ODLUKA
O UTVRĐIVANJU IZNOSA NADOKNADA ZA UPIS U IMENIK, ZA IZDAVANJE I OBNAVLJANJE LICENCE, ZA IZDAVANJE IZVODA IZ IMENIKA, UVERENJA I POTVRDA IZ EVIDENCIJA FARMACEUTSKE KOMORE SRBIJE

("Sl. glasnik RS", br. 4/2015)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se iznosi nadoknada koje plaćaju članovi Farmaceutske komore Srbije (u daljem tekstu: Komora) prilikom upisa u imenik obaveznih članova Komore, za izdavanje i obnavljanje odobrenja za samostalni rad - licence, za izdavanje izvoda iz imenika, uverenja i potvrda iz evidencija koje vodi Komora.

Član 2

Utvrđuje se nadoknada za upis u imenik članova Komore u iznosu od 3.000 dinara.

Nadoknada za upis u imenik članova Komore u slučaju nepodnošenja uredne i blagovremene dokumentacije od strane člana Komore, uvećava se za 50% od iznosa nadoknade utvrđene ovom odlukom za upis u imenik.

Član 3

Utvrđuje se nadoknada za izdavanje odobrenja za samostalni rad - licence u iznosu od 7.000 dinara.

Utvrđuje se nadoknada za obnavljanje odobrenja za samostalni rad - licence u iznosu od 5.000 dinara.

Utvrđuje se nadoknada za izdavanje privremenog odobrenja za samostalni rad - licence stranom državljaninu u iznosu od 7.000 dinara.

Utvrđuje se nadoknada za izdavanje duplikata odobrenja za samostalni rad - licence u iznosu od 2.000 dinara.

Radi izdavanja duplikata odobrenja za samostalni rad - licence, član Komore je dužan da original javne isprave oglasi nevažećim u "Službenom glasniku Republike Srbije", a nakon toga da se obrati Komori radi izdavanja duplikata licence uz podnošenje uplatnice o oglašavanju nevažećom licence u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Lica iz člana 7. Pravilnika o bližim uslovima za izdavanje, obnavljanje ili oduzimanje licence članovima komora zdravstvenih radnika ("Službeni glasnik RS", br. 119/07, 23/09 i 40/10), oslobađaju se plaćanja nadoknade za izdavanje licence.

Nadoknada za izdavanje i obnavljanje odobrenja za samostalni rad - licence u slučaju nepodnošenja uredne i blagovremene dokumentacije od strane člana Komore, uvećava se za 50% od iznosa nadoknade utvrđene ovom odlukom za izdavanje i obnavljanje licence.

Izuzetno od stava 4. ovog člana, oslobađaju se plaćanja nadoknade za izdavanje duplikata odobrenja za samostalni rad - licence podnosioci zahteva sa područja koja su bila ugrožena poplavama koje su zadesile Republike Srbiju u toku 2014. godine.

Član 4

Izuzetno, ali samo jednom u toku 2015. godine ukoliko licu upisanom u imenik obaveznih članova Komore, prestane članstvo u Komori zbog prestanka rada - obavljanja poslova diplomiranog farmaceuta - magistra farmacije, prilikom ponovnog upisa u imenik članova Komore neće se naplaćivati nadoknada na ime upisa u imenik članova Komore i izdavanja licence.

Navedeno u stavu 1. ovog člana se ne odnosi na korisnike starosnih penzija.

Član 5

Utvrđuje se nadoknada za izdavanje izvoda iz imenika članova Komore u iznosu od 1.000 dinara.

Član 6

Utvrđuje se nadoknada za izdavanje uverenja i potvrda o evidencijama koje vodi Komora u iznosu od 500 dinara.

Nadoknada iz stava 1. ovog člana odnosi se i na diplomirane farmaceute - magistre farmacije u slučaju izdavanja uverenja i potvrda radi ostvarivanja prava kod međunarodnih strukovnih institucija.

Član 7

Nadoknade utvrđene ovom odlukom uplaćuju se na poslovni račun Komore broj 325-9500900015066-04.

Član 8

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o utvrđivanju iznosa nadoknada za upis u imenik, za izdavanje i obnavljanje licence, za izdavanje izvoda iz imenika, uverenja i potvrda iz evidencija Farmaceutske komore Srbije ("Službeni glasnik RS", br. 27/11, 50/12, 21/13 i 6/14).

Član 9

Po dobijanju saglasnosti ministarstva nadležnog za poslove zdravlja, ova odluka objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije" i stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja.