POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA

O OBRAZOVANJU UPRAVE ZA KAPITALNA ULAGANJA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 54/2014)

Član 1

Ovom pokrajinskom skupštinskom odlukom (u daljem tekstu: Odluka) obrazuje se Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Uprava), radi finansiranja kapitalnih ulaganja u oblastima koje su od interesa za Autonomnu pokrajinu Vojvodinu (u daljem tekstu: AP Vojvodina).

Uprava ima status pokrajinske posebne upravne organizacije.

Član 2

Uprava ima svojstvo pravnog lica.

Sedište Uprave je u Novom Sadu, Bulevar Mihajla Pupina broj 16.

Uprava ima pečat okruglog oblika sa tekstom ispisanim oko malog grba Republike Srbije i grba Autonomne pokrajine Vojvodine postavljenim desno od malog grba Republike Srbije sledeće sadržine: "Republika Srbija, Autonomna pokrajina Vojvodina, Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, Novi Sad", na srpskom jeziku ćiriličkim pismom i na mađarskom, slovačkom, hrvatskom, rumunskom i rusinskom jeziku i pismu.

Uprava ima mali pečat i štambilj, u skladu sa zakonom.

Član 3

Uprava finansira programe i projekte od interesa za AP Vojvodinu, a naročito u oblastima: prostornog planiranja i razvoja, poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva, lova, ribolova, turizma, ugostiteljstva, banja i lečilišta, zaštite životne sredine, industrije i zanatstva, drumskog, rečnog i železničkog saobraćaja i uređivanja puteva, prosvete, sporta, kulture, zdravstvene i socijalne zaštite, javnog informisanja, energetike i u drugim oblastima na teritoriji AP Vojvodine.

Pod programima i projektima od interesa za AP Vojvodinu, u smislu ove odluke, podrazumevaju se projekti izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, dogradnje i kapitalnog održavanja zgrada i građevinskih objekata infrastrukture, uključujući usluge projektnog planiranja koje su sastavni deo projekta, obezbeđivanje zemljišta za izgradnju, kao i projekti koji podrazumevaju ulaganja u opremu, mašine i drugu nefinansijsku imovinu, na teritoriji AP Vojvodine.

Član 4

Upravom rukovodi direktor koga postavlja i razrešava Pokrajinska vlada, na period od četiri godine, na predlog predsednika Pokrajinske vlade.

Direktor Uprave predstavlja Upravu, organizuje i obezbeđuje obavljanje poslova na efikasan način, donosi akta za koja je ovlašćen i odlučuje o pravima, dužnostima i odgovornostima zaposlenih.

Direktor Uprave odgovara Pokrajinskoj vladi.

Direktor Uprave može imati zamenika.

Direktor Uprave može imati jednog ili više pomoćnika čiji se broj utvrđuje pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta.

Zamenika direktora i pomoćnika direktora Uprave postavlja i razrešava Pokrajinska vlada na period od četiri godine, na predlog direktora Uprave.

Direktor Uprave može pojedina ovlašćenja preneti posebnim aktom na zamenika ili pomoćnika direktora.

Član 5

Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Upravi donosi direktor.

Na pravilnik iz stava 1. ovog člana saglasnost daje Pokrajinska vlada.

Član 6

Na prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih u Upravi primenjuju se propisi koji važe za zaposlene u pokrajinskim organima.

Član 7

Uprava, kao pravni sledbenik Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Fond), preuzima sva prava i obaveze, predmete u radu, službenu dokumentaciju, arhivu nastalu u radu Fonda i zaposlene Fonda od 1. januara 2015. godine.

Član 8

Pokrajinska vlada postaviće direktora Uprave u roku od sedam dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Direktor Uprave dužan je da donese pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Upravi u roku od 15 dana od dana postavljenja.

Član 9

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi član 36. stav 2. Pokrajinske skupštinske odluke o pokrajinskoj upravi ("Službeni list APV", broj: 37/14).

Član 10

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".