova)

Uz zahtev se dostavlja sledeća dokumentacija:

c

rešenje o upisu geodetske organizacije u registar nadležnog organa

c

popunjen obrazac ZAPOSLENI (Prilog 2)

c

dokaz o stručnoj spremi, za lica geodetske struke bez geodetske licence i lica poljoprivredne struke

c

dokaz o položenom državnom stručnom ispitu, za lica geodetske struke, kada se geodetska organizacija registruje u skladu sa članom 17. stav 5. Zakona i lica poljoprivredne struke

c

rešenje o izdatoj licenci Inženjerske komore Srbije, za lica poljoprivredne struke

c

uverenje o radnom iskustvu od najmanje tri godine na poslovima katastarskog klasiranja, bonitiranja i komasacione procene zemljišta, za lica poljoprivredne struke

c

fotokopija radne knjižice, za svakog zaposlenog geodetske i poljoprivredne struke

c

potvrda o podnetoj prijavi na obavezno socijalno osiguranje za svakog zaposlenog geodetske i poljoprivredne struke

c

štampani podatak iz čitača elektronske lične karte, odnosno fotokopija lične karte, za koju nije moguće odštampati podatke koristeći čitač ličnih karata, za svakog zaposlenog geodetske i poljoprivredne struke

c

dve fotografije 30x35 mm, za svakog zaposlenog geodetske i poljoprivredne struke

c

popunjen obrazac GEODETSKI INSTRUMENTI (Prilog 3)

c

dokaz o posedovanju jednog ili više geodetskih instrumenata

c

dokaz o ispravnosti geodetskog instrumenta

 

    (označiti znakom P u odgovarajućem polju dokument koji se dostavlja)

 

 

 

 

 

Podnosilac zahteva:

 

 

 

 

 

(Мesto i datum)

 

 

 

(ime i prezime ovlašćenog lica)

 

 

 

M.P.      

 

Kontakt telefon:

 

 

 

 

 

Prilog 2 - Obrazac Zaposleni

 

PODACI O ZAPOSLENIMA

 

u Geodetskoj organizaciji

 

 
 

 

(naziv i sedište)

 

Redni broj

Ime i prezime, JMBG, adresa

Stručna sprema

Licenca i broj licence
(zaokružiti odgovarajući broj i upisati broj licence)

 

 

 

1. Prvog reda
2. Drugog reda
3. Inženjerske komore
4. Bez licence

 

 

 

 

1. Prvog reda
2. Drugog reda
3. Inženjerske komore
4. Bez licence

 

 

 

 

1. Prvog reda
2. Drugog reda
3. Inženjerske komore
4. Bez licence

 

 

 

 

1. Prvog reda
2 Drugog reda
3. Inženjerske komore
4. Bez licence

 

 

 

 

1. Prvog reda
2. Drugog reda
3. Inženjerske komore
4. Bez licence

 

 

 

 

1. Prvog reda
2. Drugog reda
3. Inženjerske komore
4. Bez licence

 

 

 

 

1. Prvog reda
2. Drugog reda
3. Inženjerske komore
4. Bez licence

 

 

 

 

1. Prvog reda
2. Drugog reda
3. Inženjerske komore
4. Bez licence

 

Ukupan broj zaposlenih geodetske i poljoprivredne struke: ____________________

Mesto i datum: _____________________

M.P. ______________________________
(ime i prezime ovlašćenog lica)       

 

Prilog 3 - Obrazac geodetski instrumenti

 

PODACI O GEODETSKIM INSTRUMENTIMA

 

 

Geodetske organizacije

 

 
 

 

(naziv i sedište)

 

Redni broj

Tip instrumenta i serijski broj

Dokument o ispravnosti instrumenta
(naziv izdavaoca, broj i datum izdavanja

Deklarisana tačnost

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukupan broj instrumenata: __________________

Mesto i datum: ______________

M.P. _________________________
(ime i prezime ovlašćenog lica)  

 

 

Prilog 4

 

LICENCA ZA RAD

Prilog 5 - Obrazac ZL-2

REPUBLIČKI GEODETSKI ZAVOD

BEOGRAD
Bulevar vojvode Mišića 39

ZAHTEV
ZA IZDAVANJE GEODETSKE LICENCE

 

Molim da se

 

 

 

 

 

(ime i prezime, JMBG i adresa podnosioca zahteva)

 

na osnovu priložene dokumentacije izda:

c

geodetska licenca prvog reda

c

geodetska licenca drugog reda

 

    (označiti znakom P u odgovarajućem polju vrstu licence koja se zahteva)

Uz zahtev se dostavlja sledeća dokumentacija:

c

dokaz o stručnoj spremi

c

uverenje o položenom državnom stručnom ispitu

c

fotokopija radne knjižice

c

štampani podatak iz čitača elektronske lične karte, odnosno fotokopija lične karte, za koju nije moguće odštampati podatke koristeći čitač ličnih karata

 

    (označiti znakom P u odgovarajućem polju dokument koji se dostavlja)

 

 

 

Podnosilac zahteva:

(Mesto i datum)

 

 

 

 

(ime i prezime ovlašćenog lica)

Kontakt telefon:

 

 

 

Prilog 6

 

GEODETSKA LICENCA PRVOG REDA

Prilog 7

 

GEODETSKA LICENCA DRUGOG REDA

Prilog 8

 

PEČAT

Prilog 9

 

LEGITIMACIJA ZA IDENTIFIKACIJU

 

 

 

fotografija

 

Lice kome je izdata legitimacija dužno je da legitimaciju koristi prilikom predstavljanja:

- imaocu prava na nepokretnosti u slučajevima ulaska na katastarsku parcelu i u objekat radi obavljanja geodetskih radova na terenu;
- ovlašćenom licu koje vrši inspekcijski nadzor.

(ime, prezime i stručno zvanje zaposlenog)

 

 

 

zaposlen u _________________________

 

 

 

 

(skraćeni naziv i sedište geodetske organizacije)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JMBG ___________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Broj legitimacije ____________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Republika Srbija
Republički geodetski zavod

 

 

_____________________

 

 

 

 

(Datum i mesto izdavanja)

M.P.      

 

 

 

 

 

(potpis ovlašćenog lica)