REŠENJE

O REŽIMU SAOBRAĆAJA VOZILA KOJIMA SE OBAVLJA SNABDEVANJE NA TERITORIJI GRADA ZAJEČARA

("Sl. list grada Zaječara", br. 3/2015)

Član 1

Ovim rešenjem utvrđuje se režim saobraćaja za teretna motorna vozila kojima se obavlja kretanje, zaustavljanje i parkiranje radi utovara i istovara robe i materijala (u daljem tekstu: snabdevanje), kao i vozila kojima se obavlja redovno komunalno održavanje (odnošenje smeća, pranje ulica, održavanje javne rasvete, utovar i istovar ostale robe i materijala i dr.) na teritoriji grada Zaječara.

Član 2

"Prsten" oko centralnog jezgra Zaječara čine ulice: Ljube Nešića (deo do 7. septembra), 7. septembar, Nikole Pašića (deo do 29. novembra), 29. novembra, Vojnička, Čupićeva, Đure Salaja, Pana Đukića, Bulevar Dr Zorana Đinđića, Generala Gambete (deo do Crnorečke), Crnorečka, Pančićeva, Hajduk Veljkova (deo do Ivana Milutinovića), Ivana Milutinovića.

Član 3

Teretna vozila kojima se vrši snabdevanje najveće dozvoljene mase do 3,5 t, mogu se kretati ulicama kao i unutar zone ograničene ulicama iz člana 2., u vremenu od 0 do 24 časa, a zaustaviti i parkirati na kolovozu, mimo utvrđenog režima saobraćaja, dok traje utovar-istovar, ali ne duže od 15 min u vremenu od 9 do 12 časova i od 22 do 7 časova, na osnovu dozvole koju izdaje GU Zaječar, Odeljenje za privredu i društvene delatnosti.

Član 4

Zabranjuje se kretanje teretnim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi 3,5 t ulicama iz člana 2. ovog rešenja, kao i unutar zone ograničene ovim ulicama.

Član 5

Teretna vozila kojima se vrši snabdevanje maloprodajnih objekata, najveće dozvoljene mase od 3,5 t do 12 t, u ulicama iz člana 2. ovog rešenja, kao i unutar zone ograničene ovim ulicama, u vremenu od 22 do 7 časova, mogu se kretati, zaustaviti i parkirati na kolovozu za vreme utovara-istovara, ali ne duže od 15 min, mimo utvrđenog režima saobraćaja na osnovu dozvole koju izdaje GU Zaječar, Odeljenje za privredu i društvene delatnosti.

Član 6

Teretnim vozilima preko 12 t najveće dozvoljene mase, u ulicama i unutar zone ograničene ulicama iz člana 2. ovog rešenja, može se vršiti snabdevanje gradilišta i ista se u vremenu od 22 do 7 časova mogu kretati, zaustaviti i parkirati na kolovozu mimo utvrđenog režima saobraćaja dok traje utovar-istovar, ali ne duže od 15 minuta na osnovu dozvole koju izdaje GU Zaječar, Odeljenje za privredu i društvene delatnosti.

Član 7

Teretna vozila iz člana 5. i 6. ovog rešenja, van predviđenog vremenskog intervala za snabdevanje, kao i teretna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 12 t, a ne obavljaju delatnost iz člana 6., mogu se kretati, zaustaviti i parkirati na kolovozu u ulicama iz člana 2. ovog rešenja, kao i unutar zone ograničene ovim ulicama, mimo utvrđenog režima saobraćaja na osnovu pojedinačne dozvole za svaki prevoz, koju izdaje GU Zaječar, Odeljenje za privredu i društvene delatnosti.

Član 8

Sva ograničenja i zabrane iz člana 3. do 7. ovog Rešenja, ne odnose se na ulicu 7. septembar.

Član 9

Zaustavljanje i parkiranje teretnih motornih vozila vrši se isključivo na kolovozu uz uključivanje svih pokazivača pravca, obezbeđenjem propisnog obilaženja zaustavljenog parkiranog vozila i bezbednog prolaza pešaka.

Član 10

Vozači teretnih motornih vozila moraju se pridržavati saobraćajno-tehničkih mera kojima se uređuje privremeni režim saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zaječara.

Član 11

Odredbe ovog rešenja ne odnose se na vozila javnih preduzeća za hitne intervencije na infrastrukturnoj mreži, komunalna vozila, vozila šlep službe, vatrogasna vozila, vozila policije i Vojske Srbije.

Vozila iz prethodnog stava moraju biti obeležena oznakom preduzeća, komunalna vozila moraju posedovati putni nalog, a vozila javnih preduzeća i šlep službe u toku hitne intervencije moraju imati uključeno rotaciono svetlo žute boje.

Član 12

Stupanjem na snagu ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o režimu saobraćaja vozila kojima se obavlja snabdevanje na teritoriji grada Zaječara IV/02 broj 347-6 od 25.05.2007. godine.

Član 13

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja, a objavljivaće se u "Službenom listu grada Zaječara".

Član 14

Rešenje dostaviti: JP "Direkcija za izgradnju" Zaječar, MUP Srbije, Policijskoj upravi Zaječar, Odeljenju za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Gradske uprave grada Zaječara i Milku Todoroviću, članu Gradskog veća.