POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA
O PRAVILIMA O SPROVOĐENJU JAVNOG KONKURSA ZA IZBOR KANDIDATA ZA ČLANOVE PROGRAMSKOG SAVETA JAVNE MEDIJSKE USTANOVE "RADIO-TELEVIZIJA VOJVODINE"

("Sl. list AP Vojvodine", br. 54/2014)

Član 1

Ovom pokrajinskom skupštinskom odlukom uređuje se postupak sprovođenja javnog konkursa za izbor kandidata za članove Programskog saveta Javne medijske ustanove "Radio-televizija Vojvodine" (u daljem tekstu: Programski savet RTV-a).

Član 2

Odbor Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine nadležan za oblast javnog informisanja (u daljem tekstu: nadležni odbor) raspisuje javni konkurs šest meseci pre isteka mandata članovima Programskog saveta RTV-a.

Član 3

Javni konkurs se objavljuje u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine", jednim dnevnim novinama koje izlazi na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine i na internet stranici Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Član 4

Rok za podnošenje prijave na javni konkurs počinje da teče narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine" i ne može biti kraći od osam dana.

Član 5

Kandidat za člana Programskog saveta RTV-a bira se iz reda stručnjaka u oblasti medija i medijskih poslenika, naučnika, stvaralaca u oblasti kulture i predstavnika udruženja čiji je cilj zaštita ljudskih prava i demokratije.

Kandidat za člana Programskog saveta RTV-a ne može biti nosilac javnih i političkih funkcija.

Član 6

Javni konkurs sadrži sledeće podatke:

(1) Mesto i rok za podnošenje prijava;

(2) Dokumentaciju koju je potrebno podneti uz prijavu;

(3) Uslove koje kandidat za člana Programskog saveta RTV-a treba da ispunjava;

(4) Druge podatke neophodne za sprovođenje konkursa.

Član 7

U roku od 15 dana od dana zaključenja konkursa, nadležni odbor utvrđuje listu svih prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uslove javnog konkursa.

Nadležni odbor neće razmatrati neblagovremene, nepotpune i prijave uvredljive sadržine, o čemu će obavestiti podnosioca prijave.

Član 8

Nadležni odbor obavlja razgovor sa kandidatima iz člana 7. stav 1. ove pokrajinske skupštinske odluke.

Član 9

U roku od četiri meseca od dana utvrđivanja liste iz člana 7. stav 1. ove pokrajinske skupštinske odluke, nadležni odbor utvrđuje konačnu listu od 30 kandidata za članove Programskog saveta RTV-a, koju dostavlja Upravnom odboru RTV-a.

Konačna lista iz stava 1. ove tačke, treba da odražava teritorijalnu, nacionalnu, versku, polnu i drugu strukturu stanovništva.

Član 10

Ova pokrajinska skupštinska odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".