POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA

O OBJAVLJIVANJU PROPISA I DRUGIH AKATA

("Sl. list AP Vojvodine", br. 54/2014)

Član 1

Ovom pokrajinskom skupštinskom odlukom uređuju se način i postupak objavljivanja propisa i drugih akata organa Autonomne pokrajine Vojvodine i drugih organa i organizacija u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine" (u daljem tekstu: "Službeni list APV").

Član 2

Statut, pokrajinske skupštinske odluke i drugi opšti akti Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: akti Skupštine APV), kao i pokrajinske uredbe i drugi opšti akti Pokrajinske vlade (u daljem tekstu: akti Pokrajinske vlade) objavljuju se u "Službenom listu APV", pre stupanja na snagu.

Akti Pokrajinske vlade, izuzev akata iz stava 1. ovog člana, akti pokrajinskih organa uprave i drugih organa i organizacija objavljuju se u "Službenom listu APV" kada je to tim aktima predviđeno.

Član 3

"Službeni list APV" objavljuje se na srpskom jeziku i ćiriličkom pismu i na mađarskom, slovačkom, hrvatskom, rumunskom i rusinskom jeziku i pismu (u daljem tekstu: jezici nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica).

U slučaju neusaglašenosti, merodavan je tekst objavljen na srpskom jeziku.

Član 4

Izdavač "Službenog lista APV" je pokrajinski organ uprave nadležan za oblast propisa (u daljem tekstu: Izdavač).

"Službeni list APV" ima odgovornog urednika koga imenuje Pokrajinska vlada.

Član 5

Akti iz člana 2. ove odluke objavljuju se u "Službenom listu APV" u tekstu koji je utvrdio donosilac tog akta.

Član 6

Izdavač objavljuje akte iz člana 2. ove odluke u "Službenom listu APV" na osnovu naloga za objavljivanje, koji izdaje ovlašćeno lice u skladu sa ovom odlukom.

Ovlašćeni nalogodavci su:

1. sekretar Skupštine APV za objavljivanje akata Skupštine APV;

2. sekretar Pokrajinske vlade za objavljivanje akata Pokrajinske vlade;

3. rukovodilac pokrajinskog organa uprave za objavljivanje akata pokrajinskog organa uprave;

4. rukovodilac organa i organizacija za objavljivanje akata tih organa i organizacija.

Član 7

Uz nalog za objavljivanje iz člana 6. ove odluke Izdavaču se dostavlja tekst akta na srpskom jeziku, u pisanoj formi, u sedam primeraka. Istovremeno, istovetan tekst u elektronskoj formi šalje se na i-mejl adresu ovlašćenog lica u subjektu koji štampa "Službeni list APV".

Izdavač će obezbediti prevođenje akta na jezike nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica.

Član 8

Odgovorni urednik primljene akte dostavlja u pisanom obliku subjektu koji štampa "Službeni list APV", s nalogom za štampanje koji sadrži broj "Službenog lista APV", datum izdavanja i spisak akata koji će biti objavljeni u svakom pojedinačnom broju. Međusobna prava i obaveze izdavača i subjekta iz stava 1. ovog člana urediće se ugovorom.

Član 9

Odmah po objavljivanju akta u "Službenom listu APV", ovlašćeni nalogodavci dužni su da utvrde da li je akt objavljen u izvornom tekstu.

U slučaju da utvrde da tekst objavljen u "Službenom listu APV" ne odgovara izvornom tekstu, ovlašćeni nalogodavci dostavljaju izdavaču ispravku radi objavljivanja u "Službenom listu APV".

Ispravka iz stava 2. ovog člana podrazumeva greške u imenima i brojevima, očigledne greške u pisanju, kao i očigledne pravno-tehničke greške o podacima, činjenicama ili aktima, koji predstavljaju opštepoznate činjenice.

Član 10

"Službeni list APV" izlazi po potrebi.

Dan izlaska je datum koji je označen na "Službenom listu APV".

Član 11

Izgled "Službenog lista APV" urediće Izdavač posebnim aktom.

Član 12

Subjekat koji štampa "Službeni list APV" može da objavljuje opšta akta, oglase i konkurse drugih organa i organizacija u "Službenom listu APV", uz naknadu koju sam odredi, uz saglasnost Izdavača.

Član 13

Izdavač do kraja februara svake kalendarske godine izdaje registar svih objavljenih akata u "Službenom listu APV" za prethodnu godinu, u elektronskom obliku.

Član 14

Izdavač na svojoj internet stranici obezbeđuje internet prezentaciju "Službenog lista APV".

Član 15

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o objavljivanju odluka i drugih akata organa Autonomne Pokrajine Vojvodine ("Službeni list APV", br. 15/92).

Član 16

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".