ODLUKA
O ODREĐIVANJU NADLEŽNOG ORGANA ZA SPROVOĐENJE POSTUPKA DAVANJA U ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U DRŽAVNOJ SVOJINI NA TERITORIJI GRADA ŠAPCA

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 29/2014)

 

Član 1

Ovom Odlukom određuje se gradonačelnik grada Šapca, kao organ nadležan za donošenje Odluke o raspisivanju Javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Šapca, uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a u skladu sa Godišnjim programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Šapca.

Član 2

Određuje se gradonačelnik grada Šapca, kao nadležan organ, da na osnovu predloga Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja, koju obrazuje Gradsko veće grada Šapca, donese Odluku o davanju na korišćenje bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini i Odluku o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Šapca, uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Član 3

Odredbe člana 1. i 2. ove Odluke odnose se na poljoprivredno zemljište koje je, u skladu sa posebnim zakonom, određeno kao građevinsko zemljište a koristi se za poljoprivrednu proizvodnju do privođenja planiranoj nameni, kao i na poljoprivredne objekte u državnoj svojini.

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Šapca".