ODLUKA
O UTVRĐIVANJU KRITERIJUMA ZA UMANJENJE OBAVEZA PLAĆANJA KOMUNALNIH USLUGA PORODICAMA SA TROJE I VIŠE DECE U 2015. GODINI

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 69/2014)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se kriterijumi za umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga u 2015. godini porodicama sa troje i više dece, koje se plaćaju putem jedinstvenog mesečnog računa, visina umanjenja obaveza plaćanja, kao i postupak za ostvarivanje umanjenja.

Član 2

Umanjenje iz člana 1. ove odluke ostvaruju porodice sa troje i više dece, do završetka njihovog redovnog školovanja, a najduže do 26. godine života, čiji članovi imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, odnosno boravište za raseljena lica sa Kosova i Metohije, na adresi stana za koji traže umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga, i ukoliko redovno izmiruju jedinstveni mesečni račun koji glasi na njihovo ime.

Član 3

Umanjenje iz člana 1. ove odluke ostvaruje se za komunalne usluge koje pružaju: Javno komunalno preduzeće "Novosadska toplana" Novi Sad, Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" Novi Sad i Javno komunalno preduzeće "Čistoća" Novi Sad, a naplaćuje ih Javno komunalno preduzeće "Informatika" Novi Sad (u daljem tekstu: Preduzeće), putem jedinstvenog mesečnog računa.

Član 4

Umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga iz člana 3. ove odluke, utvrđuje se u visini od 30% za porodice sa troje, četvoro i petoro dece, 40% za porodice sa šestoro, sedmoro i osmoro dece i 50% za porodice sa devetoro i više dece.

Član 5

Zahtev za umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga u 2015. godini (u daljem tekstu: zahtev) podnosi se Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu (u daljem tekstu: Gradska uprava), putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, najkasnije do 15. januara 2015. godine.

Uz zahtev iz stava 1. ovog člana prilaže se:

1. fotokopija izvoda iz matične knjige rođenih za decu u porodici,

2. fotokopija lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije za roditelje i punoletnu decu,

3. potvrda o redovnom školovanju za decu, i

4. jedinstveni mesečni račun za prethodni mesec.

Član 6

Na osnovu podnetih zahteva, Gradska uprava sačinjava spisak porodica koje ostvaruju pravo na umanjenje iz člana 1. ove odluke.

Spisak iz stava 1. ove odluke Gradska uprava dostavlja Preduzeću radi umanjenja obaveza plaćanja komunalnih usluga iz člana 3. ove odluke, a najkasnije do 31. januara 2015. godine.

Gradska uprava redovno ažurira spisak iz stava 1. ovog člana i dostavlja ga Preduzeću najkasnije do poslednjeg dana u mesecu za tekući mesec.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".